CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hogge57

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med NIBE 1115
« skrivet: juli 24, 2006, 23:14:38:38  »
Hej RLA! Kan du fötydliga lite? T.ex "delta på VB", COP.
Tack

12
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med NIBE 1115
« skrivet: juli 24, 2006, 23:10:25:25  »
Vad är det för skillnad? Jag menar. det är ju samma maskin som producerar värmen, bara en växelventil emellan. Går det inte att lura pumpen att ge max effekt under ett par dagar?

13
Uppvärmning / Uppvärmning med NIBE 1115
« skrivet: juli 24, 2006, 22:16:34:34  »
Äntligen har jag startat uppvärmningen. Vilka inställningar på värmepumpen är optimala för att forcera pooluppvärmningen? Jag tycker inte att det blir riktigt varmt på rören till värmeväxlaren. När pumpen värmer tappvattnet bli rören mycket hetare. Ska försöka hitta anliggningstempgivare för att mäta in- resp. ut-tempen på värmeväxlaren.
NIBE fighter 1115, Pahlens 75 kw växlare, 42 kubiks pool-

14
Vatten och kemi / SV: PVC limskarv lossnade
« skrivet: juli 21, 2006, 14:33:04:04  »
Det är hopplöst att få tag på en röris i semestertider. Därför tar jag nu beslutet att själv göra om det i helgen. När jag igår tog isär ett antal skarvar ser det ut som att vissa av rören som använts är vanliga grå avloppsrör, det är nog förklaringen till att en skarv släppte..............Det räckte med lite värme från en värmepistol, sen var det bara att plocka isär dom. Nu blir det flexslang och därmed så få skarvar som möjligt. Tack för ert intresse för mitt problem, jag rapporterar väl vidare efter helgen.

15
Vatten och kemi / SV: PVC limskarv lossnade
« skrivet: juli 21, 2006, 07:34:50:50  »
I monteringsanvisningarna från Miamipool står det "rengör med aceton eller thinner före limning".

16
Vatten och kemi / SV: PVC limskarv lossnade
« skrivet: juli 20, 2006, 10:24:24:24  »
Ja, det var mellan pumpen och filtret. Jag har limmat själv så jag har tyvärr ingen att skylla på. Jag tvättade med aceton och limmade med Tangit, utan vridning. Jag såg redan när jag fyllde upp systemet att det trängde fram några droppar i en 3-4 skarvar. Nu törs jag inte lita på mig själv längre utan tänker leja en rörmokare att göra om ALLA skarvar. Tror du att det går att "återvinna" detaljerna om de går att få isär?

17
Vatten och kemi / PVC limskarv lossnade
« skrivet: juli 20, 2006, 09:48:11:11  »
Igår e.m körde jag äntligen igång pump/filter. Tänkte låta cirkulationen gå 24 timmar innan jag häller i reningskemet. Kl.23.30 satt jag i gillestugan intill pumprummet och slötittade på TV när jag hörde en smäll och ett vattenskval av modell större. Rusade upp ur soffan och möttes av en mindre tsunami i hallen. En limskarv hade brustit och poolen hade börjat tömmas ut i källaren. Jag hann dock inom ca 20 sek. stänga både ventiler och pump så jag tror jag undvek vattenskador. Så till frågan.........går det limma om dessa kopplingar eller är det bara att köpa alltihop nytt igen? Eftersom EN skarv gått upp törs jag ju inte lita på att de övriga håller. Har hört att det kan gå att värma loss limmet med värmepistol.

18
Vatten och kemi / SV: Sand till poolen
« skrivet: juli 17, 2006, 08:47:33:33  »
Nu har jag tömt all sand ur filtret. Det gick lätt med en "Grovis" och en vanlig dammsugare. Det enda jag såg som KAN vara fel är en av dysorna. Dessa sitter fast med hjälp av två fjädrande knappar, på en av dysorna var den ena knappen ej fjädrande så det kan kanske vara där det läckte in sand, men knappast sådana mängder som spolades ut. Jag tänker nu inte återfylla filtret förrän en representant från Miamipool har tittat på dysan. Tror ni att värmeväxlaren måste demonteras och rengöras från sand? Det spolades ju sand igenom växlaren och in i poolen.................   

19
Vatten och kemi / SV: Sand till poolen
« skrivet: juli 11, 2006, 22:02:25:25  »
Tack för ditt snabba svar. Jag har stängt av pumpen när jag växlar läge på centralventilen. Grejorna är sprillans nya. Dysorna var fabriksmonterade men jag kände på dom manuellt för att vara säker på att de var fastsatta ordentligt. Jag har provat att backspola igen tills tittglaset blir klart med så fort jag slår över till rinseläget så fylls glaset med sand och det sprutar vattenblandat sand ur backspolningssröret. Är det bara att ösa ur vatten och sand ur filtret och kolla? Jag kan ju börja med att lyfta av centralventilen och kolla men det är väl svårt att se om den är trasig?
//Håkan

20
Vatten och kemi / Sand till poolen
« skrivet: juli 11, 2006, 20:24:49:49  »
Körde igång min nya poolanläggning idag. Följde instrukrionerna:backspola 2-3 min, kör rinse en kort stund och slutligen slå över till filterläget. När jag kör "rinse" spolas en massa sand ut. Körde flera minuter och det avtog inte. Nu har jag stängt av. Vad göra? Ska jag köra rinse en tid till? Kan något annat vara fel?
Tacksam för hjälp!

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag