CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Thwa

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Tryck sandfilter
« skrivet: juli 20, 2016, 01:43:44:44  »
Satte igång min pool idag och efter backspolning, rensning etc så är trycket i sandfilter 20psi precis på gränsen till rött... Kör jag recirculate så är det ungefär samma, så alltså är filtret ok, eller? Min pump står nästan 2m under vattennivån på källargolvet. Allt tätt och verkar funka som det ska annars. Är detta ok eller vad gör man?

2
Markpooler. / Anslutning till inmurningsrör
« skrivet: juli 08, 2016, 10:45:39:39  »
Jag ska montera en utanpåliggande LED lampa som sitter fast i en 1,5" gänga i ett inmurningsrör. Anslutningen/munstycket som jag fick med (ser ut som ett inlopp utan kula) gängas bara in i inmurningsröret med två packningar, en mellan rör och liner och en mellan liner och anslutningen. Hur hårt måste jag dra den och behöver jag gängtejp på gängan in i inmurningsröret? Om jag drar åt så kommer ju linern att riskera att tvista, förslag?

3
Markpooler. / Kommentarer teknik rum
« skrivet: juli 05, 2016, 00:20:38:38  »
Vad säger ni om mitt teknikrum? Inget limmat än...

VP kopplad till växlare. Bypass på den.

In och utlopp från vänster. In i pump, till filter, ut till bypass och växlare och sedan till inloppen. PVC-slang från ventiler på in och ut så när jag stänger ventilerna så kan jag koppla bort slangen och sätta på muffar för tömning av hela Polen och slangar direkt i avloppet inför vintern.

Allt detta står i källaren och har PEM slang på utsidan och in genom källarväggen. Poolen i gjuten betong med svetsad liner.

Tips eller kommentarer innan jag limmar. Tack!

4
Markpooler. / Ytskikt i betongpool
« skrivet: april 22, 2016, 19:23:20:20  »
Har en betongpool från 70-talet som ska renoveras. Gjuten i vattentät betong. Målad insida idag som tidigare var klädd med plastbrädor. Enl grannar så har liner används tidigt och då hade man problem med kondens bakom.

Stora frågan nu är vad bör jag göra? Tips?

Mina planer oavsett är att ta bort bottenavloppet som inte funkar.
Ska jag ha liner så tänkte jag flytspacklet botten plan. I med bottenmatta och sidomatta och sedan liner. Måste jag då ta bort färgen först? Om betongen vattentät kommer den ju inte andas ändå...
Eller borde jag bara måla? Måste då gammal färg bort? Släppt lite vid vattenlinjen nu så lite spackling behövs.

Nya inlopp, skimmer, lampor slang pump filter blir det oxå.
Isolerad runt om med 100mm frigolit.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag