VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Cribbe

Sidor: [1]
1
SpaForum / Frågor kring klor och pump
« skrivet: augusti 09, 2020, 14:04:15:15  »
Ny på det här med spa då jag tidigare enbart haft större pooler.
Köpte ett mspa för någon vecka sedan. Mycket nöjd med både kvalitet och funktion. Men har några frågor som jag inte lyckats få svar på.
Temp är inställd på 38 grader. Vad jag då förstår går värmare och cirkulationspump samtidigt. Då den konstant skall hålla 38 grader innebär det att pumpen typ går 24/7. Är detta korrekt? Är det byggt för detta?

Sedan kommer frågan kring klor. Köpt 20grams multitabletter som jag lägger i en mini flottör. Trots att denna är helt stängd blir det lätt för högt klor värde. På mina större puckar till poolen kunde jag klippa av hörn på påsen för att hitta rätt nivå, men dessa 20g ligger ej i påse. Någon som har bra förslag?

Spaet är ett mspa Mount blanc 730l.

2
Vatten och kemi / Scuba 2 eller Aquacheck
« skrivet: juni 09, 2017, 22:26:58:58  »
Nu håller jag på att bli tokig...
Har tidigare mätt med en Aquacheck och trott att allt varit ok. Igår visade den lågt pH och jag drog i lite pH höj. Blev dock lite fundersam och köpte mig idag en Scuba2. Dessa visar nu helt två olika värden. Aquacheck säger pH 6,9 medans Scuban säger 8,2. Det är en väsentlig skillnad. Frågan är vilken skall jag lita på? Spontant känner jag att Scuban borde vara den som visar rätt, men nu har jag blivit osäker. Slänger ut frågan här innan jag drar i mer kemikalier i, kanske onödan.

3
Ovanmarkspooler / Luft vid inlopp Intex pool
« skrivet: juni 06, 2017, 21:35:21:21  »
Har letat men inte riktigt hittat svar. Jag har problem med att det suger in luft vid inloppet på min Intex. Precis där jag satt fast slangen som ni ser på bilden. Har provat med dubbla rörklämmor men det hjälper inte. Har haft poolen nerplockad under vintern och satt den på plats nu i helgen. Vågar inte dra åt klämmorna mer då jag är rädd för att skada poolduken eller liknande. Någon som har tips på hur jag kan få ordning på problemet?


4
Vatten och kemi / Pahlen P68
« skrivet: juni 21, 2016, 23:05:38:38  »
Efter att min 900kr Jula pump gav upp fick jag för mig att göra ett litet projekt. Svärfar hade en gammal pahlen p68 där motorn var kass. Ny motor inköptes, nya packningar och lager samt en omgång i blästern så blev den som ny. Tänkte mest bara dela med mig för er som är intresserade.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag