VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mg29

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Teknik / SV: Teknikfunderingar vid nyköp
« skrivet: juli 31, 2016, 20:35:44:44  »
Vi har kopplat mot fjärrvärmen, på sekundären dvs precis som vilken radiator som helst. Dock på en egen slinga, har stängning på den andra som går till golvvärmefördelare mm. Nu när det är varmt ute kör vi regulatorn på manuellt läge, då bryr den sig alltså inte om utegivaren, och jag har ställt så utgående från växlaren ligger mellan 40-50 grader. Vi har 30 i poolen men dessa dagar tycker vi det egentligen är för varmt, det svalkar inte, men ungarna har fått för sig att de bestämmer detta.

2
Pooltäckningar / Praktiskt skjuta taket åt båda hållen?
« skrivet: juni 12, 2016, 09:52:01:01  »
Hej

Håller på att regla för altanen och sen har turen kommit till pooltaket. Ingen av kortsidorna är perfekt för parkering av taket, och jag undrar om det är praktiskt att lägga extra skenor åt båda hållen så man kan dra det åt vilken sida man vill. Eller riggar man för en viss sida med spärrar mm så det inte är så praktiskt i praktiken?

Taket är ett Smart B från idealcover.

Tack!

//Mikael

3
Markpooler. / SV: Funderingar kring lutande betongplatta
« skrivet: maj 05, 2016, 19:49:34:34  »
Uppdatering: Jag monterade alla blocken och använde laser och kilar för att få första varvet i våg. Skummade och sedan tog andra projekt över. Senaste veckan har projektet tinat fram igen och idag flytade vi av botten. Det blev kanon-bra, nu är det bara resten kvar...

4
Markpooler. / Fall på utlopp mot pumphus, hur viktigt?
« skrivet: maj 01, 2016, 20:02:44:44  »
Hej

När jag kopplar pem-slangen mot utloppet kommer denna hamna på ca 80cm under poolkanten. Hur viktigt är det att dra denna med litet fall hela vägen till pumpen som kommer stå i källaren. Tänkte att det kunde vara enkelt när man tömmer för vintern, men det blir ju mycket grävande, även med maskin. Gör jag det inte kommer jag kunna lägga fall hela vägen med undantag för första metrarna från utloppet, som kommer ligga under mark och det blir kanske inte helt bra för den biten kommer då inte gå att tömma. Hur har ni andra gjort?

//Mikael

5
Uppvärmning / SV: Värma med fjärrvärme
« skrivet: maj 01, 2016, 19:46:34:34  »
Tack för alla svar. Såhär ser vår fjärrvärmeväxlare ut. Gissar att vi helt enkelt sätter en värmeväxlare kopplad till en ledig utgång på värmefördelaren som finns strax under (ej med på bild)?

Hoppsan, den hamnade visst lite snett men ni får luta på huvudena  :D

6
Uppvärmning / SV: Värma med fjärrvärme
« skrivet: april 28, 2016, 21:27:51:51  »
Det där var avancerat, men man kanske inte kan ha för stor växlare?

Men frågan kvarstår kring vilken, Pahlens har fortfarande en miljard alterantiv...

7
Uppvärmning / SV: Värma med fjärrvärme
« skrivet: april 28, 2016, 20:16:03:03  »
Hej

Tack för svaret! Jag förstår inte varför man öht skulle vilja koppla in sig på primärsidan, såvida inte energibolaget skulle vilja sponsra med all värme skulle väl detta betyda att man behöver sätta ytterligare en mätaravläsare där. Kanske tom dubbla fjärrvärmeabbonnemang?

Men det kanske finns andra fördelar? I annat fall känns ju sekundärsidan bäst. Då är bara frågan vilken av alla värmeväxlare som passar. Hur många watt och vilket utförande. Vi kör ut ca 50 grader till fördelaren till golvvärme (som shuntar vidare). Samtliga våra radiatorer är nya "lågtemsradiatorer", överdimensionerade dessutom. Vi skulle alltså kunna sänka ytterligare om det vore lämpligast.

Har pratat med två olika återförsäljare av värmeväxlare. Den ene rekommenderade absolut en 100W växlare och den andre en 40W. Det märks ju att det inte är huvudsakliga specialkunskaperna. Ringa Pahlens men telefonsvararen där hänvisade samtliga privatpersoner till sin återförsäljare. Inte helt enkelt detta, förstår varför 90% skaffar VP.

//Mikael

8
Uppvärmning / Värma med fjärrvärme
« skrivet: april 27, 2016, 22:31:48:48  »
Hej

Har nu läst samtliga 73 trådar som dök upp vid sökning på fjärrvärme och ju mer jag läser desto mindre förstår jag. Det är sekundär och primär, växlare, shuntautomatik mm mm. Jag gissar att jag helt enkelt har andra styrkor än detta, därav denna nya tråd.

Har bestämt mig för att värma med fjärrvärme då det verkar enkelt och bra. Pump och filter placeras i pannrummet, ca 10m till poolen (4x8m) men alldeles bredvid vår befintliga fjärrvärmeväxlare. Renovering av källaren pågår och en egen fördelare för källaren kommer hamna där också, rörmockarn pratade om att det vore bra för oss att kunna köra värmen i källaren hela sommaren utan att måste värma andra våningarna.

Men jag blir inte klok på vad vi nu behöver. På Pahlens hemsida finns miljarden olika värmeväxlare. Vi har rostfritt och inget saltvatten så jag gissar att titan mm inte är nödvändigt för oss. Men då är det fortfarande ett par miljoner alternativ kvar. Det är dock en som står ut lite, naturligtvis dyrast. Den heter Aquea MEX FE och ståtar med att vara enkel och intelligent och med all styrning mm inbyggd och det låter ju förträffligt, men säkert onödigt dyrt. Dessutom avråddes det i någon av trådarna att använda denna om man värmde med fjärrvärme, förstod inte varför dock. Kanske för att den har inbyggd cirkulationspump och att det är alldeles onödigt?

Så det jag nu lite trött och förvirrad undrar över är vad jag behöver köpa, och vart/hur det lämpligast kopplas in. Rörkrökaren ska ändå komma på ett par veckor för att fixa övrig rördragning för källaren så det vore ju fint om jag hade grejjerna till hands - samt visste vart jag vill ha dem. Vågar inte riktigt lita på att denna person har erfarenhet av vart det lämpligast kopplas in utan litar mer till detta eminenta forum avseende själva projekteringen alltså.

Tack på förhand!

//Mikael

9
Teknik / SV: Vart/hur tycker ni jag sätter tekniken?
« skrivet: april 27, 2016, 21:00:30:30  »
Bestämde mig för att all teknik får hamna nere i pannrummet och vilken grym tajming för dagen efter gjöts de nya avloppen igen och det var i sista sekunden jag alltså hann dra upp en 110:s stam där sandfiltret ska stå.

Tack och bock!

10
Teknik / SV: Vart/hur tycker ni jag sätter tekniken?
« skrivet: april 17, 2016, 14:43:16:16  »
Tack Mathias! Jag hittar själv inga argument för varför det INTE skulle placeras i vår källare annat än att det blir lite längre rördragning men det kan väl knappast ha betydelse?

Har en ny golvbrunn bara någon meter ifrån där filter och pump kommer stå, men kanske borde jag dra upp en 75 mm för fast installation. Visst går det annars bra att bara sätta ner en slang i golvbrunnen när man ska backspola?


Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag