Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Nickespool skrivet juli 03, 2014, 23:29:26:26

Titel: Kommer skräp från inloppsventilerna
Skrivet av: Nickespool skrivet juli 03, 2014, 23:29:26:26
Hej,

Vi har precis köpt hus med pool så är helt nybörjare.

När jag dammsuger så kommer det skräp (små små kvistar, bitar av löv, barr m.m.) utblåsandes från inloppsventilerna så det samlas en hel del skräp på ytan som sedan sjunker ner till botten. Jag har rensat filtret både i breddavloppet samt pumpen. Jag har inte testat att göra en backwash på sandfiltret ännu, kanske det är lösningen?

När jag inte dammsuger utan bara har pumpen på så kommer det inget skräp ur inloppsventilerna (åtminstone inte vad jag har sett).

Det är mycket bra sugkraft vid dammsugningen men som sagt så spolas det tillbaka skit via inloppsventilerna.

Tycker även att det har funnits en del sand på botten och när jag lyfter upp filtret i breddavloppet så ligger det viss sand där (under filtret).

Snälla, kom gärna med tips om vad jag ska göra för att komma tillrätta med problemet och få en ren och fin pool?

Hälsningar,
Niclas
Titel: SV: Kommer skräp från inloppsventilerna
Skrivet av: Erica skrivet juli 04, 2014, 01:29:26:26
Om det kommer så grova saker UT från filtret så har du gelt klart fel på filtret alternativt har du ställt centralventilen fel (på cirkulation i stället för filtrering). Fel på filtret kan vara av olika slag, dysfel, syns oftast som att sanden kommer med ut i poolen, tunnelbildning i sanden, trasigt rör, fel på centralventilen o.s.v. Vad visar filtrets manometer ? Ökar trycket efter hand ? Trycket skall byggas upp sakta mot allt högre värden och sedan när det stigit ca 0.2 bar över sitt utgångsvärde så är det dags att backspola. Får du inte någon tryckstegring eller om trycket är extremt lågt så har du nog fel i filtret.
Titel: SV: Kommer skräp från inloppsventilerna
Skrivet av: MathiasS skrivet juli 04, 2014, 07:56:32:32
Det låter ju som att det som sugs in åker ut igen. Dvs fel läge på centralventilen.

Backspola är en bra ide men inte lösningen på problemet tror jag. Glöm inte att stänga av vattenpumpen innan du ändrar centralventilens läge