Enligt riktvärdena verkar det inte behövas i alla fall.
Jag är dock rätt skeptisk till "brunnsvatten" och skulle nog ta ett mer utförligt prov som visar på andra tungmetaller och radon för att vara säker på att vattnet inte är hälsovådligt.
Vet inte hur mycket järn det kan vara innan det ger smak, men jag får i alla fall för mig att det ofta finns en bismak av metall i brunnsvatten i de hus där man har det.
Ofta också problem med kalkavlagringar, järn som fäller ut på porslin och liknande, som gör att det lätt ser "sunkigt ut".
Personligen skulle jag nog vilja filtrera så mycket det bara går, för att minimera risken för avlagringar, missfärgningar, bismaker och hälsofaror.
Men det är ju jag det.
Troligen får du bäst hjälp av någon av de stora leverantörerna av vattenfilter, nackdelen med dem är ju att de vill sälja så dyra anläggningar som möjligt, så det kan vara svårt att lita på deras rekommendationer av den anledningen.
Men ett riktigt utförligt test av vattnet tycker jag i alla fall att du ska kosta på dig.