CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - lian62

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Uppvärmning med fjärvärme
« skrivet: september 05, 2012, 07:37:19:19  »
Hej
Har en villa från 60-talet med fjärrvärme indraget för 6 år sedan.
Kan man värma upp poolen via fjärrvärmen ( istället för att köpe värmepump eller dyl) ?? Vad är det som krävs? Är det en dyr uppvärmning?
Är det någon som har gjort detta eller är på gång som kan ge tips.  :)

2
Markpooler. / Frigolit
« skrivet: september 02, 2012, 20:24:29:29  »
Hej

Jag har köpt en rund pool från JF och ska gräva ner den nästan helt,
Ser att många lägger ett lager frigolit under poolen...Kan jag få lite åsikter om varför och lite för och emot. Det bör ju isf vara en hård frigolit. Någon som vet vilken? Ser ochså att endel lägger frigolit runt poolen ( mot plåten) och "binder fast" den...förstår att det är som isolering men hur mår plåten av att bli instängd och hur håller frigoliten för fukt och jord där under tralldecket??

3
Teknik / SV: Fristående pumphus/teknikrum
« skrivet: september 02, 2012, 20:15:18:18  »
Tack för svar O0
Fick jag lite att fundera på. Vårt problem blir ff att "bli av med" vattnet vi släpper ut då vi har långt till en brunn och inte bara kan släppa ut det på tomten...bor i villaområde och tror inte grannarna uppskattar spontanbevattning från oss <dontkn>
Funderar på om man skulle kunna gräva ut för ett pumphus på sidan om...så man kommer ner i nivå  <hmm> .

4
Teknik / Fristående pumphus/teknikrum
« skrivet: september 02, 2012, 11:57:49:49  »
Hej

Vi är i gång att bygga vår pool som kommer vara nästan helt nergrävd ( JF rund poo). Är väldigt osäker på hur vi ska få till pumphus. Försöker hitta info om vad som är viktigt att tänka på...INNAN vi drar igång. När jag läser om umpar står det alltid att man ska ha dessa i nivå med botten på poolen. Varför? för när jag läser på forumet mm så verkar det som många har sina teknikrum i ytnivå. Vad är det man ska tänka på då? Pratade med en som hade pool som kopplat en slang direkt till avloppet i garaget så när man ska tömma poolen på vatten av olika anledningar så är det redan förberett...men vi som inte har garage eller har väldigt långt till dagvattenbrunn ( runt huset) vad ska man tänka på då...hur kan man lösa det?? Ska man passa på att gräva ner något rör/slang nu när vi är igång och gräver. Vore väldigt tacksam för tips på fristående pumphus ( gärna bild/ ritningar) och tips om vad man bör tänka på.
Ser fram mot att bada i vår pool....sommaren 2013. <sol>

5
Övriga frågor! / Liner tjocklek
« skrivet: augusti 23, 2012, 07:49:33:33  »
Ser att det annonseras med olika tjocklek på liner. Vad är bäst och vad ska man tänka på. De jag tittar på är allt från 0,4 till 0,65. Gör det någon skillnad?

6
Markpooler. / Nybörjarfågor markpool
« skrivet: augusti 23, 2012, 07:36:34:34  »
Hej Alla vana poolägare

Jag är helt novis men ska ge mig på ett poolbygge iaf och med följer 1000 frågor.

Först så velar jag mellan J&F och Primastar...någon som kan tala om skillnaden?

Sen tittar jag på manualerna och ser att fler använder en sorts grön matta som underlag i poolen....vad är det?

Endel säger att det räcker med sandbotten ( och plast förståss) andra säger att det ska vara sand, plast, frigolit ...och ev dendär mattan.
Jag ska ju gräva ner min pool och undrar om någon har tips på hur man får jorden att "stanna" så den inte rinner ner mot poolväggen. Vet att man gräver som i en tratt men även den jorden rör väl på sig. Såg sedan att någon klädde poolen med frigolit för isolering....någon som har tips och råd om detta.

Spontanfråga: Är vi helt fel ute att bygga pool nu ( på hösten) eller är det bättre att vänta till våren.

Ja som ni ser...frågor saknas inte 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag