Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Poolbadaren

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Vattenkemi är svårt! :D
http://www.cinasmaleri.se/pooltips.html

http://www.cinasmaleri.se/poolkemi.pdf
(ladda ner problemlösare i pdf) 8)

Cinas Måleri i Kävlinge kan rekommenderas! O0

Hälsar "Poolbadaren"
PS. Tack "Zaphod", tycker vi delar med oss från ditt uppslag med att lägga läsvärda Cina-länkar under "Artiklar & Läsvärt" som hjälp till andra. DS  
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=6680.msg49179#msg49179

12
Jagar trådlös sensor med separat vattentät temperatursensor till väderstation TE857 som har överföringen av informationen över en 433 MHz radioförbindelse <hmm> - tänkte att det säkert finns kunniga teknikspecialister som vet hur/var eller kan ge råd hur ev. lösa det. O0
(Bilen visar en sådan men med sändningsfrekvens 868,35 MHz)
 
Mvh. "Poolbadaren"

13
Omröstningar / Poolinnehav - positivt eller negativt?
« skrivet: september 26, 2010, 12:39:27:27  »
Från annan tråd dök fundering upp i om nuvarande poolägare överlag ser mest positivt eller negativt på sitt poolinnehav och hur tänket skulle vara vid fastighetsbyte.
Svarsalternativen förpliktigar inte till följdsvar men de som vill kan ju gärna komplettera med alternativnr. och text om man väljer ngt. annat än 1 eller 5.

Väljer själv svarsalt. 2 "Ja, men med annan modell därför att......." ....jag nästa gång skulle vilja se på möjligheterna att skapa ngn. form av "infinity-pool" i t.ex. naturberg med betongväggar eller liknanden som skulle vara spännande.

Mvh. "Poolbadaren"

14
Artiklar och läsvärt. / Världens största inomhuspool!
« skrivet: oktober 08, 2009, 22:12:10:10  »
Plats för 10.000 - snacka om poolparty!  <antman>
http://elitechoice.org/2007/12/17/worlds-biggest-indoor-swimming-pool/

....och en annan som funderar på om det inte kostar mer än det smakar med pooltak till den egna "lilla pölen"....  >rulla<

Sen kan man ju klart ha lite vågor i den också....


Mvh. "Poolbadaren"

15
Markpooler. / LED-belysning i bef. lamphållare
« skrivet: juni 19, 2009, 14:23:40:40  »
Slår ett slag för spännande möjligheter med programmerbar färgad LED-poolbelysning!  O0
Både långsiktigt ekonomiskt och effektfullt!  <sol>
http://www.ledvision.se/
Lampor som klarar extratillbehör, typ dimmers, astronomiska ur etc. http://www.ledvision.se/par56-rgb-270.htm
Alternativt om man kör utan tillbehör, dvs. full effekt utan reglering http://www.ledvision.se/par56-rgb-540.htm

Har monterat in PAR56 RGB LED 540 i ena originallamphållaren men kommer att få bygga om/komplettera i elskåpet med switch som kopplar ur dimmer och astronomiska uret, dvs. vill jag köra med std. lampa och dimmer/astronomiskt ur/tidsskymningsreläat switchar jag bara om.

Kul grej inte minst för "kids'en" med 13 programmerbara lägen och en (faktiskt) riktigt spännande ljusshow i mörkret vid poolsideminglet såväl för discokid'sen som oss "vuxna"....!  O0
Rekommenderas!
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4192.msg31537#msg31537
Dock ett varningens finger för montaget - "satan i gatan"  >:D vad klämanordningen är hård, inget för den "veke".... :P  :D

Återkommer med "ljusshowsbilder" när switch-omkopplat i elskåpet.
Mvh. "Poolbadaren"

16
Teknik / Dimmerprodukt för poolbelysning
« skrivet: maj 24, 2009, 21:13:21:21  »
Då jag "stuckit ut hakan"  :o  ::) och menat att man inte skall snåla på poolbelysningen  >:D men dimmerreglera för att möta alla situationer, allt från "ljuspartyt" till "poolside-minglet", har jag fått nga. frågor om vad jag använder för dimmerkomponenter.
Kör då i mitt fall med Hager EV011-plintkomponenter, se bild, och som finns funktionsbeskrivet på
http://download.hager.com/Hager.se/files_download/instruction_manuals/EV011_Dimmer.pdf
Detta går även att använda tillsammans med programmerbara ledbelysningen som jag också slagit ett slag för till ungdomars & "seniors" poolparty men som vid behov går att programmera till lugnt vitt sken för de mer "balanserade"  ;)

"Softat" ner till i pricip 0 (noll) ljus = "ledljus" och maxat = 300W/lampa - reglerat från tryckknappar/strömbrytare vid poolside så man snabbt kan ändra och anpassa beroende på situation.  ;D
Kör med reglering för varje lampa, även den mindre trappbelysningen.
Allt styrt automatiskt med astronomiskt ur/tidsstyrning.
Kan rekommenderas!  O0

Mvh. "Poolbadaren"

17
Seriös fråga relaterat till pooltak...jag hittar inga direkta svar från olika pooltaksdiskussioner ( bl.a. http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3028.msg27198#msg27198 ) så jag startar ny tråd.

Jag är nyfiken på hur "lätt"/"svårt" det är att i "utomhuspool" med skjutbara tak hålla vattentemp. runt 26-28 grader även under den kalla perioden? Vad krävs i värmedrift/dygn, utomhustemp. etc.?

Jag hittar heller inga acceptabla isoler/K-värden för glasen (om ens några värden alls från olika lev...) och jag antar det inte är "världens tätaste" mellan de skjutbara sektionerna och bottenskenorna, dvs. förlusterna blir troligen onödigt stora under vinterperioden.

Inbillar mig att det som i jmf. fall med enbart utomhuspool utan tak även i takförsedda pooler är beroende av vissa utomhustemperaturer för att vara "gynnsamt", t.ex. är det "svårt" att "toppa" vattentemp. vid +5 grader ute alt. +/- 0 grader, med eller utan sol/"växthuseffekt" etc.?
Kort summerat: Var går "bottom-line"-gränsen för att inte kunna nå önskad temp. runt 26-28 grader?

Vitsen för min del om man pooltaktäcker är att kunna bada mer eller mindre året om och som jag sagt innan - det är en av anledningarna till investeringen som jag ser det.

Har någon med skjutbara pooltak över "utomhuspool" några erfarenheter/"driftsiffror & temperaturer" som kan hjälpa till att få svar på frågorna hade det varit mycket intressant.

18
I min påkoppling av klorinator på rörsystemet användes utöver gängtejp även Loctite's gängtätning - erfarenhet från detta visar att Loctiteprodukten enkelt uttryckt verkar "ta kål" på PVC-materialet i klorinatormuffanslutningarna - dessa "krackelerar" / får massor av småsprickor som gör material skört och resulterar i att det slutligen börjar läcka.

Garantisak i mitt fall och ren generell info. för att andra skall vara medvetna om riskerna med olika kemiska tätningsmaterial och plaster - fanns inget i detta fallet i produktbladet som sa att det inte skulle vara OK.
 
Kan ju klart inte heller uteslutas vara orsakat av ev. liten läcka från klorinator och klorkoncentrat som grundorsak men enl. installatör har man tyck sig se denna form av "krakelerings"-påverkan även på andra rörkopplingsplatser i andra anläggningar.

19
Övriga frågor! / "Funny stuff" ;-)
« skrivet: juni 21, 2008, 20:57:55:55  »
Hej alla poolare!
Hittade detta http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewFullSizePlayer.action?id=6370 på Aftonbladet.
Här kan man ju en gång för alla se att en ovanmarkare håller måttet   :o
Sen om detta är "bra" och "säker" badkultur är ju en annan sak  ::)

Och nej, det är INTE hemma hos mig   8)
/Ante

Uppslagen och "uppfinningsrikedomen" är säkert många - varför inte låta oss "tipsa" varandra om "goa' grejor" under denna rubrik - ett gott skratt förlänger ju livet...  ;D

Bidrar med "Poolvakten" - ha' shockkloret berett om han dyker  ::) upp...  :o
http://video.aol.com/category/poolguard

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag