CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Välja pump och filter till pool  (läst 2895 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad MantaTIC

SV: Välja pump och filter till pool
« Svar #10 skrivet: april 23, 2020, 20:19:43:43 »
Läsa på är det man alltid gör och för det mesta går det överstyr.
Just automatisk backspolning är jag dock väldigt inne på i hopp om att det ska minska behovet av besök vid filtret eftersom just filtret Och pumpen kommer stå lite krångligt åtkomligt.

Angående storlek på filter så spretar rekommendationerna en del men det blir nog ett 75-100kg med dia500mm

Poolgiganten

Utloggad niblom

SV: Välja pump och filter till pool
« Svar #11 skrivet: april 28, 2020, 21:57:57:57 »
En vanlig poolpump kan inte köras med variabel hastighet om den inte kompletteras med en frekvensomriktare. Problemet är att de flesta frekvensomriktare kan ha problem med att de löser ut jordfelsbrytaren. Många gånger kan det nog gå bra men problemet är att de som säljer frekvensomriktarna oftast säger i sina specifikationer att de ej är avsedda för drift mot vanliga jordfelsbrytare, medans ju jordfelsbrytare är ett absolut krav vid poolinstallationer. Men eftersom leverantörerna då oftast säger att deras omriktare inte bör köras mot jordfelsbrytare så kan man ju inte hävda garanti om det inte skulle fungera. En speciell typ av frekvensomriktare, NFO-omriktare, klarar drift mot jordfelsbrytare, men kostar lite mer än vanliga d:o. Ett annat alternativ är att köpa en speciell jordfelsbrytare avsedd för sådan drift, men de är mycket dyrare så den lösningen är dålig ur budgetsynpunkt och därför mycket ovanlig.

Poolpumpar med inbyggd varvtalsreglering får man förutsätta att om de säljs i Sverige så skall de klara att köras mot jordfelsbrytare, då ju detta är ett lagkrav här. Köper du själv från andra länder via nätet så går det inte att åberopa detta - det är inte alla länder som har lika höga säkerhetskrav och jordfelsbrytare kan då saknas i många installationer, precis som att det i vissa länder används poolampor som går direkt på nätspänning, något som är helt förbjudet i Sverige (högst 12 V AC godkänns här). Som tur är har Sverige höga elsäkerhetskrav och också lägre olycksfrekvens jämfört med många andra länder.

Jag har kört med iSaver i snart ett år och det funkar fint. Går att programmera olika scheman för varvtalsstyrning. Jordfelsbrytaren går inte, har 30mAh.

/N

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag