CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Angelinabm

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Armering över breddavlopp?
« skrivet: augusti 18, 2019, 00:25:16:16  »
Hej alla proffs!
Behöver er hjälp. Gjöt idag pelarna samt krönbalken i vår Tjälldén 4x8 och eftersom vi får breddavloppet mm i veckan så delade jag av ytan med frigolit där breddavloppet ska placeras. Nu till mitt huvudbry...
Jag kapade armeringsjärnen strax utanför breddavloppets placering då jag antog och sett bilder på att man skär ut friggen ovanför avloppet också vid montering. Hade jag låtit armeringen ligga över denna ytan hade avloppet hamnat lågt (tror jag)

Hur har ni andra gjort med armeringen? Förstår att man gärna vill ha armering över alla sidor men går det i detta fallet?

Tacksam för snabbt svar 😁

2
Markpooler. / Fundering kring tillräcklig armering Tjälldéns 4x8
« skrivet: augusti 10, 2019, 17:41:39:39  »
Hej!

Jag har köpt pool-grunden via Tjälldén där det var tänkt att alla sidor skulle återfyllas och nu är plattan gjuten och b-järnen placerade utefter deras ritning, 1000mm c/c på denna kortsidan förutom närmast hörnen där det är armerat 500mm c/c.
Efter att vi insåg att det var lättgrävt och inget berg på ena kortsidan så beslutade vi att ha teknikrummet där. Teknikrummet kommer vi mura upp själva. Nu slog det mig att vi kanske borde haft tätare armerat på denna kortsidan då den inte blir återfylld iom teknikrummet.
Tror ni vi måste stötta denna kortsidan mer med någon lösning från teknikrummet eller kommer det att hålla?
Bifogar en bild och den lilla plattan är alltså teknikrummet. Detta rum blir 2,40x2,40 och hamnar inte centrerat mot poolens kortsida utan ligger närmare långsidan höger i bild.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag