CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: 1 ... 415 [416] 417 ... 433
4151
Vatten och kemi / SV: måste man ha kvartssand i sandfiltret?
« skrivet: juli 31, 2010, 22:24:45:45  »
Det viktiga är väl inte sandens sammansättning utan kornstorleken. Sand till sandlådor har nog inte rätt storlekssammansättning. Dessutom är den riktiga filtersanden ingen dyr sak så där bör man nog inte försöka ta genvägar. Att flytta över sanden bör väl gå bra om den bara räcker till med tanke på att ditt nya filter är större än det gamla.

4152
Hur nära eller långt borta man bör handla hänger väl mycket på ens egen erfarenhet/kunskap. Vet man exakt vad man behöver och söker bästa pris så är det väl inget problem att handla per postorder, webshop, import eller liknande. Har man däremot behov av att kunna komma och be om råd och hjälp så är det ju klart lättare om man väljer en lokal leverantör.

4153
Teknik / SV: jetstream , värdelöst ?
« skrivet: juli 31, 2010, 17:43:13:13  »
Luften skall vara där för att det skall fungera bra. Har du kollat om det kommer någon luft ? Vi har en äldre,lite speciell anläggning med två olika pumpar, en kraftig vattenpump och en separat luftpump. Om vi vill kan vi slå på vattnet utan att starta luften, men då känns strålen helt annorlunda och effekten blir klart sämre. Så du bör nog kolla om det är något med luftinblamdningen sm inte fungerar som det skall.

4154
Säkerhet / SV: poollarm
« skrivet: juli 31, 2010, 16:02:22:22  »
Larm är ett bra komplement till annan säkerhet, men ersätter ju inte staket etc. Vi bodde en tid i USA och hade då en pool i trädgården, med ett larm i. Det fungerade bra, men som med brandlarm, inbrottslarm och alla andra larm så måste man ju testa så det verkligen fungerar, annars blir det ju en falsk säkerhet. En del larm har dessutom en inställning för hur känsligt det skall vara. Det vi hade var väldigt känsligt. Vi lät ett av våra barn simulera en försiktig iramling och det tjöt direkt, men det går ju också att testa om man skvalpar lite på något annat sätt.

En dag fick vi för övrigt ett annat bevis på larmets känslighet när två Kanadagäss (!) beslöt sig för att besöka vår pool. Larmet gick, och skrämde bort gässen direkt, vilket f.ö. var bra för Kanadagäss förorenar väldigt, så sådana ville vi inte ha i poolen.

Det larm som vi hade tjöt tyvärr bara i poolen, fast det var väldigt högljutt. Larm med extra inomhusenhet är naturligtvis bättre, då är ju risken mindre att man inte hör larmet p.g.a. en stängd dörr eller så.

4155
Markpooler. / SV: Massvis av små bubblor på linern
« skrivet: juli 30, 2010, 23:21:43:43  »
I linern ? Menar du inuti plasten eller är det något bakom plasten som får plasten att bukta ut i form av en blåsa ?

4156
SpaForum / SV: Spabad utan att vara ansluten till elnätet?
« skrivet: juli 30, 2010, 20:05:32:32  »
Eftersom det finns tillgång till elström när generatorn körs borde det gå att ha en liten luftkompressor och blåsa ut vattnet ur ledningar och pumpar inför vintern. Några bekanta till oss kör alltid den metoden för att tömma sin sommarstugas vattenrör från allt vatten inför vinterstängningen.

4157
Säkerhet / SV: 2-åring drunknat i uppblåsbar familjepool
« skrivet: juli 30, 2010, 19:27:30:30  »
Det har tydligen i olika artiklar varit lite olika bud om vilken sorts pool som det var, men hur som så är det tydligen ofta ett problem med uppblåsbara ovanmarkspooler att det inte går att fästa ett överdrag på något vettigt sätt. Detta borde definitivt inte vara ett problem om tillverkarna tänkte till lite och prioriterade säkerhet lite högre. Det är inte tillåtet att sälja bilar utan säkerhetsbälten - varför skall det vara tillåtet att sälja pooler som inte går att täcka över på ett säkert sätt ? Att bara skriva en varningstext är knappast tillräckligt !

4158
Säkerhet / Säkerhetstips vid poolfester med barn
« skrivet: juli 30, 2010, 19:21:36:36  »
Kalas vid poolen blir ofta jättepopulärt bland barn, vare sig det handlar om rena barnkalas eller fester där även vuxna är med men där det finns många barn. Eftersom vi har fem barn och de alltid haft gott om kompisar så har vi fått stor erfarenhet av detta :)

Med många barn i / runt poolen kan det vara svårt att hålla koll på vilka som kan simma och vilka som inte kan det. Förvänansvärt nog finns det en hel del större barn, även tonåringar och faktiskt inte så få vuxna som inte kan simma. Eftersom barn oftast älskar vatten och även älskar att knuffa i varandra när tillfälle ges så har vi ibland använt ett trick för att hålla koll på dem. Vi har använt vanliga färgade hårsnoddar, de lite tjockare som syns bra, och alla barnen har fått sätta på en sådan som armband. Då gäller GRÖN snodd = simkunnig RÖD snodd = inte simkunnig.
Dels har vi själva kunnat hålla bättre koll på vem som är vem, dels har vi som absolut regel att det är strängt förbjudet att kasta i / knuffa i någon som har den röda snodden. Systemet har i varje fall för våran del fungerat ganska bra.

4159
Synpunkter och förslag på forumen. / Säkerhet !
« skrivet: juli 30, 2010, 19:00:07:07  »
Det har till och från kommit upp olika trådar som avser poolsäkerhet i olika former. Flera trådar har gällt elsäkerhet, andra har gällt drunkningsrisker. ofta med någon tragisk olycka som bakgrund. Tyvärr är säkerheten nog något som alltför ofta glöms bort. Det är underbart med pool men det har sina risker. Vore det kanske vettigt att lyfta fram denna sida lite mera genom att skapa en ny huvudrubrik "Poolsäkerhet" ? Som det är nu hamnar dessa trådar lite slumpmässigt under teknik, ovanmarkspooler, övriga frågor o.s.v..

4160
Övriga frågor! / SV: Regnigt värre!!
« skrivet: juli 30, 2010, 18:51:35:35  »
Inomhuspool är toppen när vädret kränger till sig så här !   O0 Vi badade för en stund sedan medan vi hörde och såg regnet vräka ned utanför fönstren !

Sidor: 1 ... 415 [416] 417 ... 433
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag