Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - KL

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Renovering av gammal pool
« skrivet: september 20, 2021, 09:50:15:15  »
Hej!

Ny i forumet och söker input på kommande poolrenovering!

Vi har köpt min morfars hus som har en pool i polyester byggd -69. Den står på en stor gjuten platta och mestadels gjutna väggar runt hela (vissa delar med enbart sand enligt uppgift, men gjuten kant upptill hela vägen runt). Den är 2m djup över hela och innermått ca 4,3x11m med väldigt lätt inåtsluttande väggar. Rördragning går in i huset (och delvis ingjuten) där nu filter sitter och var tidigare uppvärmd med oljepannan som är avvecklad. Den är slipad och målad tidigare men börjar nu samla lite böldpest igen. Dessutom läcker den lite nånstans och kräver några kubik vatten med ett par veckors mellanrum varför mer ordentlig renovering börjar kännas aktuellt. Som ses på bilden har vi satt upp ett mindre temporärt staket då vi har småbarn som även fäster poolskyddet som på bilden ligger uppvikt över en stödmur i bortre kortänden. I andra kortänden finns ett ”uterum”.

Utifrån att vi nu har barn har vi starkt önskemål om pooltak. Då poolen nu läcker lite, rördragning är mer än 50 år gammal och måtten känns som mer än vi behöver så har jag funderat över olika renoveringsalternativ. Hörnen i poolen är dessutom rundade som syns på bild vilket, som jag förstår det, försvårar ev liner direkt i den nuvarande poolen. Jag lutar därför nu åt att bygga en ”ny pool i poolen". Vi skulle då ha plats med standardmått 4x8m (eller ev 4x9m) vilket även skulle göra pooltaket mer överkomligt i pris. Djupet är delvis lite besvärligt men också delvis väldigt bra varför jag gärna skulle behålla en stor del av djupet. Tänker mig då att man skulle kunna korta ner bortre kortsidan och ge ordentlig plats för ”pumpgrop” och dessutom plats att skjuta bort pooltaket över. Den nya konstruktionen skulle då kunna "sticka upp” en liten bit för att få bort vattenavrinning och ge god marginal att bibehålla djupet. Utifrån den stabila grundkonstruktionen har jag en tanke om att kunna bygga en stomme i tryckt lösvirke som kan reglas mot den gamla poolen med platssvetsad liner. Tänker mig en botten med t ex isodränskivor och dräneringspump i "pumpgropen" (svårt att få in singel som annars skulle kunna va alt). Tanken är då att kunna täta utrymmet mellan gamla ytterpoolen och innerpoolen i överkant och skapa ett huvudsakligen tätt och väldränerat utrymme emellan för att få bra hållbarhet på trästommen. Men går det att göra en nästan 2 m djup pool med lösvirke och svetsad liner?

Har även ett intresse av gaveltrappa eller liknande lösning i kortänden till vänster i bild, kanske går att bygga upp i lösvirke. Jag skulle gärna göra en hel del av arbetet själv om en relativt okomplicerad lösning skulle kunna bli aktuellt.

Jag har haft kontakt med poolfirma som föreslår en ny gjuten platta i och murade thermoblock 3,5x8 m samt ständig dränering av regnvatten med pump. Är inte alls lockad av sån lösning bl a pga att man tappar så mycket av bredden på poolen, det blir väldigt dyrt (offert sammanlagt ca 700 kkr) och jag tror det skulle se konstigt ut.

Jag skulle uppskatta ideer och input från erfarna för att hitta bra lösning!

Stort tack på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd