VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - vionne

Sidor: [1]
1
 Halloj!
Vi har hittat ett nytt (?) träbehandlingsmedel som vi testat och som så här långt verkar skitbra. Måste ju tipsa er om det och förstås gärna få höra om någon annan testat och har annan uppfattning.

Jag har länge varit så less på hur mörk altanen blir efter en tid när den oljas med vanlig träolja. När vi byggde den nya delen så har vi testat Sioo. Svindyrt medel som läggs på ett par gånger för- och efterbehandling - och som sen ska hålla i 10 år (eller något dito). Det märks inget först utan det tar några veckor innan medlet reagerar men när det väl sätter igång blir trät ljust, nästan gråvitt. Jag får riktiga sandstrandsassosiationer av färgen :-)

Och skillnanden mot den gamla oljade delen blir ju ganska påtaglig. Så vi kommer slipa ner det gamla oljade trät och hoppas att det ska funka att behandla det så det också blir lika ljust.
Vad vi kunnat se så här långt så bildas det en yta på trät som gör att vattnet inte går in i trät efter behandling utan liksom samlas i droppar på det.

Hurvida det fortfarande är snyggt om 10 år ska jag berätta då....

2
Synpunkter och förslag på forumen. / Tur att poolforum finns!
« skrivet: juni 06, 2011, 19:27:41:41  »
Måste bara få brista ut i ett stort och lättat "puh vilken tur att det här forumet finns"!

Så fort jag har en fundering är det bara att börja titta runt här under lämplig rubrik och vips hittar jag oftast ett antal som haft samma fundering och lika oftast ett ännu större antal kloka och erfarna poolare som kommit med förslag på lösningar.

Just i dag hade jag ph-funderingar och jag behövde inte leta länge här innan jag kunde läsa allt jag behöver veta just nu. Poolägandet vore helt enkelt inte detsamma utan poolforum.

Så igen, jag säger bara tack och lov att poolforum finns!

3
Ovanmarkspooler / Undran bl.a om höjd på fristående pooltrappa
« skrivet: maj 22, 2011, 11:03:36:36  »
Hej!
Jag håller (fortfarande) på och velar om vilken pooltrappa vi ska satsa på till rund 1,5 m djup pool. Jag har fått en del glada råd och det känns ganska säkert att det blir trappa istället för stege. Men: Trots att utbudet inte är så stort lyckas jag inte välja modell.

Weddingcake? Ganska dyr men ser himla nice ut. Kanske för stor för vår lilla pool?

Festiv? Funderar på den men ett tvivlel är, hur funkar det med vattnets cirkulation när man ställer i en sådan. Blir det stillastående bakom/under?

Eller kanske den här från JF? (SE bilden) Den verkar ju "luftigare" Men de skriver inget om vilken höjd den har när de beskriver den. Har någon en sådan och vet lite mått?
(Jovisst kan jag ringa dem men de svarar ju inte på helgen och jag är otålig  >:D   )

/Yvonne




4
Säljes / Poolstege säljes.
« skrivet: maj 07, 2011, 14:43:43:43  »
Vi har bestämt oss för att köpa en trappa istället och säljer därför den stege som vi fick med i poolpaketet. Den har varit i vattnet 1 (EN!) dag så nyskick är ingen överdrift.

Pris 1900 kr

5
Vatten och kemi / Hur ska jag klorera vår 20m3 pool bäst?
« skrivet: oktober 03, 2010, 10:22:15:15  »
 Hej alla kloka!
Poolen vår blev ju färdig sent och nu är det höst så denna säsong blev väldigt kort men snart är det ju vår igen... och då om inte förr måste jag ha bringat ordning på mina klorfunderingar. Men det klarar jag inte utan er!

När vi köpte vår pool fick vi med lite kem. I klorväg bl.a  något som kallades "chock-pulver" (diklorisocyanurate) från Poolplus som det var meningen att man skulle klara sig med. Ph-neutralt - verkar ju lätt och enkelt....
Men sen blir jag så osäker eftersom jag läst här på forumet att detta klor bara funkar på "små pooler" eftersom man ofta byter vatten i dem!? Vår pool är på 20m3 och vi har ju inte för avsikt att byta massa vatten!?

Hur gör ni andra som har lika stora pooler.

Kör ni bara med chockpulver, alltså sådant som vi fick, diklorisocyanurate?

Eller kör ni klorpuckar? (Som då är kalcuimhypoklorit eller triklorisocanursyra)

Och sen chockklor "när det behövs"?? Med kalciumhypoklorit (som höjer ph) eller kanske med diklorisocyanurate???

Förstår nu hur snurrig jag känner mig!?!  :o
Please bringa lite klarhet.
Hur gör ni?

Mvh
YVonne





6
Ovanmarkspooler / Stege till rund pool
« skrivet: augusti 18, 2010, 19:40:38:38  »
Inget vidare badväder nu precis. Men i väntan på fina sensommardagar så grubblar vi på steg-problemet.

Vi har en rund 4m pool som är till hälften nedgrävd och som kommer vara helt indäckad så småningom. Den stege vi fick med ser gedigen ut MEN nederdelen vilar mot poolväggen och rör sig när någon går på den. Skav med risk för hål tänker vi....

Ett tips jag fått här är att göra en egen konstruktion (typ förlängningsrör/bottenplatta) för att avhjälpa detta.

Kanske finns det fler med rund pool som har samma tankar?

Någon som kan rekommendera någon stege som man kan bulta ordentligt i trädäcket och som sen inte behöver stöd vare sig i sargen eller botten?
Jag har hittat två olika so far. Erfarenheter eller fler förslag någon?

http://www.watski.se/Butiken/Produkt/?EnovaId=11234

http://www.marinshopen.se/TillbehörsShopen/tabid/258/List/1/SortField/ProductName/catpagesize/0/productid/76290/Default.aspx?txtSearch=BUT45%2f74

(jag får inte länken att se normal ut så ni får väl klippa och klistra om ni vill kolla... sorry)

7
Byggtrådar / Inspiration: Vår pool. från tanke till bad: Rund Opal 4,0 x 1,5
« skrivet: augusti 13, 2010, 13:07:36:36  »
Vi ska bli med pool!

Först var det över ett år med funderingar. Men det stod snart klart att det skulle bli en rund (för att de inte behöver fyllas ner helt och därför var möjlig att få i rätt höjd till befintlig altan).
Vi bestämde några minimikrav gällande material i plåten och liner samt djup i poolen etc. och utifrån det valde vi en 4m diameter och 1,5 m djup.
Vi gillade att just vårt paket (som normalt ska kosta 29.350 kr enligt prislista men som vi lyckades pruta rejält på) inte innehöll värmare och täckning för det vill vi välja själva efterhand. Däremot köpte vi till belysning (100w, 2650 kr) direkt eftersom den måste monteras innan man fyller poolen. Frakt tillkom till detta med 1380 kr.

DAG 1. Leveransen.

http://www.nettopool.se/opalrundprislista.html


8
Vatten och kemi / Uv-filter, funkar det?
« skrivet: augusti 12, 2010, 13:04:15:15  »
Jag har läst lite om uv-filter och blir mer än nyfiken. Men när jag kollar runt är det väldigt få ställen där sådana kan köpas. Och om de vore så bra borde väl fler upptäckt dem?
Någon med erfarenhet inom området?

http://www.nettopool.se/UV-filter.html

9
Vatten och kemi / veckoklorera trots hög klorhalt?
« skrivet: augusti 12, 2010, 12:42:09:09  »
Kanske fåniga fråga. Men det är väl så man lär sig. Jag har kollat massa gamla trådar men tycker inte riktigt att jag blir helt klok.

Vi har en rund 4m diameter 1,5m djup pool som hittills är täckt större delen av dygnet.

Vi chockklorerade med (diklorisocyanturate) vid uppstart för 3 dagar sedan. Vid mätning i dag har klorhalten fortfarande inte sjunkit alls (lila på teststickan). Borde pooltäcket vara av tills värdet är ok?
Och om det börjar lukta klor från poolen, ska man då chockklorera igen fast värdet är högt??
Och till sist, inte ska vi väl börja använda veckoklorpuckar (triklorisocanursyra) så länge klorvärdet fortfarande är för högt???

Något proffs här som vill/kan hjälpa?

Ps. Det står på burken med veckoklor att man inte ska blanda olika sorters klor. MEn det måste väl vara ok att "blanda" dem genom att använda dem i samma pool vid olika tillfällen...???  ::)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag