CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - lsb

Sidor: [1]
1
Teknik / Extern styrning av G&J P30 poolvärmepump
« skrivet: november 02, 2020, 21:21:36:36  »
Har en G&J P30 poolvärmepump med på offerten för en 4*8 m pool. Har tänkt ha pooltak.
Kanske skulle det räcka med en P20 men är osäker om den orkar. Bor i Stockholm.

Det jag ville fråga är om någon styr värmepumpen med extern styrning?
Jag kommer ha en on/off cirkpump som kanske kommer gå dygnet runt och då kan man ju låta vp också gå hela tiden med tempstyrning. Eventuellt kanske man kör cirkpumpen på intervall under vissa tider och då vill jag också kunna styra vp. Visst, den har flödesvakt och man skulle även kunna sätta den på ett relä. Kan vara dåligt med abrupta stopp via relä och flödesvaktmetoden har också nackdelar har jag läst.

Men det roligaste vore att koppla in sig direkt på vp. Enligt dokumentation, https://www.gullbergjansson.se/wp-content/uploads/2019/02/Manual-P-serien.pdf,  så finns DI01 Extern On/Off Switch (digital ingång). Jag gissar att det går att styra med ett 12v relä via arduino, rpi eller liknande. Potentialfri eller ej?

Man skulle kanske även kunna koppla in sig på AI02, AI03 och AI05 för att läsa av temperaturerna i systemet så slipper man ha egna sensorer för det om man vill logga/monitorera detta.

Är det någon som testat eller vet mer?

2
Markpooler. / Thermopool och saltvatten - en omöjlig kombination?
« skrivet: oktober 21, 2020, 00:12:40:40  »
Tack för all bra information jag fått från detta forum! Här kommer mitt första inlägg. Alldeles för långt och utan en enkel tydlig fråga men jag provar ändå.
Jag gillar verkligen tanken på att generera mitt klor i ett slutet kretslopp med vanligt salt och vanlig (likström kanske räknas som ovanlig) elektricitet. En ytterligare fördel är att slippa hantera och förvara flytande klor. Salt eller inte så ska det bli automatiserat.
Jag vill också ha en thermopool för jag ser fördelar med att den är isolerad och stadig. Gillar betong bättre än stål eller trä.

Har läst många kommentarer om att plastdetaljer inte är att rekommendera med betongpool och att rostfritt inte fungerar med saltvatten. En rolig formel som en flitig debattör på forumet brukar skriva lyder: betongpool -> rostfritt -> inte saltvatten.

Verkar vara poolvärdens omöjliga problem men borde det inte gå att lösa så att betongpool -> salt eller vanligt vatten?

Om vi antar att den första implikationen, att plast är dåligt i betongpooler, gäller så borde det väl finnas rostfritt i sådan kvalite som klarar salt. Jag har sökt men inte hittat något. Med priserna på rostfria detaljer skulle de i stället kunna göras av guld och då vore problemet löst.
betongpool och guld -> salt eller vanligt vatten. Snyggt skulle det vara också.
Känner någon till om det finns detaljer i rostfritt som klarar saltvatten till ett vettigt pris? Var köper man dessa i så fall?

Den andra lösningen på problemet är att bryta implikationen att betongpool inte fungerar med plast. En lösning för folket som inte kostar guld.
På detta forum finns några trådar om läckage i tex skimmer av plast men ofta skriver någon att hen lagat det med lite lim för många år sedan och därefter inte haft några problem.
Har inte sett någon tråd om att bila loss och byta ut vilket den stora oron med plast är, eller?
Utan att veta gissar jag att det finns fler pooler med plastdetaljer och att det oftast fungerar bra. Tråkigt bara om just min pool är den som går sönder.
Hur stort är det faktiska problemet med trasiga plastdetaljer som kräver omfattande arbete vid lagning/byte?
Finns det inget annat sätt att fixera plastdetaljer än att gjuta fast dessa så att ett byte är lätt(are)? Kan detaljer moteras/fixeras utan att gjutas fast så att om olyckan är framme får man gräva ut lite, lossa linern och sedan enkelt byta?
Tacksam för hjälp att kunna bygga en thermopool, fylla den med saltvatten och sedan sova gott på kalla vinternätter!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag