VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Styvert

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / SV: Vinterstängning Tjälldenpool
« skrivet: oktober 11, 2015, 12:36:04:04  »
Nu är enda återstående funderingen den gällande lamporna... Är det någon som har någon mer eller mindre vetenskaplig slutsats om risken att låta lamporna vara kvar på väggarna under vintern?  :-\
Rostfria fästen, övre kant ca 30 cm från vattenytan, poolen finns i Örebro...

2
Pooltäckningar / SV: Vinterförvaring lamelltäcke
« skrivet: oktober 11, 2015, 12:29:36:36  »
Nu har vi bestämt oss för att förvara täcket upprullat och bygga något luftigt skydd över.
 
Jag hade också funderingar på rengöringen. Eftersom jag först inte fick igång högtryckstvätten, så rullade jag upp bit för bit, spolade av med trädgårdsslangen och torkade varje lamell med microfibertrasa och ljummet vatten. Det blev väl ok men svårt att komma åt mellan lamellerna. Dag 2 fick jag igång högtryckstvätten och körde en gång till med den och då blev det helt ok rent. Nästa gång jag ska rengöra rullen kommer jag nog köra kombon högtryckstvätt (för den grova smutsen plus att komma åt mellan lamellerna) plus trasa (att torka av "regnsmuts" med). Vill nog inte använda rengöringsmedel som åker ner i poolen.

3
Pooltäckningar / SV: Vinterförvaring lamelltäcke
« skrivet: oktober 08, 2015, 13:30:37:37  »
Hm, ja det blir lite bökigt med vinterplåtarna, det inser jag. Hade tänkt försöka kapa till plåtarna så att man kan lägga dem innanför konsolerna. Du funderar alltså på att skruva loss konsolerna också och sedan montera upp alltsammans "på nytt" i vår, inte bara lyfta av själva rullen? Jag tror inte att vi kan få av rullen utan att skruva loss en av konsolerna...
Intressant idé...

4
Pooltäckningar / Vinterförvaring lamelltäcke
« skrivet: oktober 08, 2015, 12:27:49:49  »
Hej!
Inför vinterstängningen har jag fått olika råd när det gäller vinterförvaring av lamelltäcket. Vår "poolgubbe" brukar ha sitt täcke utrullat över vattnet, under vinterplåtarna, medan en återförsäljare av produkten menade att han skulle ha förvarat det upprullat på rullen och byggt någon form av skydd runt.

Erfarenheter, någon? Vi har ett täcke i plast från AstralPool, N'Carlit (motoriserat), och en betongpool från Tjälldén, som inte borde röra sig speciellt mycket under vintern...

5
Markpooler. / Vinterstängning Tjälldenpool
« skrivet: oktober 07, 2015, 14:07:27:27  »
Vi har en Tjälldénpool med rostfri Pahlensutrustning som vi ska försöka vinterstänga för första gången och behöver bolla några saker.

Vi har förstått att man tydligen kan välja mellan att sänka vattennivån till strax under bräddavloppet, eller till strax under inloppen (och i båda fallen måste inloppen vinterpluggas). Vilka för- och nackdelar ser ni med de två alternativen? (Förutom att det blir mindre vatten att fylla på om man inte tömmer ut så mycket).

Brukar ni lägga ner lamporna på botten av poolen eller låta dem sitta kvar i väggen? Hur stor är risken för sönderfrysning om man bor i mälardalsregionen?

Vi har ett lamelltäcke från AstralPool. Vi har hört att en del låter det ligga kvar på vattnet under vintern, medan andra väljer att vinterförvara det på rullen. Synpunkter på det?

Tacksam för svar!


6
Markpooler. / SV: Spackla Tjällden pool
« skrivet: juli 27, 2015, 18:44:01:01  »
Halloj.

Vi håller oxå på med en Tjälldéns, men jag tycker att deras byggbeskrivning lämnar lite väl mycket plats för improvisering.
Varken jag eller sambo har gjort något liknande förut så detta forum är ju till stor hjälp för att få poolen så rätt det bara går. Nästa pärs är då att spackla väggar och trappa. Och hur detta ska göras å till vilken kostnad..
Håller med om att monteringsanvisningar kunde vara bättre. Men kolla alla byggtrådar av alla Tjälldéns-byggare så kommer du långt. Sen är det bara ställa frågor så fort det känns jobbigt. Lycka till! Just när det gäller spacklingen så finns det väldigt lite bilder på forumet. Exakt vad undrar du över? Spacklingsteknik o verktyg? Antal säckar beror på skicklighet  ;)

7
Markpooler. / SV: Spackla Tjällden pool
« skrivet: juli 27, 2015, 09:25:00:00  »
Känner mig lite trög nu, men vad är det ni jämnade av?
Å hur mycket puts la ni på? Och hur?
Hej Lost,
Vi i tråden har byggt betongpooler från Tjälldéns och om man ska ha platssvetsad liner behöver insidan(fiberarmerad betong) jämnas av då den är knottrig. Därför behöver man spackla innan. I mitt fall gick det åt j-vligt mycket spackel men det beror mest på dåligt  handlag. O0
Jämför med att bredspackla innevägg. Hur mycket spackel går det åt då? Tror jag brände av minst 20 säckar a 20 kg till en 4*8 pool.

8
Markpooler. / SV: Spackla Tjällden pool
« skrivet: juli 26, 2015, 12:21:04:04  »
Härligt! Köpte navrondell och stenskivor till vinkelipen för
att jämna av med. Funkade jättebra.
Lycka till!

9
Markpooler. / SV: Spackla Tjällden pool
« skrivet: juli 25, 2015, 15:39:25:25  »
Vi använde Combimix Lagningsmassa Fin vilket har spackelkonsistens och därmed slipbart.
Sen kostar det 69:-/säcken på bl.a. Bauhaus vilket är ett stort plus.
http://www.bygghemma.se/utomhus/bygg/mura-och-gjuta/puts-och-bruk/lagningsmassa-combimix-fin/p-186658

10
Markpooler. / SV: Tjällden Ingjutningsör Rostfritt
« skrivet: juli 22, 2015, 13:33:13:13  »
Hej igen, rätt eller fel. Men vi skruvade ihop och lintätade bronsstycket och röret innan vi fogade fast det.
Sprutade först inifrån och sen utifrån.
Satte liten bit silvertejp på rörmynningenför att inte få
skum i röret.
Ok?

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag