CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Statsminister

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Värme i pool året runt, någon som räknat på effektåtgång?
« skrivet: november 10, 2020, 08:01:00:00  »
Precis, jag har alltså "soltäcket" som ligger på vattenytan, och precis som Rickard skriver ett gammalt, renoverat Folkpool Solbåge som står över. Ja, jag eldar med flis. Ska testa när det är en dag med jämn temperatur att stänga av värmen och se hur mycket den sjunker på typ 8 timmar, då borde man ju kunna räkna ut baklänges för förlusten är tänker jag...

Taken tar vi inte av, det är så pass högt ~70 cm på lägsta och ~120 cm (från vattenytan)så man står raklång som vuxen med lätthet under hela poolens yta. Japp, eldar med flispanna

2
Uppvärmning / Värme i pool året runt, någon som räknat på effektåtgång?
« skrivet: oktober 26, 2020, 17:36:41:41  »
Hej

Har en isolerad ovan mark pool på 9.1x4.5 meter (JF Fritid). Står på isolerskivor och sprayisolerad med 35mm skum hela vägen runt, nersänkt i trall. Över har jag ett pooltak av äldre modell, solbåge. När vi inte badar lägger jag även över soltäcke för extra isolering.

Vi badar fortfarande ett par gånger i veckan, och jag funderar nu lite på hur mycket energi det går åt att hålla en pool varm året runt? Finns det någon formel eller någon som har erfarenhet?  Just nu är det 30 grader i vattnet och 20 i luften under taket. Runt 6-7 grader ute. Så härligt!

3
Pooltäckningar / SV: Hjälp - vilken tillverkare är det här?
« skrivet: september 27, 2020, 14:17:57:57  »
Hej, är lite nyfiken då jag själv fått tag på ett lika tak som du. Har du monterat det?

4
Någon som har ett sådant tak enligt rubriken?
Har kommit över ett dyligt och funderar lite på hur man skall montera upp det på bästa sätt. Hur stabiliserar man gavlarna? Linor likt ett tält eller skall man satsa på fasta stag man krokar i?

Någon som har ett själv, eller har sett hur det brukar vara monterade och kan komma med lite tips?

mvh Jonas

5
Uppvärmning / SV: Flispanna, värmeväxlare men dålig temp
« skrivet: augusti 22, 2020, 15:33:46:46  »
Som jag fattar dig så har du en stålstomme ovan mark, oisolerad, det blir rätt många m2 yta som avger värme som en radiator - fast en gigantisk.
Frågan om du täcker poolen är också avgörande, gör du inte det så är det svårt att komma högre än så i temperatur då du försöker värma hela världen.
Energin går alldeles säkert in i poolen.

Om flisförbrukningen inte är ett problem, hög temperaturen på flödet till växlaren till 80 grader.
Om flisförbrukningen är ett problem, isolera plåtstommen på något sätt, och se till att poolen är täckt med en tät och torr täckning när den inte används.

Hej, tack för svar!
Du har fattat mig helt rätt! Isolering av stommen är på G, väntar faktiskt på att killen skall komma och dra på den vilken dag som helst. När det gäller täckning så kör jag med ett solöverdrag, som jag försöker att hålla på mellan baden, visst slarvas det kanske dock ibland.

Kanske är det så att jag helt enkelt inte kan komma upp högre i temperatur innan jag fått den isolerad?

6
Uppvärmning / SV: Flispanna, värmeväxlare men dålig temp
« skrivet: augusti 20, 2020, 11:03:38:38  »
Ca 10 meter, isolerad kulvert

7
Uppvärmning / Flispanna, värmeväxlare men dålig temp
« skrivet: juli 31, 2020, 12:54:50:50  »
Hej

Har en flispanna som ger mer effekt än vad jag behöver, och en tub värmeväxlare på 75 KW (VidaXL)
Problemet är att jag får inte upp temperaturen mer än runt 28-29 grader nu när det är lite dåligt väder.

Poolen jag har är en från JF Fritid, 9.1x4.5, nersänkt i trall. Har ingen automatik än utan allt står på max flöde både på primär och sekundär.
Ligger just nu på Ca 70 grader in och 50 ut från växlaren, så det försvinner onekligen värme. På poolsidan kan man ana viss temperaurskillnad med händerna, har ej mätt dock.

Lite egna reflektioner, växlaren är högsta punkten, och har ingen avluftning. Dock skiljer det ju mellan 15-20 grader på in/ut på primären så luft borde inte vara boven? Samt, det är bra tryck i utlblåset i poolen så nog är det snurr på vattnet genom växlaren. Någon som har nån ide?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag