CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MikePE

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Problem - Sandjord, högt grundvatten och Tjälldéns thermopool
« skrivet: november 15, 2020, 20:10:52:52  »
Hej!

Ny i forumet och två veckor in i planerna på att gräva pool. Hade bestämt mig för att Tjälldéns poolstomme, tillbehör och placering för poolen när jag idag grävde en provgrop för att kolla grundvattennivå. Det visar sig att denna ligger på 1,4 meter i ren sandjord. Verkar flöda mycket vatten, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på närheten till havet. Problemet består i att jag behöver gräva 1,7 meter och där lägga makadam och gjuta grunden. Såvitt jag förstått går det att lokalt sänka grundvattennivån under själva bygget, men hur gör man sen? Inte är det väl så att man för all framtid måste pumpa bort grundvattnet?

Efter intensivt googlande kan jag fortfarande inte hitta några bra svar eller lösningar. Det finns ju hur många pooler som helst i närområdet och rimligen finns en bra lösning som inte innebär att bygga upp poolen 0,5 m över marknivå eller pumpa bort ett ganska kraftigt vattenflöde.

Tacksam för alla erfarenheter, ideér och tips. O0

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag