CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - henrik79

Sidor: 1 [2] 3 ... 22
11
Markpooler. / SV: Xps-skivor på singelbädd
« skrivet: maj 18, 2022, 08:08:12:12  »
Lade vanlig makadam 8-12 som vi packade med en 70 kg vibrator. tror inte att singel är speciellt bra för detta ändamål. Sen lade vi xpx-300 över detta, som vi tejpade med byggmax dyra gröna tejp som ska tåla fukt och slitage bättre än den vanliga silvertejpen. Sen poolen direkt på detta. Ser inget rutmönster alls och underlaget är behagligt, inte hårt som betong och inte svampigt som frigolit. Det har hoppats friskt i poolen redan  i år och ser inga gropar heller. Vattnet pressar ju ner cellplasten med ca 1 ton/m2 vilket jag misstänker gör den mer kompakt och motståndskraftig mot stötar.

Dock första året, vi får se om 5 år hur det ser ut. En matta under kan väl inte skada men känns mer estetiskt. Vi sparade in på den kostnaden då det mesta andra sprang iväg i pris.

/H

12
Köpes / Intex magnetisk lampa
« skrivet: maj 18, 2022, 07:58:38:38  »
Hej!

Är det någon som har kvar den äldre varianten av intex magnetiska pool-lampa, alltså den som tänds direkt när man sätter i kontakten och som inte har ljus i olika färger?

Tack på förhand
H

13
Intex Ultra, tar upp lampor, pumpar ur vatten till under inlopp så att det är torrt i alla ventiler, skimmers etc

Vatten är dyrt i vår kommun, vill inte slösa mer pengar än nödvändigt.

/S

14
Uppvärmning / SV: Värmepump plug-n-play
« skrivet: maj 12, 2022, 08:26:59:59  »
Hej! Kollar runt efter enkel uppvärmning till en ovanmarkpool på ~24 kubik som vi tänkte köra med saltklorinator och lämplig isolering under/runt om i år, har sedan innan haft solfolie på toppen.

Någon här som har erfarenhet av Swim & Fun Xpress: https://www.swim-fun.com/se/sortiment/uppvarmning-av-pooler-och-spa/varmepumpar/pool-varmepump-xpress-12

eller HeatDragon C/E-modell: https://riopool.se/pooltillbehor/poolvarmepump-elvarmare/?

Hej!

Min erfarenhet av ovanmarkar eoch poolvärmepumpar är att man bör ta till ganska rejält om man gillar att ha det varmt i poolen. Vi körde innan två somrar en poolvärmepump som var designad för pooler upp till 60 m3 (heat output12 kW) till vår 32 m3 pool och den upplevde vi som lagom. Då lät vi den vara igång dygnet runt vid behov jun-augusti. Stängde vi av den på natten tappade vi ca 2-3 grader beroende på nattens temperatur och vind. På dagen om solen gassade på poolen hade vi runt lunchtid fått upp tempen till samma som vi hade på kvällen dagen innan. Vi ville ha runt 28-29 grader i poolen. Svenska sommaren kan ju ha flera dagar i streck med bara 12-15 garder och regn och vind, då sjunker temperaturen i poolen snabbt.

Gällande de två värmepumparna ovan så är ju swim&fun den enklare/klenare modellen. Den värmepump vi kör med motsvarar ungefär en heat dragon E70. Jag har ingen åsikt om inverter, vissa tycker det är bra, andra inte. Fördel är ju att den har en silent/eco läge vilket kan vara bra om pumpen står taskigt till mot grannen/sovrumsfönster eller liknande, en start/stop pump kör ju fullt, sen är den tyst. På sommaren jobbar vår värmepump lite på natten och morgonen, sen är den tyst större delen av dagen.

När det gäller "enkelhet" är de flesta poolvärmepumpar likvärdiga. Se till att manualen är tydlig och inte översatt med google translate.

/H

15
Markpooler. / SV: Liner problem från Renolit
« skrivet: maj 11, 2022, 08:56:54:54  »
Vad tråkigt att läsa. Det känns ganska uppenbart att det är linern det är fel på då man inte själv kan åstadkomma en sån exakt blekning. Tyvärr upplever jag att många byggföretag har blivit oerhört arroganta när det gäller att stå för misstag, sköta reklamationer etc, nu när det verkar vara värsta högkonjunkturen för dessa. Man vill hellre hoppa på nya projekt än att lösa befintliga kunders problem. Sitt "goda namn" eller rykte bryr man sig inte alls om. Jag brukar påminna dessa företag om att det kommer sämre tider, och att en nöjd kund berättar detta för en annan, men en missnöjd kund gärna berättar det för 20 andra.

Vi skulle bygga till huset, hade fått offert från en på orten känd byggfirma, allt var klart, byggnation skulle påbörjas efter semestern. Vårat poolprojekt var planerat att påbörjas ca 2 månader senare så att allt med schakt och så göres i rätt ordning (av annan firma) Sommaren och halva hösten gick och jag fick inte tag i min kontakt, till slut ringde jag platschefen och fick då reda på att min kontakt hade slutat. Tog för givet att man stod för offerten och sina misstag med att inte lämna over/höra av sig. Istället började man slingra sig med diverse rena lögner, om offertens bäst före tid, att vissa saker inte fanns med, skulle bli dyrare etc, och när jag ilsknade till på riktigt kom det bara ett mail "vi är inte intresserade av att fortsätta, eller lämna en ny offert".  Gissa om jag skrev vad jag tyckte om detta agerande på fb, google etc. Jag var långt ifrån ensam verkade det som... poolentreprenaden gick i stöpet och jag fick göra allt med poolen helt själv istället. Nu varnar jag alla jag möter och känner för detta byggföretag, har även tagit upp detta med banken, mäklare, arkitektfirman osv.

Funkar det inte med denna typ av påtryckning är det nog ARN man får vända sig till tyvärr.

/H

16
Ovanmarkspooler / SV: Utvändig gänga JF fritid sandfilter
« skrivet: maj 11, 2022, 08:12:13:13  »
Poolen står på lantstället och jag ska dit över kristihimmelsfärd men det måste vara den invändiga gängan jag använder. Bifogar inköpta delar. Men det måste vara två sånna här i sandfiltret https://www.poolklubben.se/product/pvc-union-50mm-lim-till-1-3-delar-med-o-rings-tatning

Jag minns inte exakt hur mycket sand jag hivade i men följde instruktionen. Har inte haft några problem sand i poolen.

Om du inte har panik att köpa grejer så kan jag dubbelkolla den 27:e när jag är på plats.

Tack för svaret. Ja det är den inre gängan som används ser jag, precis vad jag gissade. Det var unionen på bilden som lurade ögat att tro att det var den utvändiga gängan som användes.

Det är absolut ingen brådska, jag har den info jag behöver. Gällande instruktionen är den lite luddig, de skriver 40-45 kg sand eller 1,5-2 säckar. Jag tog typ allt från en säck och sen typ 70% av den andra säcken. Gissar att det blev för mycket. I andra sandfilter jag använt finns det ett max-streck på filtret så att man kan se hur mycket sand man får hälla i. Har heller aldrig haft några problem med sand i poolen förrän nu.

/H

17
Ovanmarkspooler / SV: Utvändig gänga JF fritid sandfilter
« skrivet: maj 10, 2022, 12:20:07:07  »
Jag köpte min pool med sandfilter förra året. Bytte till 50mm utan problem, det var ingen märklig gänga utan köpte standardgrejer från poolklubben. Bifogar kort från i somras.

Har samma setup. Det ser ut som att du på bilden nyttjar utvändig gänga, du råkar inte ha kvar ordern från vad du beställde för grejor från poolklubben? Om varken 1.5" eller 2" gänga passar är det jättemärkligt. Jag har själv tänkt byta ut slangklämmorna och den svarta eländiga slangen mot pvc så småningom. Snackade med han på www.poolklor.com och han trodde att det var den invändiga gängan man skulle använda. Jf-fritid själva säljer ju limadaptrar till detta filtret som använder den invändiga gängan

https://www.jf-fritid.se/reservdelar/sandfilter/konverterings-sats-till-ror.html

vilken är 1.5" invändig vill jag minnas.

Hur mycket sand fyllde du på i ditt filter? Jag fyllde 45 kg sand (nästan två st 25 kg säckar) och har haft problem med sand i poolen. Alla dysor är hela.

/H

18
Ovanmarkspooler / SV: Övergångskoppling
« skrivet: maj 10, 2022, 12:12:49:49  »
Lite bilder hade nog behövts. Du skriver att du har satt dit ett breddavlopp, skimmer i din intexpool? Är det intex egna skimmer man hänger på sidan eller en riktig som man skruvar fast och skär ut för? På dessa brukar det finns en mängd olika anslutningsmöjligheter, allt från limstos 50 mm till invändig gänga osv. Bild behövs.

Sen skriver du att intex har 50mm slang, det har jag aldrig sett. Deras slang är 38 mm och gängan som används från utloppet (avloppet?) är 2" utanpåliggande gänga.

För att sammanfoga intexgrejor och riktiga 50 mm PVC används med fördel följande:

https://www.poolklor.com/produkt/pvc-adaptor-hona-5063-2utv/
https://www.poolklor.com/produkt/pvc-adaptor-hona-50-2fri-mutter-inv/

/H


19
Ovanmarkspooler / SV: Inspektionslucka
« skrivet: maj 10, 2022, 12:06:37:37  »
Det framgår inte om ni har byggt en altan runt poolen, men gissar det ty annars hade ni ju inte behövt någon inspektionslucka. Vi gjorde en genom att såga upp ett lagom stort hål mellan reglarna i trallen, sen byggde jag en lucka av dessa 6 trallbitar. Sågade ut för ett handtag med sticksågen (halvmåneformat) samt satte två st köksgångjärn för att få gångjärn och lucka så dold som möjligt. Blev inte perfekt då trall + reglar blev för höga i djup, luckans bakkant tar i lite i trallen när man öppnar, men inget vi bryr oss om. Du behöver gångjärn, då en lucka som är stor nog att få ner sig själv och lite grejor genom blir ganska tung.

/H

20
Ovanmarkspooler / SV: Sätta för inlopp?
« skrivet: maj 02, 2022, 10:33:06:06  »
Vi gjorde så att efter inspiration från Mickelins bygge här på forumet, använder vi både skimmern och det vanliga utloppet till poolen, dessa sätts ihop med en vinklad T-koppling samt en kulventil för att kunna reglera hur mycket vatten som sugs från skimmern och från poolens utlopp. Tanken är att om vattennivån sjunker för mycket under skimmern (vilket är lätt hänt på en intex-pool) ska inte pumpen gå torr och brinna upp.

Plugga det om du vill, men fundera på om du inte vill använda det istället.

MVH
H

Sidor: 1 [2] 3 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag