VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Vita , D1 eller Artesian  (läst 1048 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Mickeb

Vita , D1 eller Artesian
« skrivet: augusti 03, 2021, 00:54:43:43 »
Hej
Vi kommer snart beställa ett spa, men som väldigt många andra tycker vi det är en riktig djungel att bestämma vilket. Ni som har kunskap eller egen erfarenhet av dom har baden får gärna bomba oss med för- och nackdelar. :) Efter att läst på en del och besökt olika återförsäljare står det nu mellan:

*Vita spa Intrigue,  88.740:-
*D1 Dream 2, 103.740:-
*Artesian 735, 84.990:-
(Priserna är inkl.frakt)

 Vita Intrique gillar vi, men har bara en pump. Är det något vi ska ta hänsyn till? 5 eller 6 platser har inte någon större betydelse.
Insteget precis vid filterluckan kändes som det är en tidsfråga innan någon trampat sönder den?
Leveranstiden är också ganska lång, vi kan få badet i oktober

D1 Dream 2 är ett annat bad vi fastnat för ( vi valde bort Jacuzzi J-235 mot detta när vi sållade och baden har precis samma pris). Med våran lilla kunskap känns det som ett superfint bad och finns i lager för direkt leverans. Men är det värt dom extra pengarna mot övriga 2?

Artesian 735 ser superfint ut på bild och när vi läser det lilla vi kan hitta, men tyvärr finns ingen återförsäljare i närheten där vi bor som har badet för visning. Dom är inte heller direkt lätt att komma i kontakt med, vi har ringt och mailat generalagenten samt butiker som säljer dessa utan att få respons. Återförsäljare i våran närhet är företag som sysslar med helt andra saker än spabad. Vi åker gärna till närmaste poolbutik som säljer Artesian för att provsitta badet, men blir lite fundersamma på hur service och support fungerar om behov uppstår.
Priset känns ju väldigt bra för vad vi tycker ett verkar vara ett schysst bad. Dock är leveranstiden 5-6 månader.

Vad anser ni vara det bästa badet av dessa? är pumpar och styrsystem bättre/sämre på något av dom? Har vi missat något annat viktigt att tänka på?

Väldigt tacksam för seriösa svar som kan hjälpa oss att välja rätt i "spabadsdjungeln" !

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Vita , D1 eller Artesian
« Svar #1 skrivet: augusti 03, 2021, 09:48:47:47 »
Liknande frågor är besvarade hundratals gånger här så om du lägger lite tid på att söka så finns massor av kunskap att ta del av. Amerikanska kvalitétsbad brukar rekommenderas. Då kan man troligtvis få tag på reservdelar efter 10+ år. Allt går sönder, men det skiljer hur ofta samt tillgång till reservdelar. Det finns bad av låg kvalité där folk får byta pumpar inom några månader. Öppna luckor och titta om det är välbyggt eller ser ut som ett råttbo inuti.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Lassse

SV: Vita , D1 eller Artesian
« Svar #2 skrivet: augusti 22, 2021, 09:42:10:10 »
Jämför du dom 3 så får du ju mest bad för pengen om du väljer Artesian.

Kollar du amerikanska forum så är det mkt problem med D1 bad
Kanska blev så efter att dom la tillverkningen i Mexico?

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan