CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Onsalabo

Sidor: [1] 2 ... 22
1
Pooltäckningar / SV: Erfarenheter av kapelltak till rund pool.
« skrivet: juli 17, 2022, 12:27:04:04  »
Jag har en rund pool 6 meter i diameter och tittade på sådana här täckningar när jag byggde men det fanns inga så stora. Jag satsade på en täckning från Plastman som man rullar på och av och den håller värmen bra.

2
Är det här en nyinstallation eller har dina föräldrar köpt ett hus med befintlig pool? Är det ett äldre system så kan en sensor eller elektrolyscellen vara sönder. Du skriver att algmedel förbrukas. Normalt sett behöver man inte använda algmedel kontinuerligt om man har rätt klorhalt och övriga värden i poolen. Att det bildas alger tyder på att allt inte står rätt till med poolkemin.

3
Vatten och kemi / SV: Kalibrering av Zodiac Chlor Expert: Sensor fail
« skrivet: juli 16, 2022, 16:14:21:21  »
Virket ikke så veldig mye rimeligere enn de norske, og når man legger til toll og avgifter blir det fort enda dyrere.

Etter litt dialog med butikken jeg nevnte valgte jeg faktisk å gå for denne: https://ph-redox-pool.com/gb/zodiac/102-orp-probes--for-chlor-perfect--v2.html

Dette var visstnok riktig type for pod kit, selv om det står at den er for Chlor Perfect og ikke Chlor Expert. Med tanke på holdbarheten på disse delene tenker jeg det være verdt å teste tredjepartsvarer som er 70% billigere enn originalen…

Jag har nyligen köpt både pH-sensor och klorsensor från länken ovan. Fungerar fint och det var bra pris. Man kan även köpa sensorer på Amazon från Kina men om man läser recensionerna så håller de låg kvalitet och slutar fungera efter ett tag.

4
Vatten och kemi / SV: Vad behöver jag för kem och mätutrustning?
« skrivet: juli 16, 2022, 16:02:34:34  »
Hej.

Har en hayward control station som doserar syra(ph-) samt klor .
Stationen mäter ph och redox.
Har kalibrerar med vätskor, men tycker att jag ligger lågt i klor när jag mäter med sticka (0,5).
Har nu ph ställt på 7.3 vilket stämmer mot stickan och redox på 750 vilket borde ge klor på 1,5ppm.
Kände idag att linern var ngt hal och det lär ju bero på låg klorhalt.
Vad ska jag komplettera med i mät eller kem? Behöver jag mäta andra parametrar eller bara höja redoxvärdet?

Poolen startades vid midsommar och är använd varje dag. Har dragit i sig ca 6 liter ph- och 8 liter flytande klor på en månad.
Klart vatten utan klorlukt från start.

Kör du cirkulationspumpen 24/7?  Om inte så kan långa stopp på natten ge hala poolsidor. Jag har automatik för kor och pH för min saltklorinator och kör Blue Connect för att mäta temp, pH, klor och salthalt i mobilen.

5
Vatten och kemi / SV: Problem att starta pool med sjövatten
« skrivet: juli 16, 2022, 15:59:34:34  »
Tack för svar! Något förslag på flockningsmedel i detta fall? Jag använder som sagt Saniklar Clear Water och Saniklar Sun flock Magic Rolls, men det kanske finns något som fungerar bättre i detta fall? Det verkar vara VÄLDIGT fina partiklar i vattnet...

Kan tillägga att när jag flockat är poolen klar med skit på botten, men när jag dammsuger tar det inte lång tid förrän poolen är grumlig igen. Det känns som jag skulle behöva få till stabilare flockar...

Jag använder flockningsmedel som kommer i en liten nätpåse som man lägger i skimmern. Det har alltid fungerat för mig. Det är vid uppstarten som jag kan ha en del alger i poolen och det kan vara svårt att få vattnet helt klart utan att flocka.

6
Teknik / SV: Poollampan slocknar
« skrivet: juli 16, 2022, 15:56:03:03  »
Det är möjligen inte så att den aktuella fjärrkontrollen är underdimensionerad ? Blir den kraftigt överbelastad så kan ju något överhettningsskydd eller överhettningsfenomen i dimmern vara det som släcker ned lampan. Dimrar och fjärrstyrningssystem finns av många slag och i väldigt olika effektklasser. I ditt fall utgår jag från att fjärrkontrollen sitter på primärsidan. Du har då en stor transformator emellan och då spelar det stor roll vad det är för typ av transformator. Konventionella järnkärnetransformatorer har stora inrusnings/magnetiseringsströmmar och inte alla dimmers klarar av detta.

Jag har fortfarande inte löst det här och svärfar är inne på att kopplingdosan som styr från och till via fjärrkontroll inte klarar de höga strömmarna som 12v-transformatorn kräver. Kopplingsdosan har två kanaler och på den andra kör jag led till däcksbeslysningen 4x3W så det blir väldigt stor skillnad i belastning mellan kanalerna.

Funderar på att byta till ett par Plejd-dosor i stället men behöver prata med en elektriker som får komma och titta.

7
Ser nu att kontrollsystemet till poollamelltäcket har anslutningar för "open", "stop" och "close"... borde man inte kunna ansluta nån zwave eller zigbee-grunka där, och sen skaffa motsvarande stöd till Hom.ee -systemet och därigenom få in app-syrning av lamelltäcket?!
Har ställt frågan till min elektriker oxå, men tänker det ju finns massor med bra kompetens här på forumet oxå!

Om du använder Apple Homekit så finns det garageportsöppnare på Amazon. Dessa borde gå att ansluta till pooltäckningen.

I övrigt funderar jag också på att styra poolbelysning, belysning till pooldäcket och cirkulationspumpen med Plejd då jag redan har detta i stora delar av huset.

8
Vatten och kemi / SV: Kinaprylar
« skrivet: maj 06, 2022, 08:04:31:31  »
Den mesta poolutrustningen tillverkas inte i Kina utan i Syd- och Östeuropa. Vill du komma ner i pris kan du googla och köpa från något annat EU-land. Svenska priser på poolutrustning är väldigt höga.

9
Teknik / SV: Ljudisolera pumphus
« skrivet: maj 03, 2022, 12:17:02:02  »
Jag har ställt min pump på betongplatta med en ljudisolerande matta från Biltema under. Generar då inga stomljud alls.

10
Ovanmarkspooler / SV: svårt att padda stenmjöl på XPS
« skrivet: juli 19, 2021, 23:30:23:23  »
Intressant film från jf-fritid, men jag fattar inte varför man inte paddar makadammet innan man lägger xps? Det ser ju hur knöligt ut som helst och skivorna rör sig lite upp och ner när man tejpar. Tar ju inte lång tid att padda så det blir lent som en barnrumpa... då är man ju dessutom säker på att det inte sätter sig efteråt.

/H

Svårt att padda makadam helt slätt och därför använder man stenmjöl ovanpå makadammen. Sedan XPS, matta och liner.

Sidor: [1] 2 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag