Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erica

Sidor: [1] 2 ... 416
1
Övriga frågor! / SV: Poolstädning, grövre
« skrivet: maj 21, 2022, 00:09:55:55  »
Det beror nog väldigt mycket på hur snabbt du vill försöka lösa upp kalken. Även en måttlig pH-sänkning på några tiondelar kommer att sätta gång en kalknedbrytande process, men det kommer att ta lång tid. Skall du få bort kalk snabbt fodras att det blir rejält surt. Jag minns vi fick en gång kalkutfällningar a la snöflingor i poolen och de försvann efter en tid när vi sänkte pH storleksordning 3-4 tiondels pH. Men om det bildat hårda stenliknande kalkbildningar så fodras det säkert betydligt mer. Men jag vet ju att om du spiller t.ex. citronsyra på en kalkstensyta så blir det ganska snabbt bestående märken.

2
Teknik / SV: Ljudisolera pumphus
« skrivet: maj 17, 2022, 08:00:04:04  »
Svarta utfällningar i vattnet låter som manganutfällningar. Har du brunnsvatten ? Kanske borrad brunn ? Utfällningarna är oftast för finkorniga för att de skall fastna i filtren och åker ofta i stället bara rakt igenom. Flockning eller dammsugning mot avlopp ("waste") kan hjälpa till för att bli av med dem. Jag har mycket svårt att tro att några partiklar i vattnet skulle påverka pumpljudet - i så fall skulle det behöva handla om mycket grövre partiklar och om inte filtret helt har havererat så skall sådana partiklar fastna där.

Om du nu haft två identiska pumpar och båda låter för mycket enligt dina öron så är det väl troligt att det är en pumpdesign som nte är så tyst av sg. Plastpumpar låter oftast klart mera än t.ex. bronspumpar. Men bronspumparna är ju klart dyrare.

3
SpaForum / SV: Barn dåliga i magen av spabad
« skrivet: maj 14, 2022, 13:00:31:31  »
Det låter som ni överdriver lite vad det gäller kemikalier och vattnet. Avvikelser i alkalinitet är inte något problem som man behöver bry sig om om inte det handlar om mycket stora avvikelser. Så länge man klarar att reglera pH-värdet så kan man glömma alkaliniteten. Om man får svårt att hålla pH-värdet (antingen att det blir så trögt att man inte kan få det ok eller att det hoppar som en jo-jo) så kan det vara dags att mäta alkaliniteten.

Magsjuka hos barn är väldigt smittsamt så det faktum att det drabbat båda barnen säger inte så mycket. Vi hade ett antal gånger då våra barn blev magsjuka och då blev det ofta alla fem på i stort sett samma gång. Har ni brunnsvatten så skulle jag annars snarare misstänka fel på dricksvattnet än badandet. Jag förutsätter ju då att barnen inte dricker av spavattenet - lär varken smaka gott eller vara särskilt nyttigt. Du skrev inte hur gamla barnen är, men mindre barn inser inte alltid att man inte bör ta in pool eller spavatten i munnen, ens för att leka med, spruta etc.

Sedan finns det förstås alltid en riskfaktor till: långvariga bad i mycket varmt vatten kan ge olika hälsopåverkan bl.a. på mage/tarm. Ligger barnen i badet väldigt länge kan det bli mindre hälsosamt om ni kör hög temperatur i badet. Barn är känsligare än vuxna vad det gäller temperaturpåverkan.

4
SpaForum / SV: Full fart
« skrivet: maj 12, 2022, 21:32:06:06  »
Om temperaturen är låg så vill ju värmaren gå igång. För att värmaren skall kunna fungera så måste vattnet cirkulera så någon pump måste ju vara igång. Har ditt spa en separat cirkulationspump eller är det någon budgetvariant som utnyttjar en pump både för cirkulation och jets ?

5
SpaForum / SV: Extrem energiförbrukning
« skrivet: maj 12, 2022, 21:29:02:02  »
Om isoleringen är ok så skall ju inte energi kunna försvinna på något sätt. Om någon pump skulle stå och gå kontinuerligt så tillförs ju det mesta av den energin till vattnet och då kommer värmaren att gå mindre, så vida inte temperaturen skenar iväg, men det skulle ni ju märka. Om energi förbrukas så måste den ju ta vägen någon stans och då återstår ju endast värmeläckor av något slag. Det finns inte någon läcka vid locket så att vind kan blåsa igenom mellan vattenytan och locket - det skulle kunna få förbrukningen att dra iväg.

6
SpaForum / SV: Hjälp - för mycket klor i spa-poolen
« skrivet: maj 12, 2022, 21:23:24:24  »
Klorhalten kommer att sjunka, men det kan nog ta lite längre än 24 timmar. Hur mäter ni pH ? Om ni mäter med stickor eller tabletter så kan det vara så att den höga klorhalten gör att ni inte får något utslag. Det behöver inte handla om fel pH, det kan vara ett rent mätfel. Klor är blekande och färgerna kanske helt enkelt bleks bort. Låt klorhalten sjunka och se hur det går !

7
Markpooler. / SV: Svag belysning
« skrivet: maj 07, 2022, 10:28:40:40  »
De båda transformatorerna har kanske gemensam matning in och då kan det ju vara värt att kontrollmäta spänningen in till dessa, även om det är ganska osannolikt att något skulle ha hänt där. Eventuellt kan du ha fått en dålig batch av lampor - vi fick en liknande effekt när vi satte in några spotlights med LED i köket. De lamporna var alla lika och livslängden på dem var mycket långt från den förväntade.

8
Teknik / SV: Ljudisolera pumphus
« skrivet: maj 04, 2022, 22:11:04:04  »
Under årens gång har vi haft olika pooler och olika pumpar. Ljudnivån varierar väldigt mellan olika pumpar. Plastpumpar verkar bullra klart mer än den bronspump som vi nu har. Sedan kan ibland det hända saker som ger en massa extra ljud, t.ex. om främmande föremål kommit in i pumpen. Vår pump började en gång att skrika våldsamt, som en plågad katt. Det visade sig att en liten glasflisa på något sätt hamnat i poolen och sedan satt sig fast i axeltätningen på pumpen. Glaset som gned mot axeln gav det hemska ljudet. När vi fick bort flisan så blev pumpen tyst som vanligt.

Var försiktiga vad det gäller att kapsla in pumpen för att dämpa ljudet. En bekant till oss byggde en ljudisolerad låda för att få tyst på pumpen, men då blev det för varmt för pumpen och motorn blev förstörd. Pumpen måste få kylluft för att kunna fungera.

9
Markpooler. / SV: Läckage
« skrivet: maj 04, 2022, 22:04:00:00  »
Har du avloppsröret från centralventilen kopplat till någon slags avlopp så kan vatten försvinna omärkligt genom avloppet om centralventilen inte tätar korrekt. Vi har råkat ut för det vid ett par tillfällen - något skräp hade kommit in emellan ventilskivorna i centralventiler och läckaget blev avsevärt, men efter som vattnet försvann ned i avloppsröret så märkte man ju inget av läckan. Men den ena gången varläckaget så kraftigt att poolen nästan tömdes på ganska kort tid. Vi har ett bottenavlopp i vår pool så pumpningen fortsatte även efter att nivån kommit under skimmernivån, har man inget bottenavlopp så avbryts ju pumpningen när man kommit ned till underkanten på skimmern.

10
Markpooler. / SV: fyll på med vatten i huset för silkorgen
« skrivet: maj 04, 2022, 21:58:14:14  »
Står din pump över eller under poolens vattenyta ? Om den står över vattenytan så kan det vara särskilt svårt att få igång systemet. Ofta installerar man då en backventil för att underlätta det hela. Backventilen gör att vatten som hälls in i silkorgshuset. Poolpumpar pumpar oftast inte alls luft, så det gäller att få systemet helt vattenfyllt. Man kan hjälpa på en del med en trädgårdsslang instucken i utloppet på skimmern.

Står pumpen under vattenytan så är det betydligt enklare att få igång det hela. Då kommer vattnet inte kunna rinna undan och då brukar man inte installera någon backventil.

Sidor: [1] 2 ... 416
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd