CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - leonard

Sidor: 1 ... 40 [41] 42 43
401
Vatten och kemi / SV: Minimaster gör av med mängder m HCl
« skrivet: juli 31, 2019, 21:11:51:51  »
Aha, jag tror jag förstår vad du menar iallafall. Jag har ingen MM så jag har inga erfarenheter av just det systemet. Jag kan bara referera till pH Perfect och Chlor Perfect.
Med pH Perfect Testar man först mot pH 7, efter en körning får jag ett resultat som säger i % hur korrekt min elektrod är, sedan kalibrerar jag mot pH 4.
Med Chlor Perfect gör man likadant men mäter mot en buffertlösning på 465mV, även där kommer ett resultat i %.
Om jag inte är nöjd med det skulle kolla bäst före på buffertlösningen och sist byta elektroder.
Rätta mig om jag har fel men mitt intryck är att med ditt problem är man lite tvingad till trial&error. Det verkar tråkigt att köpa elektroder i hopp om att det är de som är felet, de kostar ju en slant.

402
Vatten och kemi / SV: Minimaster gör av med mängder m HCl
« skrivet: juli 31, 2019, 18:52:31:31  »
Ger inte MiniMastern ett resultat när "man kör referensvätskan"? Det är ju ganska svårt/omöjligt att kalibrera ett system om man inte vet hur pålitlig mätningen är. Jag har lite svårt att förstå hur det kan bli rätt om kvalitén på mätinstrumentet är okänt, speciellt nät vi har med elektroder att göra. de är ju ganska känsliga.

403
Övriga frågor! / SV: Hur mycket kör man reningsverket?
« skrivet: juli 31, 2019, 15:52:37:37  »
Jag kör min pump ca 14h / dygn om det inte finns värmebehov. Pumpen går oavbrutet mellan 0900 och 1645, det är då som solen når poolen. Där emellan kör jag pumpen 12 minuter varje halvtimme för att tempgivaren till värmepumpen ska hållas uppdaterad.
Utöver detta schema triggar min VP pumpen och låter således CP gå även om schemat säger stopp.

Detta funkar iallafall bra för mig, de flesta som jag känner låter däremot pumpen gå från vår till höst, utan avbrott.

404
Jag har aldrig hört talas om dessa system, men det är ju alltid kul med leksaker. Själv kör jag en kombination av flera saker:
Klor och syra dosering mha Zodiac Chlor Perfect resp. pH Perfect. Ett relä som drar cirkulationspumpen säger även åt dem om pumpen går eller inte, så det inte doseras i stillastående vatten. Denna ingång såg jag inte att Minimaster har så därför föll val på Zodiac.
Bergvärmepumpen har tillbehöret "Pool40" från Nibe. Detta ser till att värmetillförsel  startas och stoppas enligt angivna gränsvärden. Detta tillbehör drar cirkulationspumpens relä när värme tillförs. Sedan har jag en Z-wave-puck från Qubino som också drar nämnda relä enligt ett schema så poolvattnet cirkulerar genom filtret tillräckligt mycket.
Z-wave kontrollerar jag med Domoticz där även all annan hemautomation styrs och data loggas. NibeUplink registrerar även poolvärmen i Domoticz.
Jag får då all data som rör min fastighets temp, luftfuktighet, elförbrukning i olika rum och utomhus. All belysning, värmefördelning mm. kontrolleras även där. Allt i ett och samma system. Det enda jag känner att jag saknar som nog Ditt system tillför är logging av klor- och syravärden i poolvattnet, men det  är mer eller mindre konstant ändå.

Men dela gärna med dig av upplevelsen med ditt val. Det låter onekligen spännande.

405
Säljes / SV: Dreampools Polen.
« skrivet: juni 30, 2019, 23:06:22:22  »
Tråkigt att höra Stefano,

Jag har inte köpt någon pool, men jag köpte ett pooltak från dem och är jättenöjd. Allt kontakt och hantering från dem var klockren i mitt fall.

406
Byggtrådar / SV: Christofers´s Thermopool 3 x 6
« skrivet: juni 10, 2019, 23:03:43:43  »
Snygg bockning.
Vill minnas att det går åt en del kraft till detta. Jag bröt av två köpta verktyg sedan tröttnade jag och "uppfann" ett eget verktyg i form av ett vinkeljärn med en svetsad stump från en rundstav i ena ändan för att få en bra hävarm.

407
Uppvärmning / SV: Husets bergvärmepump vs. separat luft/vatten-värmepump
« skrivet: juni 10, 2019, 22:49:11:11  »
@nyburjare Jag var visst otydlig, det var inte min mening. Jag syftade inte på just ditt inlägg som att skrämma upp, det var informativt och absolut ett delgivande av personligt upplevd erfarenhet. Men tidigare i tråden svarade någon säkert att om man använder ett borrhål på sommaren, då fryser det till vintern. Det tycker jag är att skrämma upp. Ja, jag vet att jag överdriver en smula, men det kan lätt tolkas så.

Trådstartaren ska ju faktiskt borra nytt OCH använda frikyla. Jag kanske är naiv, men jag har förtroende för yrkeskåren och jag påstår att de kan räkna fram hur djupt borrhål som behövs för att tillgodose både husets och poolens behov.

Om någon däremot vill ansluta en pool eller något annat till en befintlig installation som inte projekteras med denne i åtanke bör absolut argumenten tas i beaktande.

408
Uppvärmning / SV: Husets bergvärmepump vs. separat luft/vatten-värmepump
« skrivet: juni 09, 2019, 10:37:32:32  »
Men det här med frusna borrhål var väll mest ett problem förr när installatörerna inte kunde dimensionerna ordentligt.

Jag borrade extra djupt för att merkostnaden var försumbar i sammanhanget och för att jag inte skulle behöva elpatron lika mycket som jag vet att en granne behöver som bara borrade 100m.

I detta fall pratar vi nyinstallation som kommer dimensionerad därefter samt ha frikyla. Då tycker jag det är fel att skrämma upp trådstartaren med dumheter. Det hade varit en helt annan sak om trådstartaren hade en befintlig installation som går delvis på elpatron under vintern.

409
Uppvärmning / SV: Husets bergvärmepump vs. separat luft/vatten-värmepump
« skrivet: juni 08, 2019, 10:34:04:04  »
Hur tänkte du att en liten pool kommer tömma ett borrhål på värme?

410
Pooltäckningar / SV: "Märkes pooltak" vs Webshop pooltak.
« skrivet: maj 30, 2019, 08:54:36:36  »

Sidor: 1 ... 40 [41] 42 43
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag