CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ores

Sidor: 1 ... 6 [7]
61
Vi lät gräva för vår pool så att poolkanten hamnar ca 5 m från fasaden. Jag hade gärna haft poolen ännu längre från huset, men nu har vi råkat köpa ett hus med för liten tomt så ert problem är ju rena lyxproblemet.  ;)

När man sätter en skopa i marken så börjar saker röra på sig. Ni verkar iofs ha en stadig berggrund under huset men behöver å andra sidan ta bort en del berg. Hur nära ligger er lilla bergknalle? Går det ens att spränga utan att skada byggnader? Att spräcka eller spätta kanske kan funka om det är en pytte-pytteliten knalle.

Om ni inte redan har gjort det så skulle jag kontaktat en sprängare och få lite mer fakta om det är möjligt och prisindikation på vad det i så fall skulle kosta. Det svaret kanske gör att alternativ 1 inte längre är ett alternativ.

Sedan fins ju annat att fundera på som om det är mer lä på någon av platserna. Vi har konstigt nog mest blåsigt närmast söderväggen. Konstiga virvelvindar.

Lycka till!

62
SpaForum / SV: Brom granulat
« skrivet: december 30, 2020, 15:29:00:00  »
Tack Roger för tips och svar på min fråga om natriumsilikat i poolen, som var lite utanför ämnet i tråden. Ska se om det kommer till nytta i sommar!

63
SpaForum / SV: Brom granulat
« skrivet: december 27, 2020, 13:11:01:01  »
Precis, jag har en uteplats av betong som är behandlad med vattenglas. Tydligen reagerar natriumsilikatet med betongen och bildar ett skyddande lager. Har glas i sandfiltret. Vill ju inte att det ska becka ihop till en stor glasklump. Men det handlar ju om helt andra koncentrationer här. /Johan

64
SpaForum / SV: Brom granulat
« skrivet: december 27, 2020, 12:52:27:27  »
Roger - läste ditt tips om vattenglas. Verkar superbra. Funkar det i poolen också eller kan det skada liner, filter eller något annat? (Barn?) Bor på Gotland, som ju är gjort av kalk. :) /Johan

65
Markpooler. / SV: Glasfiber trapp
« skrivet: december 23, 2020, 00:29:53:53  »
Hmm... Jag trodde att man hade kommit till rätta med detta hos de ledande leverantörerna.

Det finns en del inlägg här på forumet om plastpest/böldpest i trappor, men bara ett fåtal är skrivna av folk som drabbats. Jag har själv precis skaffat en pool med glasfibertrappa från Folkpool så där verkar man tydligen fortfarande lita på att de inte ska drabbas. Men lite orolig blir jag.

Att du fått problem med två trappor och att det tog lång tid innan du fick den första utbytt är ju väldig otur, eller kanske har det något med leverantören att göra...

Tycker också att det skulle vara väldigt intressant att få veta hur många som råkat ut för detta, när och hur gammal trappan var när det det upptäcktes och förstås leverantör och hur problemet åtgärdades. Hoppas fler svarar.
/Johan


Sidor: 1 ... 6 [7]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag