Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Hannaka skrivet oktober 30, 2009, 09:57:57:57

Titel: Hur hitta liten läcka ?
Skrivet av: Hannaka skrivet oktober 30, 2009, 09:57:57:57
Hej ! Jag är helt ny här. Vi har en äldre pool, inbyggd i en terass. Poolen fanns när vi köpte huset och är av betong. Den har kakel högst upp ned till cirka 30 cm under vattenytan och är sedan målad i en sån där typisk poolblå färg.

Poolen hade inte varit i drift på några år när vi köpte huset - ägarna var ett äldre par som tyckte de blivit för gamla för att hålla ordning på allt. Vi fyllde den, satte igång den och det mesta fungerar helt ok. Men det finns tydligen en liten läcka någonstans. Vattnet sjunker undan, inte så fort men ändå så att man får fylla på då och då. Men hur hittar man var det läcker ut ? Vi kan inte se några märkbara defekter på poolen och vi har kollat att rör och reningsverk inte verkar läcka. Några tips ?
Titel: SV: Hur hitta liten läcka ?
Skrivet av: Jonas West skrivet oktober 30, 2009, 14:16:43:43
Låter som det kan vara avdunstningen för man åker på att fylla rellativt regelbundet.

Är det läcka så är det lättaste att inte fylla på utan stänga av cirkulationen och se vart det slutar sjunka då har man nivån på läckan..
Med fördel ha något överdrag på underdenna tiden för att minska avdunstningen.

Vanligt i gamla pooler är att det är någon koppling eller liknande som läcker så kolla även på dessa (de ni kan se )

//
Jonas
Titel: SV: Hur hitta liten läcka ?
Skrivet av: Hannaka skrivet november 01, 2009, 14:29:14:14
Hej och tack för tipsen. Hur mycket kan det egentligen sjunka utan att man behöver tro att det är en läcka ? Om det är avdunstning så borde det väl upphöra helt om vi täcker över poolen så vi får väl låta den stå någon vecka övertäckt och se vad som händer. Eftersom vi ju köpte huset och poolen färdig så vet vi ju inte var det kan finnas kopplingar i marken eller någon annanstans som vi inte ser. I utrymmet där pumpen står tycks i vart fall inte finnas några läckor. Tyvärr är det jättetrångt där så det är svårt att göra några större reparationer eller sådant där.

Som jag skrev om i en annan tråd så funderar vi på att bygga in poolen till en inomhuspool, men innan vi eventuellt gör det så vill ju veta att poolen är ok och inte läcker vatten.