CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - RoffeN

Sidor: 1 [2]
11
Markpooler. / Poolsarg till pool från Tjälldén?
« skrivet: maj 20, 2015, 15:59:51:51  »
Hur har ni gjort med poolsargen ni som har byggt pool från Tjälldén och som också fäst bärlina enligt anvisning http://www.tjallden.se/forankring-pool-tradack-altan/

Jag har tänkt mig en stensarg men är lite osäker på hur bred den ska vara? 25 cm verkar vara standard på sten men i så fall  kommer altandäcket att gå in över väggen med ca 7-8 cm om stenen ska hänga ut ca 2 cm över poolkanten. Väggen är ju totalt 30 cm bred och sedan urskuren 6 cm då bärlinan ska förankras i poolväggen?

12
Teknik / Hur mycket gängtape till plastkopplingarna?
« skrivet: maj 16, 2015, 20:04:46:46  »
Då det verkar finnas lite olika synpunkter på hur plastgängor ska tätas så vore jag mycket glad om frågan gick att reda ut. När jag kopplade in skimmer, inlopp och lampsargen så gick jag efter Pahléns monteringshjälp för poolinstalationer, 2015, som bla säger "Samtliga gängor tätas med gängtape. Linda ca 10 varv gängtejp medurs rund rördelens gänga. Rätt mängd gängtape ger en viss tröghet när kopplingen dras." Jag tyckte det gick för lätt så jag drog nog på 6-8 varv till.

Nu till frågan, räcker det?

13
Markpooler. / Hjälp! Vår inbokade linerläggare har fått förhinder...
« skrivet: maj 13, 2015, 16:34:20:20  »
Nu är vi i princip klara för linermontering. Bara spacklingen kvar och den görs i morgon. Då har vår bokade linerläggare fått förhinder pga familjeskäl. Ingen skugga över honom men trist för oss.

Någon som har tips på läggare? Vi finns i Enköping, norra Mälardalen.

PMa gärna.

14
Markpooler. / Montering av lampa
« skrivet: maj 05, 2015, 16:20:12:12  »
Vill bara dubbelkolla innan jag gör fel...
1. Ska lamphuset sitta jäms med gummipackningen eller den inre kanten, se bild.
2. Jag antar att det ska vara kvar så mycket kabel i lamphuset innan man drar åt tätningen (se bild) att man kan ta ut lampan och lägga upp den på kanten och att kabeln därmed är värmetålig?
3. Jag antar vidare att den packning som som man drar åt runt kabeln med och som sitter i lamphuset är vattentät? Inga packningar är därmed nödvändiga till kabelslangen som följer med. Se bild.

15
Markpooler. / Storlek på stenkista för backspolning?
« skrivet: maj 01, 2015, 23:25:47:47  »
Här på landet finns inget allmänt avlopp att skicka iväg sitt vatten till utan det får man ordna själv. Därför måste jag fixa en stenkista som kan svälja en rengöring av sandfiltret. Någon här som gjort något liknande eller har en uppfattning om hur stor en sådan bör vara? Har tänkt något i storleken av ca två kubik? Borde väl rymma 500-600 l vatten?

16
Markpooler. / "Tidningen" Villalivs poolbudget!?!
« skrivet: april 26, 2015, 21:55:01:01  »
Läste Villalivs senaste nr och hittade en artikel om ett fullskaligt markpoolbygge, dock utan pooltak men med ett poolhus och trädäck. Fick en smärre chock då jag summerade deras budget, 711 00 kr.  Alla som funderar på pool och läser den kommer väl att lägga sina eventuella poolplaner på hyllan. Själv kommer jag lätt under hälften, utan poolhus men med pooltak...

Iofs har de i artikeln lejt ut poolmonteringen och trädäcksbygget men ändå...

17
Markpooler. / Maskinrum, Under eller över vattenytan?
« skrivet: april 15, 2015, 10:20:09:09  »
Har läst att maskinrummet helst ska placeras under vattennivån. Varför?

Har planerat att ha den ovanför vattenytan. Vi har problem att få den under om vi inte gräver ner den...

18
Markpooler. / Gjuta in golvvärme i poolplattan?
« skrivet: april 04, 2015, 12:10:01:01  »
Just nu funderar jag på olika lösningar för att värma poolen. Någon som reflekterat över att sätta golvvärmeslang i poolplattan?

19
Byggtrådar / Tjällden blockpool 4x8 meter med svetsad liner
« skrivet: april 02, 2015, 19:53:52:52  »
Så har det äntligen blivit av. Efter många års funderande så har vi slagit till. Mest tack vare detta forum och alla medlemmar som så frikostigt delat med sig av sina erfarenheter. Det gjorde också att vi valde en blockpool från Tjällden i storlek 4x8 meter med gaveltrapp. Den kommer vi så småningom klä med en platssvetsad liner.

Men oj, plötsligt var det en massa att ordna. En lång blombänk skulle tömmas och jorden flyttas, då vi har en rätt blommande trädgård så skulle ju allt få nya platser så det blev många gropar att gräva. Det var även åtta buskar och två mindre träd skulle flyttas samt en stor ask som skulle fällas. Allt gick bra och asken gav nog minst två kubik med ved :)

I går så började projektet på allvar då grävaren kom. Han började med att skala av för altanen innan gropen började grävas. Efter som det var rörd jord som skulle grävas ur så visste jag att det varken fanns berg eller stora stenar där poolen ska ligga. Grävningen gick därför bra. Enda problemet var/är att jorden är lite instabil så kanterna har en tendens att rasa. Gjorde därför hålet ganska mycket större. 5.5x 9.5. Hoppas att det inte kommer något skyfall...

Nu är det dags att lägga markduk och dränerande material samt padda... Första leveransen från Tjällden kommer på onsdag :-)

En aktuell funderingar som jag har:
Vilket mått ska jag räkna med från betongplattan upp till färdig poolkant? Eftersom jag ska ansluta till en befintlig altan så vill jag ha det måttet så rätt som möjligt. Den egentliga frågan som jag har är hur mycket ska jag räkna med att det bygger från gjutningen på blockens överkant till färdig poolsarg?
En annan sak som jag grubblar över är hur jag ska reglera/shunta värmen till poolen. Då jag har ett befintligt system med vedpanna, solfångare och acktank så har jag tänkt använda mig av en värmeväxlare. Någon som har en likadan lösning och kan tipsa om hur man ska reglera den?

Hur gör man för att lägga in bilder? Försöket förut men att lägga in bilagor men allt försvann då, även texten...

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag