Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - LANTPOOLEN

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Säljes / SV: Helt ny ouppackad liner 9 x 4.5 x 1.5
« skrivet: maj 13, 2016, 13:52:10:10  »
Hej! Har du hittat någon köpare för linern? Går den att använda till en folkpool 8x4x1.5 tror du eller är den specialsydd för just de måtten den har nu? Jag är intresserad om den går att använda!

Har du någon länk till där den är köpt så kan jag höra med han som ska göra jobbet åt mig.

Med vänlig hälsning, Camilla

2
Teknik / SV: Plötsligt dåligt flöde efter chockklorering
« skrivet: juni 12, 2015, 19:44:38:38  »
Ny status - blir snart galen på detta!

Köpte ny pump, märkte ingen skillnad. Gjorde ny analys att det var luftintag på sugsidan. Hittade en koppling från rör till slang under altanen som satt lös, fick ta loss bräder på altanen. Tog isär och satte ihop alla kopplingar, och fick allt att fungera med jättebra flöde!! Nära på att lipa av lättnad när jag såg att det funkade.
En kortvarig lycka, ca ett dygn senare har jag samma problem igen. Nu är jag säker på att det är luft för det bubblar massor i ett inflöde, och när det funkade var det ingen luft alls där.
MEN, vad gör jag nu??!!
Finns det något sätt att felsöka tätheten på sugsidan?

Snart uppgiven!

4
Köpes / Poolpump köpes ny el beg (ska passa till folkpool 8x4)
« skrivet: juni 09, 2015, 17:07:05:05  »
Vill ha den så snabbt som möjligt. Gärna i Skaraborg eller Göteborg

5
Teknik / SV: Plötsligt dåligt flöde efter chockklorering
« skrivet: juni 09, 2015, 09:35:44:44  »
Tack för all hjälp!

Nu är statusen så här, satte en dränkpump i brädavloppet, tryckte ned den grova slangen i inloppet där så det blev tätt. Fick ett flöde så att VP gick igång. Det har stått så hela natten för att jag ville se om det fanns nåt i rörsystemet som kanske lossnade över natten. När jag drog loss alsangen i morse så fick jag mycket sämre flöde direkt.

Så min analys nu är att pumpen har gett sig. Den är gammal, men det kom väldigt plötsligt.

Några tips om var man kan köpa bra och inte för dyr pump. Köper gärna begagnad. Ska sälja huset och har inte lust att lägga tusentals kronor på pumpen.


6
Teknik / SV: Plötsligt dåligt flöde efter chockklorering
« skrivet: juni 08, 2015, 10:26:28:28  »
Kollat silen och utloppen. När jag backspolar kommer det inte riktigt lika stort flöde som normalt men inte jättedåligt. Reagerar ändå på att vattnet är så klart när jag backspolar, ser klarare ut än vattnet i poolen där det nu inte är grönt längre men lite grumligt.

Såååå frustrerad. Hur kan jag gå vidare? Prova att sätta bakåttryck i rören mellan pump o pool? Har en dränkpump som jag kanske kan använda...? Har inga idéer, tacksam för all input!

7
Teknik / SV: Plötsligt dåligt flöde efter chockklorering
« skrivet: juni 08, 2015, 05:17:10:10  »
Har haft kanonfint vatten sen 1 april. Men min bypass var dåligt gjord tror jag, jag kan "bypassa" när allt är ihopkopplat men när VP bortkopplad så är det inte tätt, har inga lock eller så att sätta på de öppningar som blir efter man monterat bort pumpen och endast ventil på ena röret. Därför hade jag stillastående i en vecka. Såg att det var lite grönt när jag kom hem, var borta den veckan. Men det tog ett par dagar innan jag köpt algdräpare o hällde i. På de två dagarna blev det mörkgrönt. Jättejobbigt! Men så kan det gå när man bor på landet o är borta mycket hemifrån. Väldigt förvånad själv att det gick så fort, vattnet var ca 12 grader.

Jag har aldrig öppnat sandfiltret, är det krångligt?


8
Teknik / Plötsligt dåligt flöde efter chockklorering
« skrivet: juni 07, 2015, 18:02:05:05  »
Efter att min pool stått still i en vecka pga värmare på garantiärende, så fick jag algtillväxt. Körde igång systemet och pumpsystemet verkade funka bra. Tillsatte först algdräpare, väntade ngt dygn men såg ingen skillnad, så då gjorde jag en chockklorering. Blev glad när jag vaknade idag och vattnet såg klart ut. Botten fortf grön.

Men efter detta har jag jättedåligt flöde. Går inte att dammsuga och värmepumpen stängs av pga dåligt flöde.

Min första tanke var att det satt sig massa algrester i sandfiltret. Har backspolat massor under hela dagen utan ngn effekt alls. Vattnet som kommer ut när jag backspolar är glasklart och inte alls grönt eller grumligt som det oftast är.

Vad kan jag göra? Några tips? Snälla, säg inte att jag måste byta sand? Funkade hur bra som helst senast igår. Det var efter chockkloreringen det slutade flöda. Hjälp!!  <dontkn>

9
Teknik / SV: Uppstart, hur avlufta pumpen?
« skrivet: juni 04, 2014, 14:12:09:09  »
Tack alla! Har nu fått igång allt, mycket tack vare tips härifrån. Mitt enda problem är att det läcker ut vatten. Måste fylla på flera cm per dygn. Misstänker att det är en skada i botten på brädavloppet, hade en i slutet på förra året som jag lagade med plastic padding typ. Får väl göra en ny vända med den.

Camilla

10
Teknik / SV: Uppstart, hur avlufta pumpen?
« skrivet: maj 24, 2014, 22:24:41:41  »
Får börja med packningen till locket och sen köra metoden enligt tråden. Om det inte funkar får jag kolla på axeltätningen då, är det svårt att byta den?

/C

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag