CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - BJohan

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 07, 2022, 10:40:10:10  »
Jag har en pool på 4x8 m som jag hittills värmt med husets värmepump via värmeväxlare. Den lösning jag har var en billig investering men den drar mycket el.  Därför planerar jag att installera en poolvärmepump. Vilken pump ska jag satsa på? Den ska vara prisvärd och driftsäker samt tyst. Är det några fabrikat man ska undvika?

2
Vatten och kemi / Klorhalt hög efter vintern
« skrivet: maj 11, 2016, 07:48:23:23  »
När jag skulle starta upp poolen i lördags var det 6 grader i vattnet, jag mätte klorhalten som var 3,5. Jag blev förvånad att så mycket klor fanns kvar efter chockkloreringen i höstas. pH-värdet var 6,0 så jag gjorde en justering till 7,1. Klorhalten ligger fortfarande kvar på 3,5. Under vintern har det legat plåtar på poolen men ingen presenning så kloret borde ha kunnat dunsta. Det luktar inget klor men det är heller inga levande kryp i vattnet som det brukar kunna vara på våren. När jag mäter på kranvatten visar den noll i klorvärde så jag tror inte det är något fel på mätaren.

Vad gör jag nu? Ska jag chock-klorera ändå?

3
Vatten och kemi / Måste jag börja om och sänka Ph först?
« skrivet: maj 30, 2012, 19:06:15:15  »
Hej!

Jag hade slut på chockklor när jag skulle dra igång poolen. Jag slängde i några klorpuckar. När jag sedan kollade värdena var de:
CL 4,5 (ok)
Ph 6,3 (lågt)

På Vattenbutiken säger de att jag skulle ha justerat Ph-värdet först innan jag haft i klor. Nu måste jag vänta på att klorhalten går ned innan jag börjar om och justerar Ph. Nu har jag inte haft några klorpuckar på tre dygn men CL-värdet sjunker inte. Kanske täckningen gör att klorhalten inte minskar?

Vad händer om jag justerar PH nu?

4
Uppvärmning / Läckande koppling PEM slang
« skrivet: maj 11, 2012, 21:10:48:48  »
Jag värmer poolen med husets värmepump via en värmeväxlare som är placerad i poolhuset. Jag leder alltså varmvatten från värmepumpen i en PEM slang ut till värmeväxlaren. Jag har en klämkoppling mellan kopparrör och PEM slang vid värmepumpen som har spökat sedan den var ny. Först läckte den när rörisen kopplat in den. Han kom tillbaka och drog åt den och sedan var den tät förra sommaren fram till augusti då den började läcka igen. Jag var då tvungen att slå av poolvärmen för säsongen. Rörisen var här förra veckan och slog över till poolvärmning och då var den tät! Han åkte hem och samma kväll läckte den igen. Trycket i systemet sänks från 1 kg till 0,5 på några timmar.

Rörisen vet inte vad han ska göra säger han. Det går inte att dra kopplingen mer. Den är dragen i botten. Han misstänker att värmepumpen tömmer 55 gradigt vatten i PEM slangen sedan den värmt tappvatten. Han säger att PEM slangen inte tål så hög temperatur och att det blivit en slags utmattning pga temperaturväxlingarna. Nu är poolsäsongen här och vi står utan värme i poolen. Vad göra?  ???

5
Uppvärmning / Värma från 8 grader
« skrivet: september 08, 2010, 12:01:29:29  »
Jag har precis anlagt en pool på 4x8x1,5 m och tänkte att det vore kul att få ett dopp innan vintern. Nu är vattentemperaturen 8 grader. Jag har dragit på värmepumpen, en Comfortzone CE65 på 6,5 kW som värmer via en Pahlén 135 värmeväxlare. Pooltäckning i form av en presenning kommer att ligga på. Poolen står på en oisolerad betongplatta men är isolerad med 100 mm Pordrän på sidorna. Tror ni att det är möjligt att få upp badbar temperatur och i så fall hur lång tid tar det?

6
Pooltäckningar / Vintertäckning med plåtar eller kudde?
« skrivet: september 03, 2010, 19:52:03:03  »
Hej

Jag har precis skaffat pool och har börjat tänka på vintertäckning. Vad jag förstår finns två alternativ, täckplåtar eller en uppblåsbar kudde under presenningen. Vad ska man satsa på? Finns det fler alternativ?

7
Markpooler. / Någon mer än jag som har en bucklig PP-Pool?
« skrivet: juni 04, 2010, 14:57:15:15  »
Hej!

Jag har en entreprenör som anlagt en PP-pool åt mig. Resultatet är en pool som buktar in mellan spanten. Både lång- och kortsidor buktar in 1-2 cm mellan varje spant. Värsta stället är det 27 mm inbuktning mellan spanten som ligger på 600 mm avstånd. Entreprenören hävdar att den var bucklig innan de återfyllde och inte går att få bättre. De ska ha fyllt med vatten i takt med återfyllnaden men ändå buktar den inåt överallt. Jag har kontakt med fyra ägare till PP-Pooler som alla säger att deras pooler är raka.

Min pool står på en betongplatta och är återfylld med magerbetong.

Är det någon på forumet som har en bucklig PP-Pool mer än jag?


8
Markpooler. / Måste man dränera bort grundvatten?
« skrivet: december 02, 2009, 15:44:01:01  »
Hej!

Jag håller på att planera en nedgrävdnpool för mitt nya hus. Jag har högt grundvatten. Vattnet kommer att stå ca 0,5 m över poolbotten om jag inte pumpar bort det. Jag har också svårt att bli av med vattnet, pga dåliga diken och avsaknad av kommunal dagvattenledning. Jag är hänvisad till en stor stenkista för att ta hand om husets dagvatten. Marken består av ca 1,7 m lös lera ovanpå hård morän. Huset grundläggs genom att jag gräver bort leran och ersätter den med kross som packas. Jag har hittills antagit att jag måste dränera och pumpa bort vattnet. Idag pratade jag med en säljare på PP-Poolen och han menade att man inte alls måste det. Man kan tydligen låta grundvattnet stå som det är. Någon som har erfarenhet av detta? Vad kan hända om jag inte sänker grundvattnet?

Jag har funderat på två alternativ

1. Thermopool på gjuten betongplatta.

2. PP-Pool på makadambädd.

Hur skulle ni göra?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag