VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Poolbadaren

Sidor: 1 ... 77 [78]
771
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2008
« skrivet: april 30, 2008, 13:08:26:26  »
TryOutOnly hur kör man bergvärme utan eltillskott ? :-)

/Poolnicke

Antar din fråga var seriös ;)  - Har haft bergvärme 1½ år till hela huset (165 kvm) enbart uppvärmt med bergvärmeenergin från källan. Tillskott på 68 timmar under 1½ år är åtgång endast vid idrifttagandet och spetstemp./legionellauppvärmning. O0
Därav min fråga om ngn. lyckas med att driva poolvärme enbart med bergvärmekällan och utan tillskott för skall man tvingas till tillskottsenergi sticker kst.  :-\

mvh.

772
Svar nej, det råder delade meningar om det...
Min utgångspunkt är som du är inne på "dålig svets", dvs. jag hoppas på att det är grundorsak och därför "materialreagens".
"Rost" är vägledande uttryckt, därav "citattecknen" i min urspungsfrågafråga.

Det som förvånar mig är (om det nu inte slutgiltigt bedöms "felsvets"/tillverkning) att förödelsen med genomgångna hål i yttermantel av värmevxl. även fanns på sekundärsidan, dvs. rören för värmepannesystemet (varmvatten/radiatorslingan) var också (vid poolvatteninloppssidan) "angripen" och med genomgående hål - summerat kan poolvatten och radiatorvatten då blandats (har inte klart för mig om poolcirkulationsvattnets tryck är större eller mindre än radiatorsystemets 1 bar (11 kubikmeters pumpflöde/timme i 50 mm. rörsystem, minsta utloppshåll är "poolinloppen").

Så följdfrågorna är ju:
* Feltillverkning eller inte?

Om inte:
* Hur kan det vara möjligt/grundorsak sett till vattenbalans (vad jag kan bedöma från std.tester) som är u.a.?
(Har kontrollerat med kommunal avd. = vattenvärde u.a. långt från alkaliska låggränser som är det riskabla för korrisioner vad jag förstår?)
* Hur säkerställa att inte värmepannesystemet, om en ev. blandning av poolvatten/radiatorvatten skett, inte förstört/påverkat även denna utrustning (radiatorvattensystemet är bytt men om blandning skett är det ju okänt hur länge detta funnits i systemet)

All övrig utrustning av rostfritt (skimmer, in- utlopp/dammsugaranslutningar, beslysningar etc.) har inga synliga "angreppssymtom som väl borde finnas om det t.ex. är någon form av aggressivt vatten?

En hel del frågetecken och inget jag hittat andra haft problem med, eller lösningar i....
 

773
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2008
« skrivet: april 30, 2008, 08:39:42:42  »
Låter härligt med alla rapporter om mer eller mindre uppnådda badpoolstemperaturer redan! Bara att gratulera er som kan "krypa i" redan nu och innan 1:a Maj!

Förstår jag det korrekt är en del förutsättningar inomhus och då "enklare förutsättningar" för att snabbt lyckas nå högre temp. men finns det någon i landet som i nuläget kör bergvärme/värmeväxlare/utomhuspool (utan eltillskott) och har nått badtemperaturer?

774
Någon som har erfarenhet av "upprostad" Maxi-Flo värmeväxlare (tillverkad i syrafast/rostfritt material...) efter knappt 1 badsäsong?
Är ute efter ev. tips till grundorsaker och för preventiva långsiktiga lösningar - gärna om möjligt rek. till annat specialforum eller spec.kunskapspers. i ämnet.

Poolbygge med galvaniserad plåtstomme och rostfria tillbehör, ca. 50 kubikmet. med trappa.
Fylld med kommunalt vatten och balanserat enl. alla konstens rek./regler.
Värmeväxlare monterad enl. anvisningar i std.klorerad poolsystem.
Reningsverk i tempererat utrymme - vintertömt enl. rek.
Testas mer eller mindre dagligen under säsong med lev.medföljande testkit och extra poolstickor - allt u.a.
Klordosering/förbrukning enl. std.rek. - stabilt pH-värde och kristallklart vatten.

Någon....?

Sidor: 1 ... 77 [78]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan