CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 62ragtop

Sidor: 1 ... 9 [10] 11
91
Markpooler. / SV: Teknikrum ovan mark
« skrivet: maj 15, 2017, 11:25:28:28  »
Allt går utom trasiga klockor och småbarn...

Cirkulationspumpen låter givetvis, även vatten som strömmar genom slangar och filter kan låta emellanåt, och än mer så när det är inne i ett "rum".

Vi har vårt "teknikrum" delvis ovan mark. Som ligger i direkt anslutning till poolen och pooldäck. Cirkulationspumpen har vi dock nere i en "grop" - inne i rummet (för att hamna under vattennivå i poolen). Enkelt trall-golv över, en fall-lucka som kan lyftas bort och så kan man "kliva ner" för arbete (just nu - vinterstäng/våröppning - pumpen kopplas loss och bor i garaget). Övrig teknik står på golvet, eller sitter på väggen på ett
lättåtkomligt sätt. Sen huserar det rummet även övrig pool-utrustning (rengöring, slangar, håvar, ungarnas leksaker). Sen har vi en riktig dörr till teknikhuset som bidrar till att det blir en tyst miljö utanför huset. Rummet är således inget rum som vi tillbringar någon tid i, mer än in-och-ut för att hämta grejer, kolla tekniken etc.

För oss så var det mer en tanke på hur hela "pool-miljön" skulle se ut. Vi hade en befintlig förrådsutbyggnad som hängde ihop med vårt garage. Det rev vi ner och "byggde upp" igen (lite annan design - och givetvis nytt och fräscht!). Sen passade det ihop med våra nivåskillnader för befintligt altan och anslutande nytt pool-däck.

Ska ni nu bygga ett uterum, så går det säkerligen att få ihop en "kombo" som kan funka. Men det kanske kommer krävas att ni avgränsar ytorna och tänker på vad som skall vara "teknik-del" och vad som skall vara rekreations-del, och tänker på ljud och ljudnivåer. Väggar, och dörrar, ovan mark och "under" mark.

mvh


92
Övriga frågor! / SV: Skall vi vårstarta?
« skrivet: maj 09, 2017, 08:32:23:23  »
Första vårstarten avklarad i helgen... delvis... <antman>
....
Blir nog till att skruva upp värmepumpen nu till helgen, i med en säck salt, börja mäta vattentemp (för klorinatorns skull - har inte dragit igång den än) - sen börjar badsäsongen!  <love>

För att idag vakna upp till ett vinterlandskap. 0,7+ och "3cm" snö. Dock strålande sol...  <hmm> Nåväl...

93
Övriga frågor! / SV: Skall vi vårstarta?
« skrivet: maj 08, 2017, 15:53:21:21  »
Första vårstarten avklarad i helgen... delvis... <antman>

Har haft kristallklart vatten hela vintern och tidig "vår". Städade av takskenorna för ett par veckor sedan då det låg en del löv och bös som störde "utseendet" när trädgården skulle vårstädas och grillen och pool-däcket skulle börja användas (trots kalla vindar!). Några löv åkte i poolen. Någon enstaka varm dag. Började märka lite antydan till "gröna" linjer på trappavsatser och i hörnen (där skiten lätt samlas), nåväl det är nog ingen fara tänkte pool-skötaren. Men så en dag i början, mitten april så gav barnens ömma moder illbattingarna tillåtelse till ett "vårbad" - på med våtdräkt!

Poolskötaren kommer hem efter en hård dags slit och ser att poolen är full med fotbollar, en håv och en badanka... <hmm> Här har det minsann badats...

Sen kom det lite fler dagar med värme och framförallt sol (!) och "trädgårdsjobb" som inte involverade poolen. Vips så var det förr så kristallklara vattnet grönt... ajajaj tänkte poolskötaren. Pooltaket gör verkligen sitt jobb med att värma mha de ack så få vårsolsstrålar...

Så i helgen var det bara att köra igång! cirkulationspumpen bars ut i teknikrummet och placerades i sin grop. Alla kopplingar skruvades ihop. Toppfyllde poolen, toppade upp pumpen. Slog på strömmen... och vips så började vattnet att cirkulera och filtrera, utan några märkbara läckage. O0

Blandade ihop lite chockklor och öste i på lördags e m. På söndag morgon så var poolen hälften kristallklar och "hälften" med några gröna öar. Lite städ och dammsugning, vips så hade vattnet anammat en tropisk turkosblågrön nyans - ganska snyggt men inte vad vi vill ha i vår "vita" pool. Lite mäta,  noll klor, lågt ph, låg alka. Ok. Upp med ph - check. Lite mer "chockklor" - cl off the charts (+9,9ppm). Söndag em och kväll kan vi, i princip, med ögonen se hur vattnet blir "vitare och vitare". Härlig känsla faktiskt.

Blir nog till att skruva upp värmepumpen nu till helgen, i med en säck salt, börja mäta vattentemp (för klorinatorns skull - har inte dragit igång den än) - sen börjar badsäsongen!  <love>


94
Markpooler. / SV: Betongpool med målad vägg med skada på färg, hjälp!
« skrivet: april 06, 2017, 09:41:46:46  »
Tror nog du har större framgång med att prata med din lokala färghandlare (se länk från MathiasS) än att prata med diverse "pool-företag"...

Sen är det "bara" att följa de sedvanliga råden när man skall måla, måla om, bättringsmåla. Länken från MathiasS beskriver ganska väl vad ni bör göra med underlaget innan ni stryker ny färg.

Och pratar du med din lokala färghandlare, så kan de säkerligen tipsa om lokala målarfirmor som kanske kan ge ett utlåtande (om du nu inte känner dig manad/hugad att göra det själv).

mvh

95
Markpooler. / SV: Bygga liten pool
« skrivet: mars 29, 2017, 10:02:09:09  »
Är inne på Erik Ns linje. Ta ett snack med in eventuella pool-leverantör, en snabb koll visar ju att de säljer pooltäckning, tak etc.

Likaså kan du även ta ett snack om detta med grävning och "övrigt". Inte sällan så har de säkerligen kontakter, "samarbetspartners", erfarenheter - där du kan få tips, kontaktvägar, "tumme-pekfinger" uppskattningar gällande kostnader etc.

Köpa pool hos X, pump hos Y, filter hos Z? Tjaa, det finns säkerligen många som är överjäkliga på att köpa prylar hos olika "leverantörer", eller via olika kanaler (butik, web, inom Sverige/utanför Sverige) som därmed kan pressa prisnivån, eller hitta "bästa pris" på alla de olika tillbehör för att göra poolen komplett. Det tarvar kanske lite mer tid och "engagemang", men alla är vi olika.

I ditt fall så är det svårt att säga. I mitt fall så valde vi att köpa "allt" av en och samma leverantör - hade vi kunnat hitta en likvärdig värmepump billigare? Säkert! Men det hade också påverkat vår möjlighet att sy ihop ett paket och diskutera oss fram till ett vettigt "paketpris" för allt. Samt, i vårt fall, så har vi endast en kontaktpunkt att snacka med, om något skulle börja "krabba", en leverantör som tar helhetsgreppet vad gäller leverans av prylarna, och att prylarna lirar med varandra.

Men som sagt, säger inte att det alltid är bästa vägen framåt. Men det passade oss...

mvh


96
Markpooler. / SV: Bygga liten pool
« skrivet: mars 23, 2017, 11:19:41:41  »
Hej,

Vill på intet sätt verka oförskämd, men får du till ett pool-bygge (pool, de mest nödvändiga tillbehören, grävning, installation), givet att du vill "leja bort allt arbete", för 100papp så önskar jag dig lycka till. Det går säkert, men det kräver nog ett visst mått av seriöst planerande, begära in offerter på både pooler, grävning, installation etc,  höra med bekantas bekanta mm

Poolen du kikat på för 60papp, vad ingår i det priset? Det är det första du bör fundera kring. Castrol nämner det mest sedvanliga tillbehören, dvs poolpump, sandfilter. Personligen så anser jag att inlopp och utlopp tillhör poolen, men det finns kanske ÅF som kvoterar dessa separat.

Uppvärmning? För mig en självklarhet. Belysning? Likaså. Någon form av täckning? Cover med stroppar? med rör? Lameller? Eller ett tak...? Någon form av täckning är för mig en självklarhet.

Installation, montering. Vissa moment är de samma oavsett vilken typ av pool du väljer, vissa moment tillkommer eller faller ifrån.

Plan mark beståendes av jord? Mmm, men hur vet du hur marken ser ut 150cm ned i backen? Bortforsling av massor?

El-arbete? Hur ser frammatningen av el ut? Jordfelsbrytare? etc

Allt kostar pengar. Skulle prata med dina pool-ÅFs först för att få en uppfattning kring vad ett "pool-paket" kan gå loss på, höra efter vad kostnad kan ligga kring "sättning av pool", grävning etc. Då kan du börja få en uppfattning kring vad din kostnad kan hamna kring.

Exempelvis, vi kikade ett tag på en linerpool från den ÅF du nämner, där var en tumme-pekfinger offert på "sättning av pool" ca 25papp. Det var att montera ram, liner, koppla in mot pump och värmare, återfylla (tror jag). Dock så skulle gropen vara klar. Om jag inte missminner mig... vilket jag kan göra, för vi valde ett annat spår.

Det finns gott om duktiga experter här, jag är blott en nybliven pool-ägare och amatör i det avseendet. Men det finns/fanns en klyschig tumme-pekfinger uppskattning som lyder/löd, på ett ungefär att: ta kostnaden för din pool gånger 2 så får du ett hum om vad det kan kosta, i slutändan...

Men vill man så ska man!  O0

mvh

97
Ovanmarkspooler / SV: Fabrikat och djup?
« skrivet: februari 20, 2017, 16:29:40:40  »
Som sagt, det viktiga är att du har koll på poolens mått kontra vad som blir ditt bad-djup...

Enkelt uttryckt så kan du dra bort ca10cm från det utannonserade måttet på poolen, det blir ditt bad-djup, det verkar vara nomenklaturen hos pool-tillverkare...

Mått 1,35cm skulle då innebära "1,25cm bad-djup", personligen så skulle jag tycka att det var i "grundaste" laget, när det gäller en pool, oavsett om den är "billig" eller inte. Speciellt om den främst anläggs för "vuxna".

mvh

98
Markpooler. / SV: Lamellskydd eller pooltak i mellankvalitet
« skrivet: februari 06, 2017, 10:23:59:59  »
Här är en till som blev såld och är såld på pooltak. Var först inne på en lamellhistoria, gärna med automatik, gärna infälld etc. Men det skulle inte riktigt lira med vår pool, samt kräva en del "konstruktionsarbete". Mina invändningar mot pooltak var det rent estetiska; gillade inte tanken på att ha ett "växthus" på baksidan etc.

Men efter lite dividerande med vår poolleverantör så var det tämligen enkelt att förstå att ett pooltak var rätt väg att gå (för oss).

Växthusfeelingen försvann rätt fort, ungefär i samma takt som man insåg att badtempen låg kring +29gr utan att värmepumpen snurrande nämnvärt.  O0

Törs inte uppskatta hur mycket badtid vi haft under tak, men det stoppar inte på "1-10timmar" - inte på långa vägar! T o m en vacker dag så uppskattar mina barn att bada under tak ( <hmm>).

Jag kan manövrera taket själv, det glider tämligen obehindrat i skenorna, men inte tillräckligt lätt för att ett barn skall kunna dra bort det ( O0). Skenorna är fasade, "hak-spåren" som taket glider i är rundade i överkant, vilket gör att det går att kliva på skenorna utan att det känns alltför obekvämt - så än så länge har inte slagit sönder någon tå eller tånagel.

Denna vinter så har jag rakat av snö en gång. Inte för att jag tror det behövdes utan mest för att jag "ville". Vårt tak har väl sedvanlig spec gällande snölast etc. Kvalisort törs jag inte uttala mig kring, mer än att det känns gediget, fit 'n' finish känns bra. Vi har ett Aluna tak. Kom färdigmonterat i sektioner. Jobbet bestod i att kryssmäta, montera skenor, "glida på sektionerna", skruva fast "ändsargerna", borra några hål för låssprintarna. Tog inte mer än en solig eftermiddag så var det på plats.

En annan uppsida vi ser är att vi kan njuta av vår poolmiljö (vatten + belysning = mysfaktor) även när taket är på.

Ytterligare uppsida, när ungarna och grannungarna spelar vatten-polo - så görs det med fördel under tak. Så slipper du agera boll-kalle runt poolområdet och i trädgården!  >rulla<
mvh

99
Markpooler. / SV: Hjälp! Placering av pool - grävning nästa vecka...
« skrivet: december 14, 2016, 11:20:39:39  »
Solstudie, eller "skuggstudie" är väl som vanligt viktigt vid nybyggnation...  ;)

Av bilderna att döma så verkar det vara mycket nybygge runt omkring vilket kanske kan påverka (vart placerar grannarna sina byggnader etc), samt att bilderna verkar "nytagna". Antar att ni har varit på platsen i "högsommarn" så ni har koll på solens rörelser och "ståndpunkt"...?

Det är för mig det viktigaste. Sen håller jag med Johan L. Att kunna sitta i pooltrappan och ha solen rakt i ansiktet, att ha ett däck "bakom ryggen" där man kan ha solstolar/bäddar och blicka ut över pool och sol är balsam för själen.

Vidare bör man fundera på tekniken (vart ska tekniken ta vägen? bygga ner i backen? Bygga ett ovan-jord-teknik-rum? Hur stort? Hur litet?)

Pooltak eller poolskydd? Vart hamnar "parkeringsplatsen"? Stor betydelse för hur man designar sitt däck... (eller, tja, i vårt fall var det iaf  ;))

Personligen är jag ett fan av när huskroppar och poolområde hänger ihop. Så utan större värdering; alt.3 faller platt bort (ser bara märkligt ut). Rent designmässigt så gillar jag alt.4 (mest då jag personligen gillar när man förbinder huskroppar med ett "däck", samt att ni får en hyffsat, sammahållen tomtyta kvar för "gräsmatte-lek"). Alt1. är också trevligt, men då skulle jag dra däcket hela vägen till "carporten", för jag skulle nyttja "förrådsytan" till teknikrum och övrig "storage" vad gäller pool-prylar.

Om ni inte redan har gjort det. Tips. Det är jättebra att rita på papper (och Er ritning är tjusig!) och jobba med skalor etc. MEN en fältstudie överträffar det mesta! Dvs ut med måttband, ut med rep och pinnar och staka ut / lägg ut pool, lägg ut däcket på marken - går runt på erat "däck" och känn av - kommer vi få plats med X solstolar/bäddar? matplats? Kommer grillen att få plats etc bla bla. Min hustru är flink med mm-linjalen och den ritningen var givetvis viktig - men det var ack så viktigare att stolpa runt ute i trädgården och flytta repen 30cm hit, 40cm dit för att få en känsla av utrymmet - sen fick vi anpassa ritningen något till "fältstudien"...  ;)

mvh

100
Pooltäckningar / SV: Tvestjärtinfesterad!!!
« skrivet: augusti 18, 2016, 14:28:10:10  »
You and me both... Fick på vårat pool-tak i slutet av juli, början aug, och hade då en skrälldus med tvestjärtar i taket. Våra taksektioner kom färdigmonterade men jag antar att det finns "krypvägar" för de små liven att ta sig in genom.

Till vårt "taks" försvar så fick vi leverans redan i början av maj och sedan så har det stått på tillväxt i trädgården i takt med att pool-bygget tog fart och det var dags för "tak-lags-fest". Precis som det mesta som "lagras" i trädgårdar så frodas insektslivet så jag hoppas att det sker lite självsanering nu är taket är på plats och "används". Förra veckan kunde jag håva upp en "näve" döda tvestjärtar ur poolen och jag tycker mig att de har minskat rejält i antal i själva taket...

Men tipset om vitpeppar tar jag till mig!  O0

Sidor: 1 ... 9 [10] 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag