CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Mjölkigt vatten, bra pH men hög alkalinitet- åtgärd?  (läst 4869 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad SingingSailor

SV: Mjölkigt vatten, bra pH men hög alkalinitet- åtgärd?
« Svar #40 skrivet: augusti 21, 2021, 22:58:00:00 »
Att ni har högt pH i vattnet beror troligen på den höga alkaliniteten. pH vill stiga mot ca 8,2 om jag minns rätt. pH stiger genom att CO2 lämnar poolen. Ju högre alkalinitet och mer vattenrörelser/luftning desto fortare stiger pH.
Rekommenderad alka är ofta runt 80 eller så, man får prova lite vad som ger stabilt pH. I spa med mycket bubblor kan det varar bra med lägre alka, kanske 50 för att inte få stigande pH. I pool som kloreras med triklor kan alka runt 120 vara bra för att motverka triklors pH sänkande effekt.
Många struntar med rätta i alka nivån - har man ett stabilt pH så behöver man inte bry sig.
Ni kan sänka alka om ni vill genom att sänka pH till 7,0-7,2, och sedan låta det stiga mha luftning. Upprepas flera gånger.
Som du skriver så har ni inte alls mycket kalk. Får ni ner alka och håller pH stabilt en bit under 8 så skall det inte vara några problem med utfällningar, och inga problem att använda kalciumhypoklorit om ni vill. Med tiden ackumuleras dock kalk från kalciumhypokloriten, pss som stabiliserat klor ackumulerar cya.

Det skall gå bra att bada upp till fritt klor nivå på 10 ppm om du har cya på 25, även om det oftast rekommenderas lägre nivåer på fritt klor. Själv är jag lite överförsiktig, speciellt med barn som badar. Ingen större nackdel att sänka med lite antiklor om du vill.
Klor bryts ner fortare i varmt vatten.

Hoppas du får lite hjälp av detta  O0
Intex pool 5,5x2,7x1,3m. Värmd med Lesol solpaneler samt pelletspanna.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag