CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - APR

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: PEM rör till salu?
« skrivet: juli 07, 2022, 14:11:40:40  »
Jag har ca 10m över från förra årets bygge här hemma i Västerås. Skänkes mot avhämtning om du inte får fatt på något annat i närheten.

2
Njae, jag trodde jag skulle slippa damsugartricket och tejpa på linern då jag fyllde med varmare vatten och jobbade under pooltaket, det är säkert 30gr under taket på dagarna nu. Poolkungen hade en bra film på tuben som jag kikat på där de inte använder dammsugare.

Kanske ger dammsugaren ett försök tillsammans med extra varmvatten mot hörnen.

3
Jomen det har jag koll på. Frågan var ställd om man kunde ana från bilderna att något inte stod rätt till vad gäller justeringen nu under uppfyllandet. Efter att jag tar hål för lamporna upphör ju möjlighet till större justeringar.

4
Teknik / SV: Teknikrumsrördragning, placering av unioner
« skrivet: juni 16, 2021, 22:42:27:27  »
Ja nu är allt limmat och klart och precis som du nämner så kunde jag klarat detta utan unionerna. Jag monterade dock dem enl. markeringen i bilden och gjorde sektionerna "på backen". Man har ju bara någon bråkdel av en sekund på sig att vrida kopplingen rätt om det skulle behövas.

Jag fick förmånen att prova två olika limsorter då första burken tog slut. Jag tyckte Tangits genomskinliga lim med platt pensel i locket gav prydligast fogar och var lättast att applicera rätt. Andra burken var någon blå gegga med bollpensel i locket som jag tjatade till mig hos Foolkpool (tydligen brist på lim här lokalt i Västerås). Det gick fortare men blev väldigt slabbigt.

Återstår att se om allt blev tätt, började fylla i går.

5
Äntligen åker vatten i poolen efter konstant slit sen i oktober 2020. Nu har jag fått i vatten upp till underkant lampnischer och det är därför dags att göra de första hålen i linern. Jag har fått ut botten helt slät och fördelat hålkärlet på alla fyra sidor. Hörnen hänger rätt (sett till svetsen i botten) och gaveltrappans sista trappsteg har haft vikter på sig vid påfyllningen för att den sidan inte skall halka ner mot botten.

Men, kika på bif. bilder. Är detta något som vattentrycket tar hand om eller bör jag aktivt försöka töja ut detta under kommande fyllning. Eller är det så att jag redan borde gjort detta och därför måste tömma och börja om?
Jag kan ana att mosaikmönstret på väggen den sista metern innan gaveltrappan är något "böjt".

Jag har fyllt med ca 15-20gr vatten och linern känns mjuk men inte så att det skulle gå att helt pressa ut hörnen utan att mer "material" tillförs.

Lite nojig blir man ju när det är dags att ta hål i linern, sen går det ju inte att ångra sig precis. Ni som redan gjort resan, något minne av hur det såg ut för er?

 

6
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: juni 15, 2021, 17:24:48:48  »
Hej, en fråga relaterad till ditt pooltak, jag har också monterat ett deli från Lars nu i våras och undrar om du klämde dit blindmuttrarna för ”sprintlåsen” enl. manualen eller bara borrade hål i skenorna?

7
Teknik / SV: Teknikrumsrördragning, placering av unioner
« skrivet: juni 07, 2021, 12:42:20:20  »
Hej och tack för svar. Är tillvägagångssättet att man torrpassar hela systemet, markerar och sen limmar "på bänken" eller bygger man på vartefter när allt sitter klamrat? Det sistnämnda var min anledning till behov av unioner.

Citera
Dock tycker jag du har lite dåligt klamrat på tilloppsledningen.
Ja den rackaren hänger i luften nu men eftersom den kom så långt från vägg får den hänga i svep och gängstång från taket.

Citera
Jag hade nog bygget helt annorlunda vad du gjort får jag väl erkänna.
Ja, får man förmånen att bygga en pool en till gång kan ju placering av inkommande ledningar i teknikrummet studeras ytterligare. Jag var så inne på att slippa T:t på tilloppsledningen och därför blev det en slang på vardera sida om poolen. Sen flyttades placering av VP i sista stund. Enklast hade ju blivit om inkommande/utgående kom i samma "vägg" med filtret på motsatt sida.

8
Teknik / Teknikrumsrördragning, placering av unioner
« skrivet: juni 05, 2021, 21:28:57:57  »
Hej. Har torrpassat cirkulationsflödet i teknikrummet nu med hårda rör och delar. Det slår mig att det kommer bli omöjligt att limma ihop detta utan att använda sig av unioner. Jag hade som tur var 3st hemma och tänker mig placera dem enl. röda streck i bild nedan. Är det för optimistiskt att tro att jag klarar mig på 3? Det är första gången jag limmar PVC.

9
Markpooler. / SV: Sätta poolväggar tjällden pool
« skrivet: mars 29, 2021, 19:58:53:53  »
För linermontaget tänker jag att det inte spelar någon roll. Den är ju ändå tillverkad i undermått och töjes vid montage. Däremot om du tänkt ha minimalt med överhäng på sargen kan de ju synas med 1cm skillnad. Hörnen behöver ju fortfarande stå lite noggrannare än så för att lång-/kortsida ska ”få plats”. Jag var lite frikostig med mellanrum mellan blocken vid montage för att parera att de inte stod helt raka och fick pressa ner det sista på långsidan genom att hoppa på det.

Nu kanske du redan fått upp resterande block men mitt tips är att proppa fast brädor (typ 22x70 panel el. likn) i botten efter noggrant utsatt poolmått. Börja sen med hörnen och få dem 100%. Låt skummet härda. Nu kan man spänna snöre i ovankant och ställa lång-/kortsidorna efter bräda i botten och snöre i ovankant. Har man en ojämn botten kan man tvinga fast ovansidan på blocken med bräda mellan skarvarna (ta då bort biten som utgör krönbalkens utrymme så behöver man inte en jättetving).

10
Markpooler. / SV: Vassaplåtkanter mot liner
« skrivet: mars 21, 2021, 23:07:44:44  »
Antar att du inte hunnit montera liner och fylla poolen än.
Precis, inväntar taket från tjeckien som kommer i början av maj, sen blir det linermontage. Däremot verkar äntligen minusgraderna vara över så man kan börja med puts- och betongarbeten igen. Något jag noterat på mina tjälldenblock är att putsskiktet tunnar ut mot kanterna på blocken. Detta gör att plåtlistens sida ner mot poolväggen inte får fullt stöd bakom sig. Monterar man tjälldens liggerunderlag på 10mm bakom är ju inte detta ett problem då den antagligen jämnar ut detta. Kanske får man dra av med puts upp mot kanten med rätskiva i samband med att skarvarna putsas.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag