CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - synpunkter

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: januari 10, 2008, 22:11:54:54  »
Ok jag hajar. Tack! I mitt fall ska jag mata växlaren från en ack (som drivs med luft/vatten vp och sol). Dessa energikällor kommer alltså att göra värme till huset och varmvatten så min vp går hela tiden (om det behövs beroende på tempen i acken såklart). När jag tänker värma poolen så slår jag på cirkpumpen som matar växlaren med vatten från toppen av acken och cirkpumpen som cirkulerar vattnet från poolen - växlaren - poolen. Dessutom har jag kulventiler på matningen från acken till växlaren. Jag har inte funderat på nån termostatlösning ännu - tänkte prova med "manuellt påslag" av poolvärmen till att börja med. Möjligen med en timer på cirkpumparna. 

2
Uppvärmning / SV: Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: januari 09, 2008, 11:26:21:21  »
Tack för all input! En fråga till jjboy: Din bild var lite otydlig ang cirkpumpen som betjänar värmen endast. Du säger att den sitter "innan" växlaren. Menar du att den sitter så att den suger från poolen, och  trycker genom växlaren och tillbaka till poolen? Finns det nån tanke om man ska sätta pumpen innan eller efter växlaren - med tanke på om cirkpumpen är bättre på att suga eller bättre på att trycka? Vet nån?

3
Uppvärmning / SV: Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: januari 03, 2008, 14:51:51:51  »
Ok, kontrollfråga: den där vanliga röda, eller i ditt fall gröna, standard-cirkpumpen - menar du att den cirkulerar vattnet i 32 mm slangen mellan poolen - värmeväxlare? I vilken ände har du pumpen - vid poolen eller vid värmeväxlaren?  

4
Uppvärmning / SV: Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: januari 03, 2008, 14:23:27:27  »
OK, jag förstår, tror jag... Du har alltså (typ) två utlopp och två inlopp i poolen? I mitt fall funderar jag på att ha ett litet pumprum/grop precis vid poolen för filter och pump. Sedan sitter acktanken i källaren i huset ett antal meter bort.

Om jag skulle satsa på separata röslingor så innebär det alltså att den (korta) rördragningen för filtret/pumpen funkar bra med 50 mm (och att det räcker med en tämlingen liten/svag pump). Om det sedan går att dra 32 mm för värmen är det ju lysande. Menar du att du har en vanlig såndär röd grundfos standard-cirkpump för värmen?

Förresten, en annan fundering avseende placering av filter och pump - är det bättre att lägga dessa prylar fyra meter bort från poolen i friggeboden istället för att göra en grop/pumprum precis vid poolen? Jag tänkte på om det låter om pumpen? 

En fråga till till jjboy - hur har du gjort med isoleringen på dina rörslingor?

5
Uppvärmning / SV: Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: januari 02, 2008, 12:30:02:02  »
Antog det... Ett problem är att jag sista 1-1,5 meterna till acktanken inte får plats med 2 st 50 mm PEM utan att riva sönder och bygga om orimligt mycket. Jag skulle gärna vilja köra med 32 mm PEM... Är det helt puckat? Funkar det ens? Kan möjligen försöka med 40 mm. Förresten  - är det nån vits med att köra 50 mm rör 7 meter och sedan en övergång till 40 mm eller 32 mm sista biten till acktanken? Finns det nåt annat sätt man kan göra så att en mindre dimension funkar? Kan man tex ha en rörslinga på rengöring/filter och en annan rörslinga på uppvärmningen? Tips någon? 

6
Uppvärmning / Dimension på slang poop - acktank
« skrivet: december 27, 2007, 19:45:18:18  »
Jag undrar vilken dimension man ska ha på slangen mellan pool och acktank? Min acktank får energi genom luft/vatten vp och solfångare. Jag hade alltså tänkt mig en värmeväxlare vid acktanken. Avståndet mellan ack och pool är ca 8 meter. Poolen är 4x6 meter, 1,5 djup.

En fråga till förresten - är det pem som gäller när man väljer slang?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag