Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: 1 ... 415 [416] 417
4151
Vatten och kemi / SV: Kan smink verkligen vara ett problem för en pool ?
« skrivet: oktober 08, 2009, 21:47:11:11  »
Tack, det varkar som om jag kan vara lugn trots att vi inte är så petnoga med poolen :)  Vi har ju inte heller märkt några problem hittills.

Vad det gäller att duscha före så om barnen kommer med ett antal kompisar och vill bada så ser jag ju helst att de duschar först och använder badkläder. Men har vi fest är det ok om folk struntar i att duscha eller om några hoppar i / blir iknuffade med kläderna på. Alla duschar ju ändå innan de går på en fest och ingen kommer ju i smutsiga kläder heller. Och precis som Fia säger, någon jättebadbelastning har man ju inte i en privatpool. Det blir ju inte alls som i en simhall.

Att spabad är känsligare kan man ju tänka sig. Där blir det ju mera badkarsliknande volymer som det handlar om. Något sådant har vi dock inte; men får vi tid en dag så kanske det vore kul att komplettera med ett sådant. Jag testade hos några bekanta en gång men där var det faktiskt FÖR varmt för att vara skönt.

Jo att man kan bli randig i ansiktet om man har smink det stämmer ju.. men oftast ligger ju badet mot den senare delen av festen och då är man ju inte så petig med utseendet.. och varken hår eller kläder ser ju precis toppen ut om man hamnar i vattnet ändå :) Men poolen ger en härlig atmosfär vid fester, vare sig man badar i den eller inte.

4152
Markpooler. / SV: Normal avdunstning eller läcka?
« skrivet: oktober 05, 2009, 15:16:18:18  »
Jay, i ditt fall kan det omöjligen vara avdunstning, det handlar ju om alldeles för mycket vatten. Jag tänkte mer på den som ursprungligen startade tråden och som hade mera måttliga vattenförluster. Men i vårt fall måste det ha varit avdunstning, när vi var bortresta stod poolen övertäckt ca en månad och vattnet sjönk ingenting alls, så någon läcka kan vi ju inte ha. Det skulle ju vara om vi haft en den första tiden och något pluggat igen den av sg självt men det låter ju mera som om det handlar om avdunstning.

4153
Markpooler. / SV: Normal avdunstning eller läcka?
« skrivet: oktober 05, 2009, 14:23:04:04  »
Om du vill vara helt säker på om det är en läcka eller avdunstning så täck över poolen med en presennnig eller liknande om du inte har någon pooltäckning. När vi körde igång vår pool, som i och för sig är en inomhuspool, så märkte vi först att vattennivån sjönk så sakta ( kanske en cm på ett par veckor) och vi undrade om det läckte. Vi hade då poolen oövertäckt och ca 30 grader i vattnet. När vi sedan började täcka poolen när vi inte använde den så sjönk vattenförlusten till under det mätbara, så helt tydligt handlade det i vårt fall bara om avdunstning.

4154
Vatten och kemi / SV: Vita "kalkprickar"
« skrivet: oktober 04, 2009, 21:06:38:38  »
Vi har lite sådant i vårt vatten ibland, men inte så mycket att det är något verkligt problem. Jag tror att det handlar om utfälld kalk, eftersom vi har brunnsvatten som är relativt hårt. Vi har en inomhuspool som körs med klor och syra kemikaliemässigt. De vita partiklarna syns bara i lampljuset, inte i dagsljus. Vi testade en gång att försöka flocka bort dem och det gav ett visst resultat men de försvann inte helt. Men som sagt, så mycket att det har känts som ett problem har det aldrig blivit.

4155
Vatten och kemi / Kan smink verkligen vara ett problem för en pool ?
« skrivet: oktober 02, 2009, 22:43:22:22  »
Vi har några bekanta som då och då bjuder in till party där bad i deras pool brukar ingå (ungefär som om vi har party här...). Men de är väldigt rädda för att få minsta skräp i vattnet och en av reglerna är att ingen får använda smink för de säger att det kan påverka vattnet. Stämmer det verkligen ? Mängden måste ju bli extremt liten jämfört med allt poolvattnet (deras pool är typ rund 5 m pool med motbyggt trädäck). Likaså är de väldans noga med att alla duschar, att man bara har riktiga baddräkter o.s.v., allt av hänsyn till poolen. Men hur känsligt är det egentligen ?

Själva har vi inomhuspool och brukar inte alls vara strikta. Om vi har fest brukar det vara fritt att bada och visst händer det att några åker i med kläderna på, med skor osv (ja festskor förstås, inte grova som man går med ute !). Visst brukar jag använda smink och vid en fest blev jag iknuffad med min handväska, där låg väl typ en halvårsförbrukning av smink, och inte hände något med våran pool för det. Hur känsligt är det egentligen med olika småsaker ? Eller är olika pooler olika känsliga, beroende på reningssystem, filter, kemi osv ? Vår pool är en inomhuspool, med sandfilter och klor/syra som kemikaliemetod. Någon som har lite erfarenheter att dela med sig av ? Våra vänner pool körs med Baquacil, skulle det göra den mera känslig ?

4156
Inomhuspooler / SV: pris för drift o bygge av inomhuspool
« skrivet: oktober 02, 2009, 22:20:09:09  »
Vad det gäller driftskostnaden så hänger allt på att täcka över poolen när man inte badar. När vi öppnade vår inomhuspool så körde först med poolen öppen dygnet runt - tyckte det såg så fint ut i huset och så. Men det gick massor av el, både för uppvärmning och för avfuktning. När vi sedan skaffade ett överdrag så sjänk kostnaderna drastiskt. Vi har isolerat poolen väldigt väl så mycket lite värme försvinner ut i marken och vi behöver knappt tillföra någon värme alls. Kemikalieförbrukningen är också låg, så driftskostnaderna nu är på en väldigt rimlig nivå.

4157
Artiklar och läsvärt. / SV: Nu har det tyvärr hänt
« skrivet: oktober 02, 2009, 22:10:25:25  »
Bra att någon åtmindstone försökt få igång en diskussion om detta. Men det verkar märkligt att myndigheterna står helt passiva. De aktuella bestämmelserna är ju lagstiftning, inte några rekommendationer. Pooler som inte fyller kraven borde inte kunna få säljas. Måste ett antal barn dö först ?

2 m är sannerligen ingen överdrift - jag skulle själv rekommendera det dubbla. Vi har inomhuspool och om en grupp barn badar så brukar det skvätta rejält - minst 3 m lär det ju skvätta iväg. Barn plaskar ju rejält mycket mer än vuxna. En gång gjorde jag misstaget att ställa ifrån mig mina skor intill pooltrappan när sedan en grupp barn kom och badade....skorna var helt fyllda med vatten när jag kom upp en stund senare... Man kan ju tänka sig vad som skulle kunna ha hänt om det varit någon elektrisk apparat som stått där.

4158
Artiklar och läsvärt. / SV: Nu har det tyvärr hänt
« skrivet: september 26, 2009, 19:22:14:14  »
Jag diskuterade detta fall med mn man, som jobbar inom elkraftsektorn. Enligt honom är de flesta av dessa trädgårdspooler helt olagliga eftersom pumpen sitter alldeles intill poolen och ändå drivs med 220 V. Enligt starkströmsföreskrifterna får endast 12 V användas för utrustning som är närmare en pool än 2 m. Men trots detta tycks de säljas helt utan varningar och restriktioner.

Vad det gäller jordfelsbrytare så är det lag på att ha sådan till alla vägguttag utomhus eller på platser där anslutning av kablar som går utomhus kan tänkas ske. Lagen gäller dock tydligen inte gamla installationer utan endast om man bygger nytt eller ändrar om något. Men att dåliga elinstallationer i kombination med t.ex. blöta barn är helt livsfarligt borde ju alla förstå. Hu vad tragiskt att det skall behöva hända sådana här olyckor. Jordfelsbrytare går f.ö. ganska lätt att sätta in även i efterhand. Vi gjorde det till vår sommarstuga utan några problem. Jordfelsbrytare har räddat livet på åtskilliga personer och borde vara lika självklart som att man har bilbälte i bilen.

4159
Vatten och kemi / SV: Alternativ till baquacil och klor?
« skrivet: september 25, 2009, 20:04:18:18  »
Rimligen borde det väl vara bättre att byta till våren om du skall vinterstänga poolen. Då får du ju börja med frächt vatten direkt till våren och får lättare att hålla kontroll på själva startförloppet. Vi har inomhuspool så situationen är lite annan, men när vi först fyllde den blev vattnet brunt så fort vi hällde i klor.. Men efter några dagar rättade det till sig.

Kan inte svara något om alternativ. Har aldrig testat Baquacil utan vi kör med klor och det fungerar bra. I en privat pool behöver man ju inte ha så mycket klor, så trots att det är inomhus har vi inte några problem med klorlukt.

4160
Inomhuspooler / SV: krossat glas i inomhuspool
« skrivet: september 23, 2009, 14:30:44:44  »
Krossat glas i poolen är tufft att få bort, i vart fall om det handlar om vinglas eller något liknande som ger tunna bitar. Avgörande är ju om ni har liner i poolen eller inte. Är det liner gäller det ju att inte punktera denna - en vass glasbit gör ju lätt ett hål. Är det hård botten utan liner, typ betong eller metallpool, så är det ju lättare. Då kan man ju både bottensuga noggrant och använda håven för att skimma längs bottnen. Tyvärr är glasbitar rätt tunga i förhållande till sin storlek så sugen får inte alltid tag i dem. I det avseendet är ju håven bättre men det gäller ju att man lyckas få in bitarna.

Vi råkade ut för samma sak en gång och vi lyckades få rent från glas utan att tömma poolen. Men det tog en del arbete att fixa det, håven plus en borste med långt skaft för att borsta in bitarna i håven funkade rätt bra. Men det var ändå ett par bitar som vi sedan kände med fötterna när vi badade, men då var de så pyttesmå att man inte skar sig på dem. En annan sak var ju att förhindra folk att skära sig under festen då fortfarande glaset låg kvar (poolen har en hård botten så för poolens del var det ingen risk). Det här badet var ett "icke inplanerat bad", d.v.s. en del gäster hade roat sig med att knuffa i varandra. Männen hade ju mestadels skor på sig, kvinnorna hade väl oftast sparkat av sig dem, i vart fall om de hade högklackade. Så vi fick ge våra gäster den lite lustiga uppmaningen att ha sina skor på sig om de ville vara i poolen, något som de lite skrattande åtlydde :) Men gör aldrig så i en linerpool, höga klackar kan punktera poolen !

Sidor: 1 ... 415 [416] 417
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd