Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Vatten och kemi / SV: Lite lätt dimmigt vatten
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 21:21:42 »
Om man skall köra med så många saker samtidigt och dessutom försöka mäta allt så blir det enormt komplicerat och fodrar mycket mätutrustning - ozon t.ex. går inte att mäta billigt och enkelt. Samtidigt behöver man inte göra det så komplicerat. Koncentrera dig på huvudparametrarna och komplettera senare om det verkligen behövs. Med huvudparametrarna menar jag pH och klornivå (eller motsvarande om man använder något annat desinfektionsmedel). Cya har vi aldrig mätt men man kan få problem om värdet blir för högt, men risken finns i stort sett endast om man kontinuerligt tillför cyanursyra, t.ex. genom att använda klorpuckar som innehåller ämnet.

Om vattnet blir lite dimmigt, som om man hällt mjölk i det, kan man ha fått kalkutfällning. Hur stor risken för detta är beror helt på vad ni har för vatten. I vissa delar av Sverige är vattnet hårt (=mycket kalk i vattnet), i andra delar mjukt.Har du kommunalt vatten kan du fråga vattenverket. Har du brunnsvatten så brukar hårdhet framgå av analysresultatet, ofta om man gör en ny brunn så låter man ju göra en vattenanalys på vattnet. Risken för kalkutfällning blir lägre vid högre pH, så har ni sådana problem så kan det vara ide att sänka pH en liten aning, hellre ligga på den lägre gränsen än den övre i ett sådant fall.
2
Byggtrådar / SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Senaste inlägg av leonard skrivet Igår kl. 21:21:23 »
Vi badar ofta under tak. Men hos mig kan det vara blåsigt på vår och höst. Jag skjuter då undan mittsektionen och håller dörren öppen vid trappan. Då kan barn som inte är lika frusna hoppa i och springa upp från trappan. Samtidigt kan jag då bada vindskyddat.
3
Byggtrådar / SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Senaste inlägg av jandjpool skrivet Igår kl. 19:55:50 »
Jag rekommenderar pooltak. Det gör poolen mycket mer användbar. Vill ni hi ha pooltak så är det bortkastade pengar att börja med ett RIB-cover. RIB-cover till en 4x8 pool kostar 27kSEK hos Folkpool. I övrigt tycker jag att ni gjort bra val.

Vi vet inte om vi kommer vilja ha ett pooltak en vacker dag, men just nu är det för stor kostnad för vår budget plus att det tar så mycket yta i anspråk när man skjutit taket förbi poolen helt. De metrarna som pooltaket tar utanför poolen lägger vi hellre på annat just nu.

Poolskyddet vi valt landade på ca 17kkr inkl frakt, så är vi nöjda med det i några år känns det inte så farligt.

Som jag ser det är de stora fördelarna med pooltak att man inte behöver någon annan vintertäckning, att det antagligen är smidigare att rulla bort det i jämförelse med ett bar cover och att man spar lite pengar på uppvärmning. Finns det fler fördelar tycker du? Blir det t.ex att man kommer sig för att bada under taket när det regnar eller är det bara nåt man tycker låter bra men som inte blir av i praktiken?  :)
4
Vatten och kemi / Lite lätt dimmigt vatten
« Senaste inlägg av Jämtlänning skrivet Igår kl. 19:54:52 »
Hej!
Fortfarande ny med vårt spabad, så därför dessa dumma frågor.
Om vattnet inte är helt klart, men ok ph och ok alkalinitet, vad är då problemet och vad ska vi göra? Kör med oxybox rengöring just nu. Sedan undrar jag hur man kan se om ozonrengöringen fungerar? När är det läge att använda bright o clear? Vi har haft badet i 2 veckor o har badat ca 5 ggr.
Sista frågan: om vi ska mäta syre, ph o alka digitalt, vilken mätare rekommenderas? Tack för hjälpen!
5
Klor bryts ned i höga temperaturer även om du inte badar. Se till att alltid ha mätbart fritt klor i vattnet. Sänk temperaturen så mkt du kan så behöver du inte klorera lika ofta.
6
Byggtrådar / SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Senaste inlägg av TommyC skrivet Igår kl. 09:37:21 »
Jag rekommenderar pooltak. Det gör poolen mycket mer användbar. Vill ni hi ha pooltak så är det bortkastade pengar att börja med ett RIB-cover. RIB-cover till en 4x8 pool kostar 27kSEK hos Folkpool. I övrigt tycker jag att ni gjort bra val.
7
Byggtrådar / SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Senaste inlägg av MadeleneD skrivet Igår kl. 08:00:31 »
Vad roligt när det drar igång! Vi bygger också en Tjälldénpool och är mitt i bygget. Vi gjorde vårt val på samma premisser som ni och än så länge har det gått bra. Vi har gjort ett par misstag, men inget som inte gått att fixa till.

Jag hade såna planer på att ha en byggtråd, men kom aldrig så långt. Har postat lite på instagram istället under @poolsidan men nu blev jag lite sugen på att dra igång en tråd här på poolforumet :)

Lycka till med projektet!
8
Pooltäckningar / SV: Frågor ang täckning av utomhus spabad
« Senaste inlägg av Ingvar skrivet november 26, 2021, 12:12:33:33  »
Jaha, men när ni ska använda badet under vintern så blir det ju mer krångligt att hantera både pressening och lock. Jag vet ingen som gör på det sättet, och förstår inte heller vad det skulle syfta till. Möjligen kanske det kan förlänga livslängden på locket något - eller så kanske det skapar andra problem som i stället förkortar livslängden (vilket jag antar att du är inne på med din fråga?). Att det hamnar snö runt om på utsidan förväntar jag mig att SPA-bad ska klara av som är avsedda att kunna användas i Norden-klimat.
9
Vatten och kemi / SV: Måste jag ha korrekta värden i ett spabad som bara står?
« Senaste inlägg av Telekiter skrivet november 26, 2021, 10:51:31:31  »
Kemin hör ihop och påverkas av varandra så man ska hålla alla värden rätt.
10
Markpooler. / SV: Hayward control station
« Senaste inlägg av Oneill skrivet november 26, 2021, 10:14:33:33  »
normal pris ut till kund brukar ju ligga på 25k så du fick absolut ett bra pris om du fick med alla delar och att den inte saknar några kretskort.

Hayward har haft en period där dom missat att leverera med rx chippen men det märker man fort och har den varit i drift tidigare får man ju utgå från att allt är med.
Du kommer bli toppen nöjd när du får ordning på allt det är jag övertygad om
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd