CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tjopp112

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Bygga solvärmare
« skrivet: juni 10, 2020, 17:03:06:06  »
 Hej alla pooldyrkare :)
Är i färd med ett litet skojigt projekt, att bygga egen solfångare. Fått tag på en väldig massa pemslang 25mm, närmre 800m. Det ska bara vara till underhållsvärme och som en typ kickstart efter kalla nätter el kall period. Min pool är 4x8 och har bara bubbelfolie som skydd. Nu till några funderingar som säkert många av er kan svara på
1. vilket är det bästa att lägga slangen i cirklar eller i raka längder?
2. Har läst att man med fördel ska paralellkoppla slangen. För att spara pumpen och få ett bättre flöde. Vad tror ni om det?
3. Isf hur sjutton gör jag det? Från min 50mm pvc slang till två 25 mm pem?
4. Hur mkt slang tror ni att jag behöver lägga ut.
Tack på förhand Mvh Danne

2
Teknik / SV: Dubbla sandfilter
« skrivet: april 01, 2020, 19:09:53:53  »
 Hmm ja det var lite så jag tänkte oxå... tack för feedbacken  O0

3
Teknik / Dubbla sandfilter
« skrivet: mars 30, 2020, 17:48:30:30  »
Tjena <sol> har börjat mixtra om mitt teknikrum. Och då slog mig en tanke... har nämligen ett gammalt sandfilter vilket jag använde till min fd mindre pool  som bara står där, det är ett lite mindre än det jag har nu. Så jag tänkte att kanske skulle man kunna använda båda två? Funkar det, gör det någon skillnad, vilket filter bör man ha först isf? Tack på förhand MVH Danne :)

4
Uppvärmning / SV: Soluppvärmning m pem
« skrivet: juni 26, 2019, 20:19:24:24  »
Hmm... Vad menar du med att du parallell körde? Där tappade du mig. :-\ vad skulle du gjort annorlunda idag då. Jag har en VP men alldeles för liten tror jag den får jobba som få... hela dagarna. Sedan vore det ett kul projekt till sem..

5
Uppvärmning / SV: Soluppvärmning m pem
« skrivet: juni 26, 2019, 20:08:46:46  »
Tack det ska jag göra

6
Uppvärmning / Soluppvärmning m pem
« skrivet: juni 26, 2019, 17:10:16:16  »
Hej. Har läst så mkt det går på detta forum och andra. Men... det är inte riktigt det jag söker, så...
Jag undrar om jag med min pump 1hk kan skicka upp vatten ca 3 m upp på taket i pem slang. Eller om jag måste ha en sep pump? Och hur tjock bör slangen vara? Har tänk mig kanske 32 mm. Och jag kommer ha runt två till tre hundra meter. (Det står 300+ på bilden men det stämmer inte) Sedan lite om styrningen tänkte ha en automatisk styrning från rubinpool. Men var blir smartast att sätta den? Tänkte koppla på allt på befintligt slangsystem. Se bild dålig men den kanske ger lite mer klarhet
Tack på förhand alla :)

7
Uppvärmning / Dubbla poolvärmepumpar????
« skrivet: maj 19, 2019, 17:09:25:25  »
Hej
Har klurat en tid på om man skulle tjäna något på att ha två värmepumpar att värma poolen med? Så den ena förvärmer vattnet till den andra för att det ska gå lite fortare och att den jag har nu inte behöver jobba så hårt hela tiden. Antingen att man seriekopplar dem eller kör en parallellkoppling. vad tror ni? Eller är jag helt ute och cyklar ::)
Har idag en på 9 Kw som är i klenaste/sämsta laget till min 8x4x1.50 pool.
//Danne

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag