Sveriges starkaste pooltak Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Läckage  (läst 669 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Maria Ingelsson

Läckage
« skrivet: maj 29, 2021, 09:49:21:21 »
Hej!
Vi har en pool med två lampor LED Underwater Light HT029C-P-T. Vår robotdammsugare drog med sig en av silikonringarna runt lampan. Vi tror att vi kanske inte fick på ringen rätt igen. Vi hittar ingen bra anvisning hur den ska sitta, det är många spår i den. Vi upplever att vattennivån i poolen sjunker mycket snabbt så vi misstänker läckage någonstans. Vi kan dessutom höra ett porlande ljud vid lampan. Kan det vara ringen som sitter fel? Och hur ska den i så fall sitta?

Tacksam om någon har tips!

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Preacher

SV: Läckage
« Svar #1 skrivet: maj 20, 2022, 08:14:37:37 »
Hej!

Löste du detta problemet? vi har också en förmodad läcka vid våra lampor (samma som dina). Får enkelt loss den stora siliconringen men sen vågar jag inte lossa lampan för att inspektera om infästningen i poolväggen ligger snett. 

/J

Utloggad Kojak

SV: Läckage
« Svar #2 skrivet: maj 20, 2022, 14:46:33:33 »
Sänk vattennivån och lossa? Jag antar att du är rädd att vattnet forsar ut?

Utloggad Preacher

SV: Läckage
« Svar #3 skrivet: maj 20, 2022, 22:31:24:24 »
Hej och tack för din input.

problemet är att jag inte kan ta ut vattnet för poolen riskerar att kollapsa innåt (vattnet behövs som mothåll).

Minns inte riktigt hur jag gjorde när jag satte i lamporna. Kan man skruva ut själva armaturen? sitter fästet kvar i poolväggen?

5:an i bilden går att lossa ganska lätt men min gissning är att 6:an halkat snett eller att 7:an ligger fel, Sålänge 2:an sitter fast (själva lampan) så går det inte att se riktigt. Tveksamt om 5:an ska hålla tätt? för den sitter ganska löst.


Inloggad TommyC

SV: Läckage
« Svar #4 skrivet: maj 21, 2022, 14:05:43:43 »
Det där ser inte ut som en traditionell poollampa. En traditionell poollampa har en vattentätt burk bakom lampinsatsen. Där kan man lossa lampinsatsen utan att det läcker.

När vår lampa läckte så var läckan mellan sargen på den vattentäta burken och poolväggen. Det gick bra att täta med vanligt Casco våtrumssilikon i en skelettpistol under vattnet utan att sänka nivån. Det är lite besvärligt att täta under vatten för man ser inte så bra vad man gör men det fungerar och det går att få det tätt. Vill man ha bättre finish så får man sänka nivån. Vid risk för att väggarna förskjuts inåt när vattentrycket minskar så får man staga t ex med rejäla träreglar.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Preacher

SV: Läckage
« Svar #5 skrivet: maj 23, 2022, 13:03:15:15 »
tack för svar!

funderar på att täta runt 6-7:an med aqua-seal eller liknande. får se hur det går.


Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd