CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - combato

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Lägga i liner i befintlig betongpool med mosaik?
« skrivet: oktober 12, 2021, 14:05:12:12  »

Hej!
Jag har en befintlig pool 4 x 7 m i Kroatien där det varje år släpper en massa mosaikrutor som varje år måste limmas tillbaka. Även lite rost har börjat synas på tre ställen då jag tror att armeringen ligger för nära och läcker igenom rost. Det finns även en trappa i ena hörnet som idag har ganska så vassa kanter som jag vill åtgärda.
Var själv inte ägare när poolen anlades så jag har ingen koll på hur den byggts men nu vill jag ta tag i en renovering pga. ovanstående.

Funderar på om jag skall be någon att riva ned all mosaik och åtgärda rostangreppet och sedan lägga på nya mosaik eller kakelplattor.
Alternativt har jag börjat fundera på om man kan riva ned mosaiken och lägga dit liner istället? Är det en mer långsiktig lösning? Vad för slags underarbete behövs i så fall göras innan liner kan läggas? Behöver man kanske även höja upp befintliga infästningar för lampor, avlopp, cirkulationsutlopp etc med någon slags distans så att dom hamnar i samma nivå som linern?

Vad är bästa vägen att gå för en långsiktig lösning gällande hållbarhet och ekonomi?

Tacksam för åsikter och tips!

/C

2
SpaForum / SV: Klorhalt=0 även om jag dunkat i klor
« skrivet: november 09, 2020, 16:57:11:11  »
Tack för svaren.
Jag har nu skitit i att använda något aktivt syre alls på 6 dagar för att testa.
För 2 dagar sedan (alltså 4 dagar efter att jag helt pausade med aktiva syret) så slängde jag i 3 matskedat snabbklors granulat och väntade sedan ~4 timmar innan jag mätte. Då var det 3 mg/L fritt klor i vattnet. Efter ytterligare 10 timmar var det 1mg/L.
Det är första gången på några veckor jag ser att kloret ger utslag på stickan.

Jag har kanske använt för lite klor och då för tätt inpå att jag kört med dom aktiva syre tabletterna om jag tolkar era svar rätt.

/C

3
SpaForum / SV: Klorhalt=0 även om jag dunkat i klor
« skrivet: november 05, 2020, 15:28:10:10  »
Okay... Jag trodde först att det blivit mättat (bundet klor) och inte visade rätt. Läste någon tråd om det och att om man använt för mycket klor så ser det ut att vara noll men det egentligen är skithögt klorvärde, men jag kan ha missuppfattat. Är ny på det här  :-\

Men hur mycket granulat vågar jag hälla i utan att det blir dåligt för karet? (Jag blandar det alltid i en separat hink först så det löser upp sig innan jag häller i det i badet)

4
SpaForum / Klorhalt=0 även om jag dunkat i klor
« skrivet: november 05, 2020, 09:49:35:35  »
Hej,
Ny för dagen på forumet och även ny med spabad sedan 1 månad :)

Jag har ett Viskan Lindö ~1800L vatten och jag fick råd via en spabutik att  först fixa PH värdet och sedan köra två matskedar snabbklor (Fixor snabbklor, granulat) vid uppstart och sedan köra 2-3 aktivt syre tabletter i flotör efter vi badat (2 vuxna o 2 barn).
Efter detta så skulle det räcka med att veckoklorera med 1 matsked snabbklor/vecka och efter bad lägga i några syre tabletter i flotören beroende på antal som badat.

När jag nu mäter med mätsticka (Klor, PH, Alkanitet) efter en månads badande så har jag bra PH och Alkanitet men klor ligger på noll. Testade då att dunka i 2 matskedar klor granulat men det är fortfarande noll.

Vad har jag gjort för fel?

/C

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag