Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Harrry

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Vatten via tankbil
« skrivet: april 21, 2007, 22:33:19:19  »
Hej,
Slamsugfirmorna säljer rent vatten. Har från Miljövision på Värmdö nyss fått priset 1375kr per 6m3 inkl moms. Priset är mycket kopplat till avståndet. Miljövision har en tankbil/tank som bara används för rent vatten. Sita som finns över hela landet säljer också vatten.

Men 70m3 via tankbil borde matchas mot att köpa/hyra pumputrustning och slang om det finns någotlunda rent vatten inom räckhåll i någon sjö.

Mvh
Harrry

2
Vatten och kemi / Re:Saltgenerator
« skrivet: augusti 30, 2005, 21:24:06:06  »
Det verkar dåligt om Cellhuset ska ta slut på 2 månader med låg salthalt. I manualens specifikation på nätet anges klorproduktionskapaciteten vid 0,2% salthalt.

Larmet borde löst ut pga för låg salthalt, eller så var inställningen av ratten så låg att den inte larmade.

Mitt Cellhus bytt förra året levererar tillräckligt med klor för täckt pool, 25grC, vid inställning 10% kontinuerlig drift.
Den har misshandlats några gånger då cirkulationen varit strypt över natten men med Cellhuset spänningssatt vilket troligen ger kortare livslängd.

Mitt gamla Cellhus höll 4 eller 5 säsonger.
/Harry

3
Vatten och kemi / Re:Saltgenerator
« skrivet: augusti 25, 2005, 21:41:42:42  »
Hur gammalt är Cellhuset och hur länge körde du på låg salthalt?
Du borde ha fått larm även pga den låga salthalten under längre tid.

4
Vatten och kemi / Re:Saltgenerator
« skrivet: augusti 24, 2005, 23:28:06:06  »
Lite mer klipp från manualen:

"   "CELL/SALT":
Denna gula lampa visar att det är låg salthalt, kallt vatten, kalkstensbeläggning, mycket luft i systemet, eller slitna elektroder. Prova först om lampan kan fås att inte lysa genom att ställa ner produktionsreglaget till 50%. (Är t.ex. salthalten för låg eller vattnet för kallt kan saltgeneratorn fungera, men ej på full effekt)."
   +
"Cellhuset förstörs snabbt av att det inte går något flöde igenom."
   +
"Högre salthalt ger längre livslängd på elektroderna men då kan korrosionen på metalldelar i poolen öka i stället - om samtidigt klorhalten hålls för hög."

Drabbades själv förra året av att elektroderna i Cellhuset tog slut. Beteendet var att larmet löste ut med några timmars mellanrum. Efter kontroll av de olika möjliga felorsakerna kvarstod bara cellhuset, vilket är en dyr historia på drygt 6000kr.

/Harry


5
Vatten och kemi / Re:Saltvattenpool
« skrivet: augusti 18, 2005, 23:40:52:52  »
Lite erfarenhet av Saltgeneratorn:
Cellhuset med ädelmetallbelagda plattor håller ca 4 till 5 säsonger. Beläggningen förbrukas troligen i proportion till mängden klor man producerar. Livslängden har jag sett uppgift om på tillverkarens hemsida. Var tvungen att byta min förra sommaren efter 4-5 säsonger. Priset var inte så roligt 6000:-.
Att cellhuset börja ta slut märker man på att elektronikboxen plötsligt kan indikera larm (röd lampa + larmljud) vid lågt inställt värde. I larmläget upphör klorproduktionen. Larmet återställer man genom att slå av och på spänningen till elektronikboxen.
Innan man beställer nytt cellhus bör man kolla att det inte är någon av de andra möjliga orsakerna som genererat larmet:
- Skräp mellan cellhusplattor
- För låg salthalt
- För låg temperatur på vattnet.
- Kalkbelaggda cellhusplattor.

Med saltvatten i poolen får man ett mer aggresivt vatten. Aggresiviteten kan begränsas genom att:
- hålla nere salthalten
- pH nära nominellt
- låg klorhalt.
Dvs ett behagligt vatten.
Har utlopp och skimmer i rostfritt, normal rostfri uppfällbar stega och titanbelaggd värmeväxlare.

Har nu äget poolen två säsonger och är nöjd med Saltgeneratorn och den jämna kontinuerliga klorering den genererar. ;) Har inte någon större erfarenhet av klorpuckar.

/Harry

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag