CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sved73

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 22, 2014, 22:12:30:30  »
Har laborerat med bypassen Krusse och försökt ställa den precis så öppen så att vp inte stänger av pga dåligt flöde, har då 1 grads skillnad mellan in/ut vilket skall vara ok enligt vad jag kunnat läsa mig till av allas erfarenheter.

Trycket i min vp är ca 270 psi när den går. Utgående temperatur på gasen är om jag läser av rätt parameter (E) = 25 grader vilket är långt ifrån 48-50 grader du verkar ha TommyC.

Holton: Vad visar det för tryck på din Brilix?

2
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 22, 2014, 12:47:23:23  »
Det är vätska och så var den då jag fick och startade upp den för några veckor sedan. Den fungerar ju trots allt då den värmer, även om jag tycker den värmer dåligt mot vad jag hade förväntat mig.

Alla övriga bilder jag kan hitta på nätet visar också vätska i manometern på Brilix. Står inget i manualen om vilket värde manometern skall visa, endast att man måste tömma vp på kylmedia om manometerna skall bytas.

Ja, inte lätt att blir klok på det här inte :)

3
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 22, 2014, 11:05:25:25  »
Lite feedback från hur värdena på min Brilix ser ut:
d (Heating condenser temp) = 9 grader
E (Gas return temp) = 25 grader

In temp = 26 grader
Ut temp = 27 grader

Bild bifogas på min manometer i drift.

Temperaturen i poolen har sjunkit från 26.3 till 25.7 över natten trots att vp går 24/7 just nu. Min teori är att verkningsgraden är rätt kass när det är kallt ute + nerkylningen påverkar vilket gör det svårt att höja tempen.   
Min fungerar dock då jag utan vp hade max 20-22 grader i poolen vid BRA väder, runt 18 annars. Dock hade jag önskat större verkningsgrad så man kunde ha 28 grader oavsett väder. Tyckte jag tog en modell större med tanke på min lilla pool men så här i efterhand hade jag gått upp ytterligare en modell för bättre effekt.

4
Uppvärmning / SV: Några allmäna frågor om poolvärmepump
« skrivet: juni 20, 2014, 13:17:14:14  »
Relativt ny i forumet men otroligt kul med alla kunniga poolägare! Är själv inte heller nöjd med min verkningsgrad på min nya vp och skall direkt gå ut och ta bort vattnet på min solfilm!

Någon som vet om det är att föredra eller ej att ha på poolpresenningen då det är sol ute? Värmer det bättre med den på eller av? Gissar att även ute-tempen påverkar eftersom poolpresenningen borde hjälpa hålla värmen kvar i poolen, samtidigt stänger den väl även ute värmen från solen?

5
Uppvärmning / SV: Brilix värmepump värmer dåligt...
« skrivet: juni 20, 2014, 13:12:39:39  »
Har också införskaffat en Brilix XPH60 för några veckor sedan. Det är ju stor skillnad mot att inte ha någon uppvärmning då poolen (3.6 dia) legat mellan 24-29 grader istället för runt 20. Upplever dock att att det är stor skillnad i verkningsgrad beroende på temperaturen ute. Min kan också visa samma in/ut ibland men tror också det kan bero på variationen i givarna, laborerar just nu lite med bypassen och mäter tempen i poolen istället för att försöka komma fram till bästa inställning. Trodde dock att det skulle vara lättare att driva upp temperaturen med tanke på så liten pool men det går segt, speciellt sista graderna!

Kör för närvarande bara vp dagtid ca 10h och min teori eftersom jag bara har isolering under + soltäcke och poolpresenning är att nu när det inte är så varmt så är nerkylningen är såpass stor att det är svårt att driva upp tempen, den tappar någon grad på natten och dagtid går den sakta upp men inte alls lika mycket som när det är varmare ute.

Har kollat min tryckmätare och den visar ca 250 på yttre (bar?) då den är igång och sjunker till under 200 om man stänger av den. Vet inte riktigt hur man skall tolka tryckmätaren då inre skalan är temperatur, verkar ju i avslaget läge visa ungefär ute-temperatur och påslagen visa dryga ut-temperaturen??

Lite mer verkningsgrad hade man ju önskat och undrar om någon vet om ovan teori kan stämma och att det är "normalt" eller om man fått en måndagsex? :(

6
Uppvärmning / SV: värmepump till 3,6 rund och 1,32 djup pool vad välja
« skrivet: juni 07, 2014, 15:31:46:46  »
Tänkte bara ge lite återkoppling. Sedan uppstart gick temperaturen från 21-27 grader på ca 3-4 dagar. Där har den nu "stannat" och temperaturen har inte ökat sista dygnet. Vet inte om det kan bero på det relativt dåliga och kalla vädret vilket innebär att verkningsgraden är lägre samt att nedkylningen påverkar och att pumpen då inte orkar öka men dock håller temperaturen?

Dock nöjd med pumpen då den är relativt tyst och att t.o.m. jag kan hoppa i polen då den är varmare än den någonsin varit :)

7
Uppvärmning / SV: Placering poolvärmepump i förhållande till vattenyta?
« skrivet: juni 03, 2014, 19:40:33:33  »
Har nu monterat och dragit igång den. Placeringen blev ovanför vattenytan och fungerar utan problem. Problemet är nog snarare kassa och luddiga manualer som verkar vara översatt via google translate  :-\.

Tur att det finns bra forum! Det enda jag inte lyckats reda ut helt och hållet är om dom tål att få regn och blöta på sig eller om det måste byggas något tak, verkar vara olika åsikter där. Men jag bara förutsätter att dom tål vatten, lär om inte annat märka det snart då det precis börjat regna :)

8
Uppvärmning / SV: värmepump till 3,6 rund och 1,32 djup pool vad välja
« skrivet: juni 03, 2014, 19:32:55:55  »
Har en exakt lika dan pool, dock även med en badtunna inkopplad så någon kubik extra vatten blir det väl. Installerade en Brilix XHP 60 som jag körde igång igår (måndag) kväll. Har snart gått 1 dygn och tempen har ökat från 21-23 enligt pumpen. Trodde den skulle öka lite mer med tanke på att det är en relativt liten pool men det har ju inte varit speciellt varmt sista dygnet så är väl kanske normalt?

Kör med bubbelplast + rejält pooltäcke över, isolering under men inget på sidorna mer än att den är nedfälld i ett trädäck med murad grund runt.

Enda input jag kan komma med just nu är att tempen ökar iaf  :), kompressorn brummar i nivå med ett gammalt kylskåp typ, fläkten hör man inte så mycket av. Kan återkomma med mer input om några dagar hur den fungerar!

/Stefan

9
Uppvärmning / Placering poolvärmepump i förhållande till vattenyta?
« skrivet: maj 31, 2014, 10:51:57:57  »
Har införskaffat en Brilix värmepump och blir lite fundersam gällande placeringen av den i förhållande till poolens vattenyta. Har efter timmar av sökande inte lyckats bringa klarhet i det  :(.

Det står nämligen i installationsmanualen ""Must make water level higher than than the circulation pump location".

Och ja, givetvis är det en självklarhet annars får ju cirkulationspumpen inte något vatten att jobba med och så är ju pumpen givetvis placerad idag, men vad har detta med vp att göra?

Så frågan är: Har det någon betydelse hur man placerar vp i förhållande till vattenytan?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag