Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 62ragtop

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ovanmarkspooler / SV: Slippa plocka ner pool för vintern
« skrivet: september 01, 2021, 12:57:26:26  »
En sak till, det du även kan fundera på är hur din trall/altan kommer att se ut och må. Den ser ju väldigt tjusig och relativt nybyggd ut...

Höst, vinter kan medföra en hel del skräp, bös, snö, slask, is - och det kan vara skönt att kunna vår-städa inför den nya säsongen...

2
Ovanmarkspooler / SV: Slippa plocka ner pool för vintern
« skrivet: augusti 16, 2021, 11:54:29:29  »
Nu vet jag inte i vilken landsända poolen bor... men det kan i sak spela mindre roll...

Tror som nyburjare... ställer mig tveksam till om ditt tak skulle palla lite snömängder. Poolen, möjligen, men då skulle jag paketera in den tämligen väl i presenningar, vilket kan kännas som ett större jobb än att helt sonika tömma och låta poolen torka och "parkera den för vintern".

Vill du att din pool ska se lika fräsch ut som på bilderna, njaa, då skulle jag nog montera ned den för vintern...

3
Markpooler. / SV: Glasfiberpooler tål inte salt?
« skrivet: augusti 16, 2021, 11:47:51:51  »
Som sagt, som Leonard skriver - kan givetvis vara en chansning att gå emot sin ÅFs rekommendationer.

Men i sak, jo, det funkar med saltklorinering i en glasfiberpool. Vi har det, och är inne på säsong nr 6...

Kikar man lite snabbt på "europool" hemsida, så kan det möjligen hänga ihop med vilken typ av material de använder för olika slags "armaturer" i deras pooler. På en bild så ser det nästan ut som att deras skimmer är gjort i någon form av metall... Kanske har de även "stål" i deras belysningsarmaturer, inlopp etc. Kan vara det som gör att de undviker att rekommendera saltklorinering...

4
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator
« skrivet: augusti 09, 2021, 10:20:58:58  »
Dom som häller i 20-30 kg salt i sina pooler, dom har ju nån apparat som justerar salthalten.
Men dom har väl dom saltvatten pool?

tror inte att du ställer frågan fel, absolut inte. Din rubrik är ju korrekt, du funderar på att börja använda salt (för att utvinna klor!), och för det så krävs det en saltklorinator av "valfritt märke" och "kvalisort", och "peng".

Vi kör med saltklorinator, och har gjort sedan dag 1. Var det ett medvetet val? Njaee, eller både och. Valet var nog lite mer känslobaserat, det känns fräschare och "naturligare" att hälla i 75kg salt i sin pool.

Säljklyschorna är att det upplevs som behagligt att bada i "saltvatten", mängden bundet klor är lägre etc bla bla.

Vi har ett halvautomatiskt system, som reglerar ph (en pump från klorinatorn ner i en dunk med saltsyra).

Är vi nöjda så här säsong nr 6. Ja, skulle jag säga. Den sköter sig själv, till viss del. Första två-tre säsongerna så lär man känna sitt vatten, sin pool och vet vilka inställningar som krävs.

Nackdelar?!? Tja, det är väl som med det mesta. Ju fler prylar man har, kopplat till sin pool, desto fler prylar finns det som kan börja strula, eller gå sönder, eller behöver bytas ut över tid...

5
Markpooler. / SV: Hjälp med glasfiberpoolsprojekt
« skrivet: augusti 04, 2021, 09:56:05:05  »
Glasfiberpool här. Vi gjöt ingen platta (för det behövdes inte, varken enligt instruktionerna eller när vi pratade med ÅF/vår säljare, eller givet vår beskaffenhet i mark, och firman som satte/grävde och installerade poolen). Vår pool kom färdigisolerad från fabrik, och det följde med lösa cellplastskivor (typ S100) för bottenisolering. Grop grävdes, marken vägdes in, paddades, nivåer vägdes in mot golvbjälklag (däcket), cellplast i botten, och poolen lyftes ner i gropen. Därefter återfyll enligt instruktionerna.

men TommyC har en stark poäng.

6
Byggtrådar / SV: Projekt att bygga en egen rund träpool.
« skrivet: juli 08, 2021, 12:03:04:04  »
Bitarna är inte sågade utan frästa. Jobbar som möbelsnickare/cnc programerare o operatör o allt däremellan ;) Men måtten är 629,4mm långa 119,49mm i breda änden och 94,49mm i smala änden. Vinkeln per sida är 1.139grader och det är 158 bitar.
Men har man en lite halv vettig klyvsåg så går det absolut att göra detta utan cnc maskin. :)

No shit!!   ;D Mycket snyggt bygge och installation!  O0

7
Pooltäckningar / SV: Deformerat pooltak, går det att laga?
« skrivet: juni 18, 2021, 11:15:47:47  »
Jag tolkar det som att dina sektioner var färdigmonterade (från fabrik) och det "enda" monteringen du själv gjort är att skruva dit kortsidogavlar, monterat skenor/räls, och därefter lyft på taket...

Vi har pool-tak, som kom levererat som jag beskrev ovan. Har väldigt svårt att se hur min hantering av detta tak (vårt tak levererades samtidigt som vår pool - och därmed så fick det bli ståendes i trädgården i ca 2mån) skulle kunna åsamka att aluminiumprofilerna/karmarna skulle kunna böjas så pass så taket "tappar formen". Möjligen om jag hade lagt en mängd med trall-virke ovanpå... MEN då borde även "deformationen" yttra sig i kanalplasten och/eller tätningslisterna mellan kanalplasten och karmarna, dvs taket borde se tämligen "knäckt" ut...

Vi har tre sektioner, det är ju en tydlig höjdskillnad mellan varje sektion, det är i princip omöjligt att montera sektionerna i "fel ordning".

Jag håller med TommyC här - ta kontakt med din ÅF/leverantör igen. Ta bilder, skicka in. Vi blev med pool samtidigt som några bekanta - de hade fått ett antal pool-komponenter levererade som inte tillhörde just deras pool-modell, och de köpte också från en välkänd leverantör... Ibland så blir det fel helt enkelt... Tycker att du skall stå på dig! 110papp varken skrattar eller gråter man bort...

Lycka till

8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Plint till trall runt pool
« skrivet: september 24, 2020, 11:05:17:17  »
Nu bor vi förvisso lite längre söderut än Örebro...

Men vi satte enbart plintar i "ytterkant" på vårt pooldäck. Nu hänger förvisso vårt pooldäck ihop med en äldre befintligt altan och även vårt teknikhus som är en förlängning av vårt garage. Så det skall i teorin mycket till för att någon "yta" skall börja röra på sig åt endera håll.

När vi grävde för poolen så rakade vi av all matjord på den yta runt poolen som skulle utgöra vårt pooldäck. Gropen grävdes, poolen sattes, återfyll, fyllde även upp runt pooldäcksytan med makadam, under hela däcket. Paddade.

Så "innanför ramen", mot poolen till, så jobbade vi enbart med tjockare markstensplattor (som vi råkade ha till hands), som ligger på makadam-bädden, med lämpligt cc:mått. Regelverket vilar mot dessa plattor. Hela däcket är stabilt, inga sättningar, inga skjutningar och vi är inne på säsong 5.

9
Markpooler. / SV: Skenor till pooltak på trallen eller i nivå med trallen?
« skrivet: september 24, 2020, 10:19:15:15  »
Aftonbladet eller Expressen..?

Vi satte våra skenor på trallen. Jag var först inne på att sätta skenorna i nivå (dvs hoppa över ett par rader med trall). Men vi/jag var ganska slutkörd mot slutet av pool-däcksbygget och ville bara bli klar, och pool-taket var det absolut sista vi gjorde i vår byggnation (vi var klara mitt i sommaren).

Och nu efter ett antal säsonger så är det inget jag ångrar.

Om du ska köra i nivå, så bör du fundera lite på cc:måtten på ditt regelverk. Är inte helt säkert att dina skenor accepterar samma cc:mått som din trall, och då åker du på att sätta ytterligare reglar/kottlingar möjligen.

En annan sak som ett tips; det tenderar att samlas en hel del smuts, bös, löv, fröer i skenorna - se till så att du enkelt kan spola bort detta i dina ändar så du inte bygger en parkeringsplats för "skräpet" och du måste plocka bort det för "hand". Våra skenor (där vi parkerar taket) löper hela däcket ut, så vi kan enkelt spola bort skräp och det spolas rätt ut på vår gräsmatta.

mvh

10
Uppvärmning / SV: Poolvärmepump som låter
« skrivet: september 07, 2020, 09:44:20:20  »
Hej,

Nu har jag ingen Pahlen pump, men jag vill gärna tro att de flesta luftvärmepumpar låter tämligen lika (sen finns det säkert modeller som är tystare och somliga som låter lite mer).

Det är ju svårt att uttala sig kring din upplevda ljudnivå, men du skriver att avståndet är 20meter, och att det är ett "tjutande" ljud...

Om ni hör den på 20m avstånd, då skulle jag säga att det låter märkligt. Vi har vår luftvärmepump bara ett par meter från vår pool (förvisso "runt-hörnet-på-teknikrummet") men när den startar och går igång så hör vi den inte om vi är på vårt pool-däck/altan. I princip så måste du vara inom 2-3m för att höra att fläkten snurrar, och det hörs mest när du står rakt framför den.

Nu har vi tak på poolen, och sommartid så snurrar vår luftvärmepump i princip ingenting (den är inställd på 28gr och vi ligger generellt mellan 29-31gr i poolen en "normal" sommar). Nu i september så kan den börja gå lite, men då sen kväll, nattetid, tidig morgon. Men även i morse då vi vaknade upp till ca +10gr ute så snurrar inte vår pump...

Att din grannes pump startar, stannar, startar, stannar - torde ha att göra med att tempen i det cirkulerande vattnet ligger precis på gränsen till vad din granne har ställt in önskad vattentemp på.

Vår pump sitter på konsoller på en vägg, och ja, den vilar på gummitossar (4-5cm tjocka). Det kan säkert avhjälpa ljud att fortplanta sig, men tror även att det är bra för pumpen att vila på dessa så den inte vibrerar sönder eller är stumt monterad...  <dontkn>

Tjutande ljud? För mig, när det gäller pumpar, så är "tjutande" ljud ett tecken på att pumpen inte mår bra, att lager börja sjunga på sista versen exempelvis.

Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd