CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BJohan

Sidor: [1] 2 ... 9
1
Uppvärmning / SV: Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 14, 2022, 17:05:23:23  »
Kan det vara så att det är bättre att satsa pengarna på solceller?

2
Uppvärmning / SV: Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 10, 2022, 18:29:16:16  »
Ungefär 10 m av slangen skulle jag kunna gräva upp och isolera. Det skulle kräva att jag lägger ny trall på altanen, men det går såklart. Resten av slangen ligger under huset och poolhuset och är oåtkomlig. Jag täcker poolen med enkel duk, typ Walupool när vi inte badar. Poolen är isolerad på väggarna. Tyvärr har vi högt grundvatten och har ingenstans att pumpa bort det. Jag antar att grundvattnet kyler en del.

3
Uppvärmning / SV: Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 10, 2022, 14:46:00:00  »
Tror inte du sparar nämnvärt med pengar på att byta ut din nuvarande värmepump mot en annan, kanske 10-20% av 2000 kWh eller nåt sånt.
Har du koll på hur många kWh/ värmepumpen drar för att hålla poolen varm?

Jag slår över värmepumpen att värma poolvatten under sommaren. Jag har ingen styrning, utan lurar den att gå genom att ställa börvärdet på 35 grader inomhus. Värmepumpen går alltså i princip konstant med att värma poolvatten när den inte värmer tappvatten. Den enda gång jag stänger av värmepumpen är när pooltemperaturen ligger över 28 gr, vilket händer ganska sällan. Under 2021 hade jag högre elförbrukning sommarmånaderna än under vintermånaderna. Jag låg på ca 2200 kWh per månad i total förbrukning, inkl hushållsel. Jag tror att jag tappar mycket värme på de 25 m framledning som sker via oisolerad pem slang till värmeväxlaren. Min värmepump ger cop ca 3,8 tror jag. En poolvärmepump bör ge högre cop.

Ytterligare en faktor är att jag har timabonnemang på elen. Att värma poolen på nätterna när elen är billig, är då en bra idé. Tyvärr är det för låg effekt på husets värmepump för att endast köra på nätterna. En poolvärmepump har högre effekt och kanske är mer lämplig för att endast köra på nätterna.

4
Uppvärmning / Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 07, 2022, 10:40:10:10  »
Jag har en pool på 4x8 m som jag hittills värmt med husets värmepump via värmeväxlare. Den lösning jag har var en billig investering men den drar mycket el.  Därför planerar jag att installera en poolvärmepump. Vilken pump ska jag satsa på? Den ska vara prisvärd och driftsäker samt tyst. Är det några fabrikat man ska undvika?

5
Teknik / SV: Roboten ”Frisbee” vänder ej när den når vägg
« skrivet: juli 28, 2021, 19:25:33:33  »
Jag köpte en poolrobot Frisbee FX2 i Söndags på ÖoB för dryga tusenlappen (30 % rabatt). Jag tänkte att det är värt att chansa. Slängde ned den i poolen direkt utan att ladda. Den gick en halvtimme och vände perfekt. Fastnade aldrig. Efter en halvtimme stannade den vid poolkanten, jag drog upp den och tömde den på en massa skit. Fungerar över förväntan tänkte jag.

Jag satte den på laddning och laddaren lyste grönt direkt. Konstigt, den ska laddas minst 6-8 timmar enligt manualen. Jag lät den stå och ladda 3 timmar och skickade ned den i poolen igen. Då gick den 30 s innan den stannade.
Jag misstänkte fel på laddaren och mätte utgångsspänningen som ska ligga på 12,6 V. Jag mäter 5,2 V. Alltså var laddaren trasig.

På måndag morgon ringer jag kundtjänst på Swim & Fun i Danmark. En svensk tjej svarar. Jag ombeds lägga in en reklamation på hemsidan och bilägga kvitto. Efter en stund får jag ett mail där de skriver att de skickar en ny laddare. Idag onsdag kommer ett paket från UPS. Jag mätte spänningen på laddaren direkt, 12,6 V. Kanon. Jag sätter poolroboten på laddning. Det tar 3 timmar innan den lyser grönt. Ned med den i poolen och den går i 55 min utan problem och poolen är klart renare. När jag öppnade och tömde roboten fanns mycket skit den hade sugit upp. 

Summa summarum:
- Dålig kvalitetskontroll att leverera en defekt laddare
+ Bra kundservice som snabbt skickade en fungerande laddare
+ Poolroboten fungerar utan problem trots att min pool är större (4x8 m) än de rekommenderar (max 25 m2)
+ Standardinställningarna fungerar bra och inga modifieringar har krävts
+ Oslagbart lågt pris

6
Säljes / SV: Vi monterar ner poolen. Allt säljes!
« skrivet: september 06, 2018, 07:57:38:38  »
Har du cirkulationspumpen kvar? Vad är det för modell i så fall.

7
Vatten och kemi / SV: Klorhalt hög efter vintern
« skrivet: maj 13, 2016, 08:00:04:04  »
Och min klorhalt är fortfarande 3.5 efter ett halvår... Något måste ju vara fel?

8
Vatten och kemi / SV: Klorhalt hög efter vintern
« skrivet: maj 11, 2016, 10:52:16:16  »
Jag använder TrueTest AquaChek. Den mäter Ph, alkalitet och det fria klorvärdet. Hur mäter man totalt klor?

9
Vatten och kemi / Klorhalt hög efter vintern
« skrivet: maj 11, 2016, 07:48:23:23  »
När jag skulle starta upp poolen i lördags var det 6 grader i vattnet, jag mätte klorhalten som var 3,5. Jag blev förvånad att så mycket klor fanns kvar efter chockkloreringen i höstas. pH-värdet var 6,0 så jag gjorde en justering till 7,1. Klorhalten ligger fortfarande kvar på 3,5. Under vintern har det legat plåtar på poolen men ingen presenning så kloret borde ha kunnat dunsta. Det luktar inget klor men det är heller inga levande kryp i vattnet som det brukar kunna vara på våren. När jag mäter på kranvatten visar den noll i klorvärde så jag tror inte det är något fel på mätaren.

Vad gör jag nu? Ska jag chock-klorera ändå?

10
Uppvärmning / SV: Uppvärmning av pool med frånluft/värmeväxlare
« skrivet: november 09, 2013, 12:21:37:37  »
Hej!
Jag värmer en pool 4x8 m med frånluftsvärmepump Comfortzone CE65 och värmeväxlare. På sommaren slår vi över en manuell shunt till poolvärmingen och drar på fläkten på fullt för att få upp COP så mycket som möjligt. Jag drar upp börvärdet på temperaturen för att lura igång värmepumpen. Jag kör inte heller på fullt varvtal på kompressorn, max 65 Hz. Då ger nog pumpen ganska bra COP men effekten är begränsad. Vi värmer juni-aug och har pooltäckning och kan hålla 30 grader om vi vill. Eftersom effekten är lite begränsad har vi ingen temperaturstyrning, utan värmepumpen går konstant till vi har den temp vi vill ha. Därefter stänger vi av vp. När det blir för kallt slår vi på vp igen. Vi ansåg att det var det billigaste sättet att ordna uppvärmning till poolen. I stort sett har det kostat en värmeväxlare, slang och två manuella shuntar. Det skulle också gå att ha en tempgivare för poolen och switcha över från huset till poolen på sommaren. CZ styr värme efter en enkel inomhusgivare så det skulle funka bra.

Sidor: [1] 2 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag