Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Poolbygge123

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Inloppsmontering
« skrivet: augusti 29, 2021, 09:17:54:54  »
Jag bygger en thermopool och ska snart montera inloppen och jag fattar inte riktigt vilken del som ska "liva" med thermoblocken så att säga. Om ni ser på den bifogade bilden. Ska den yttre delen som är markerad med 1 ligga utanför blocken så att blockväggen "livar" med delen som är markerad 2? Eller ska markerad del 1 liva med blockväggen?

Delen som är markerad med 3 ska enligt manual ( om jag förstår det rätt ) kopplas en kabel till som ska jordas? Varför då? Är det någon som har gjort det?

Hur kan den bli strömförande när det är ett inlopp som det går vatten genom? Mina elkunskaper kanske är bristfälliga här, men kan inte se poängen.

2
Markpooler. / Hjälp med "skev" pool
« skrivet: augusti 28, 2021, 18:13:25:25  »
Jag tyckte jag hade varit noggrann när jag mätt för vår Thermopool innan jag började bygga blocken men noterade efter 3 lager nu att jag tyckte det ser lite skevt ut.

Jag kontrollmätte igen och ser att det "skevar" så som på den bifogade bilden. Det är 2 cm som mest det "skevar". Jag har kontrollmätt löpande invändigt i poolen och måtten på bredden har varit väldigt nära 4000mm vilket har känts bra. Det måttet stämmer ju med men det är för att det "skevar" upp till 2 cm på varje sida så att säga :(

Jag har limmat understa lagret ( kanske var en dålig ide ) och jag har fogskummat mellan alla block så blocken sitter fast just nu. Är det någon som har haft liknande problem eller har några tankar på hur man kan hantera det. Ett par spontana frågor som dyker upp i mitt huvud är:

1. Påverkar det hållfastheten på poolen om det är lite skevt? Alltså påverkas gjutningen?
2. En variant skulle vara att försöka skära loss klistret under första lagret och skjuta väggarna så det blir mer symmetriskt. Ett problem med detta är att de stående armeringsjärnen förskjuts ju då i blocken med upp till 2 cm och kan komma väldigt nära väggarna i blocken. Sen kanske man tar sönder blocken om man försöker skära i underkant. ( Alla armeringsjärn är borrade och sitter fast med ankarmassa )

3. Jag funderar på om man kan "trycka" väggarna så det blir mer symmetriskt. Alltså när man stagar upp väggar innan gjutning kanske man kan trycka väggarna så det blir bättre symmetri. En effekt av det borde dock bli att väggarna lutar istället men jag funderade på om det inte är att föredra framför skevheten? Alltså en väg som lutar en centimeter tänker jag att man inte märker av direkt när det är vatten i poolen? Däremot om det skevar så blir det svårare när man ska bygga sarg ( sargen har jag tänkt ha i trä ) eftersom jag inbillar mig att det syns mer då.

Alla förslag mottages tacksamt =)

3
Markpooler. / SV: Thermopool rostfri LED-belysning
« skrivet: augusti 19, 2021, 08:50:28:28  »
Minnet börjar blekna då det är 10 år sedan jag byggde vår ool. Men rören vill du ha högt, för det står vatten i dem och risken är liten att det läcker om det är ingjutet i betongen, så resonerade i alla fall jag.

Ok, då kan jag förstå att man inte kommer ihåg alla detaljer :)

Jag fattar inte riktigt hur det är tänkt med armeringsjärnen. Det verkar som att Poolstores manual har förändrats över tiden. Som jag förstår det så stoppade man ner stående järn under gjutningen tidigare? Så ska man inte göra längre utan alla järn sitter fast innan gjutningen.

4
Markpooler. / Thermopool rostfri LED-belysning
« skrivet: augusti 18, 2021, 21:34:25:25  »
Hur har ni med Thermopool gjort med belysningen och "problemet" att rostfria detaljer måste vara minst 5 cm från armeringsjärnen?

1. Jag har belysning från Pahlens och själva koppen har diameter 288 mm och ett djup på 140 mm ( den är nog ganska vanlig misstänker jag ). Det känns som att det inte går att undvika att komma närmare än 5cm från ett armeringsjärn om man har stående järn samt liggande enligt manual. Struntade ni att sätta stående järn och liggande där ni satte belysningen eller hur gjorde ni?

2. Kabelröret som man skruvar fast i armaturen, var drog ni ut det? Drog ni det bara genom baksidan i samma block som armaturen sitter? Eller hur mycket vill man gjuta in det i betongen så att säga?

Finns det någon som har lite bilder på hur de har gjort mottages de tacksamt =)

5
Markpooler. / Vatten i väggarna
« skrivet: augusti 17, 2021, 09:56:05:05  »
Hur har nu som byggt thermopoolar gjort med väggarna under bygget? Alltså låt säga att man har byggt 3 lager block och har limmat understa lagret samt kört med fogskum och tätat eventuella hål etc.

Om det nu börjar regna kommer väl vattnet stanna kvar inuti väggarna? Hur blev ni av med vattnet därinne då? Det känns inte som man vill ha ett par centimeter vatten stå där inne?

6
Markpooler. / SV: Ta sig in i poolen under bygget
« skrivet: augusti 12, 2021, 08:39:46:46  »
Jag hade en stege.

n

Jag tittade på den här bilden och såg bara trappstegen till vänster först och funderade på hur du löst problemet med avståndet från trallen till trappstegen så att säga. I mitt fall är det säkert 1,5 meter från kanten på gropen till insidan vägg på grund av att gropen släntar etc. Det kändes lite riskabelt att försöka sig ta sig över det avståndet och stiga på en trappstege på andra sidan.

Sen såg jag stegen till höger och det verkar mer vara den typen av lösningen som jag föreställer mig för att jag ska kunna ta mig över på ett vettigt sätt. Ibland ser man inte vad som är framför ögonen =)

7
Markpooler. / Ta sig in i poolen under bygget
« skrivet: augusti 11, 2021, 21:54:48:48  »
Hur har ni som har thermopool löst det för att ta er ner i poolen på något smidigt sätt under själva bygget?

Alltså när man har fått upp väggarna eller kanske redan när de stående armeringsjärnen är på plats blir det ju inte helt enkelt att ta sig in i poolen. Man vill ju inte gärna gå på blocken och lyckas förstöra dom heller.

Man skulle ju vilja ha någon lösning liknande den på bilden, men lite dyrt att köpa den typen av stege enbart för det här.

Hur har ni gjort, någon som har någon smart lösning?


8
Markpooler. / SV: Storlek borrhål Thermopool
« skrivet: augusti 11, 2021, 13:32:30:30  »
En följdfråga med :)

Om jag borrar med 14 mm borr och sen stoppar i mina 12 mm järn och inte använder ankarmassa eller liknande så kommer det rinna ner vatten i hålen runt järnen från regn.( Det tar ju ett tag att bygga väggarna och det lär regna under den tiden ) Måste man bli av med det eventuella vattnet som står i hålen innan man gjuter väggarna sen? Är det skitsamma eller kommer järnen rosta sönder annars inne i väggen?

9
Markpooler. / SV: Liggande bottenarmering
« skrivet: augusti 10, 2021, 22:50:08:08  »
Tack! Alltid bra med bilder, det hjälper verkligen att se =)

Det var också lite intressant att se att Poolstore har uppdaterat sin manual för så ser inte min ut längre. Vissa instruktioner har förändrats, samt att blocken är 1250 mm långa nu.

10
Markpooler. / SV: Liggande bottenarmering
« skrivet: augusti 10, 2021, 13:06:41:41  »
Tack för svaret!

Vilken leverantör har du av stommen om man får fråga? Jag ser att det skiljer lite på hur våra armeringsjärn sitter. Jag har 2 rader med liggande armering ( vilket du också har ) men mina stående järn sitter inte i linje utan först sitter ett 3 cm från innervägg block och sen 3 cm från yttervägg block.

Hur har du gjort med överlappningar av järnen i skarvarna? Ser inte det på bilden

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd