VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - riversswe

Sidor: [1] 2
1
Teknik / SV: Problem med Elvärmare!
« skrivet: juni 20, 2013, 16:54:06:06  »
Tack för ovanstående! Givetvis kommer vi se till att allt är supertorrt innan vi ger oss på att köra värmaren igen.

Har nu haft lite mer tid att titta närmre på det och det verkar som om det läcker i skruvhålen vid flödesvakten. Drar jag åt dem hårdare, riktigt så det knakar i plasten så läcker det inte alls lika mycket. Kommer bara en droppe då och då istället för att elboxen vattenfylls som tidigare.

Nu är frågan om man ska försöka täta skruvhålen, med något. PVC-lim eller liknande. Eller om värmaren är helt körd, så det är lika bra att skita i det och införskaffa sig en ny istället? Svårt att få garanti på att det inte kommer läcka igen, även om man lyckas få det 100% tätt nu.

Är det ingen som haft liknande problem med El-värmare från Pahlén som fixat det själva?


2
Teknik / Problem med Elvärmare!
« skrivet: juni 18, 2013, 16:43:06:06  »
Har haft en Elvärmare från Pahlén i 5-6 år snart som har funkat superbra. Men när vi skulle slå på värmen nu i veckan, för att få det lagom varmt till midsommar, upptäckte vi något väldigt mysko.

Det har läckt in i el-lådan, det var fullt med sand och vatten där. Vilket det inte borde vara va? Vågade absolut inte starta värmen nu på grund av det. Men vad är det som hänt tro? All Poolutrustning är alltid vinterförvarad inomhus och vi har aldrig upplevt några problem sedan tidigare. Är det åldern på värmaren som tagit ut sin rätt, eller är det något övertryck i hela systemet.

När jag torkar ur den så ser det ut som att vattnet trycker in via flödesvakten.

Försöker bifoga en bild här också

3
Uppvärmning / SV: Dagstemp -2007
« skrivet: juni 07, 2007, 21:09:20:20  »
29 grader m. elvärmare & solfilm ...härligt, härligt. Alldeles lagom tycker jag!  O0

4
Ovanmarkspooler / SV: Sandfilter JoF
« skrivet: september 13, 2006, 13:03:34:34  »
Vi har också ett sandfilter från JoF, precis samma problem med sand i poolen efter backspoolning. Vi provade dock att ta ur en skopa sand ur filtret och det löste problemet för oss, så kolla en extra gång så att du inte har för mycket sand i filtret!. För övrigt så har vårat filter fungerat alldeles utmärkt sen vi tog ur den överflödiga sanden.

5
Uppvärmning / SV: bubbelisolering eller solfolie
« skrivet: juli 19, 2006, 12:26:51:51  »
Vi har solfolie, det hette det i poolbutiken iallafall och det ser ut som ett bubbeltäcke...hehe, det är nog mest en smakfråga vad man gillar att kalla det tror jag.

6
Markpooler. / SV: Hjälp en total novis!!!
« skrivet: juli 16, 2006, 19:44:59:59  »
Ja, ut och gräv för gudsskull och ta gärna lite bilder också...så vi på forumet kan ta del av denna skattjakt, det ärju jättespännande.  ;D

7
Pooltäckningar / SV: Solfolie
« skrivet: juli 04, 2006, 12:02:02:02  »
Jag har hört (Tror det var av folkpool) att de soltäcken med Silver & Guld kan vara upp till 18% mer effektiva än en vanlig blå. Nu vet jag inte hur bra detta stämmer, vi har bara en vanlig blå här hemma som funkar jättebra dock.  Både behåller värmen och hindrar avdunstning alldeles utmärkt.

8
Uppvärmning / SV: Dagstemp -06
« skrivet: juni 15, 2006, 10:51:09:09  »
Nu har vi haft 28grader i poolen i ca 2 dagar, innan har det pendlat lite mellan 26-27. Vi har som jag nämnt i en tidigare tråd solpaneler fast de är inte inkopplade ännu. Endast solfilm + sol, hehe....Härligt är det iallafall!  ;D

9
Vatten och kemi / SV: Hjälp, klormätaren blir röd!
« skrivet: juni 14, 2006, 11:52:02:02  »
Jag kommer ihåg att våra provmätningar blev röda förra året när vi hade startat våran pool, vi var i kontakt med en vattenanalys firma och dom kom fram till att det var ett visst ämne i vattnet (Dock inte farligt) som reagerade på den vätskan man har när man mäter kloret. Kommer tyvärr inte ihåg vad just det ämnet hette nu, kan försöka ta reda på det dock. Det är väldigt störande iallafall, att man inte kan få korrekta värden på vattnet.

10
Vatten och kemi / SV: Vilket märke på pumpar?
« skrivet: juni 14, 2006, 11:48:22:22  »
Låter som att det är en helt ok pump alltså!? Vi ska nämligen byta pump så det blir nog en sådan från J&F tror vi, de pumparna är väldigt prisvärda verkar det som. Och det låter som att dom sköter sitt jobb som dom ska också  ;)

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag