CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jandjpool

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« skrivet: november 24, 2021, 21:17:55:55  »
Hej!

Då var det dags för oss att bygga pool!

Funderingarna började på allvar i somras och det har hängts och luslästs en hel del här på forumet.
Tack för all inspiration och tips allihopa!

Efter att ha vägt olika poolstommar mot varandra kom vi fram till att vi helst ville ha någon form av thermopool, då de rent logiskt borde hålla längst tid som nedgrävda. Tack vare detta forum känns det helt klart görbart att bygga poolen själv och iom. det föll valet på en Tjälldén-pool då den verkar mycket smidigare att bygga själv än en ”vanlig thermopool” med mindre block.

Poolen kommer ha gaveltrappa, sandfärgad mosaik-liner, ett simpelt rib cover-poolskydd och värmas via vår bergvärme.

Poolskyddet har vi valt billigast möjliga nu i första skedet för att eventuellt uppgradera i framtiden.

Teknikrummet planerar vi att få plats med under vår veranda som ligger drygt 3 m från ena långsidan.

Innan vi vågat beställa själva poolen ville vi först hitta en grävare, men det har tagit tid! Vi har varit i kontakt med åtta olika företag. Vi fick en muntlig uppskattning av kostnaden från ett företag, sen har fem av dem besökt oss. Av de som besökt oss var det bara två som kom in med en offert. De andra har varit sjuka, vabbat, ”haft fullt upp” och liknande så trots mängder av påminnelser från vår sida känns det som att det inte kommer komma något från dem heller.

Den grävare vi valde att gå med hade möjlighet att gräva innan jul och det visade sig stämma också för idag satte de igång!  :)
Eftersom grävningen skulle bli av är även poolen beställd nu och de långa leveranstiderna som varit under året är nu väldigt korta, så redan nästa vecka får vi poolen är det tänkt.

Nu håller vi tummarna för att vintern börjar milt så att vi hinner få upp hela stommen innan det blir allt för kallt! Det kommer bli en utmaning oavsett med tre små barn  ::)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag