CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Poolbygge123

Sidor: 1 [2]
11
Markpooler. / Liggande bottenarmering
« skrivet: augusti 09, 2021, 22:24:20:20  »
Hur har ni som byggt Thermopool gjort med första lagret armering i väggarna. Det som ligger under första blocket så att säga. Enligt min beskrivning så ska man naja fast ett 12 mm armeringsjärn i de stående järnen på cirka 22-28 mm från plattan.

Min fråga är egentligen om det räcker med att naja fast järnen eller riskerar man att järnen "trillar ner" då när betongen kommer in i väggarna? Bör man ha distanser som ligger under järnen på samma sätt som när man lägger armeringsnätet i plattan? I övriga lager blir det ett icke-problem eftersom man då lägger de liggande järnen på blocken direkt.


12
Markpooler. / SV: Storlek borrhål Thermopool
« skrivet: augusti 08, 2021, 11:21:53:53  »
Tack för svaren!

Jag trodde att man ville få ner betong i hålet ( eller ankarmassa som föreslogs) så det omslöt järnet så att det sitter fast så att säga. Jag trodde det var viktigt för hållfastheten på väggarna, att de satt "fast förankrade" i plattan så att säga. Men jag inser att jag egentligen inte vet om det är viktigt för slutresultatet.

Jag kanske kan köra med 12 mm borr då med och röra runt lite om målet snarare är att få så litet hål som möjligt?

13
Markpooler. / Storlek borrhål Thermopool
« skrivet: augusti 07, 2021, 22:25:25:25  »
Hej,

Hur stora hål har ni borrat för de stående armeringsjärnen vid bygge av thermopool? Jag har 12 mm armeringsjärn. Bör man använda 16 mm borr så att betongen kan rinna ner runt järnen när man gjuter väggarna, eller går det lika fint med 14mm borr? ( Kan betongen rinna ner där med? ). Med 12 mm borr får jag inte ner järnet så det är inget alternativ.

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag