VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TLovskog

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Isolering PEM slangar
« skrivet: augusti 18, 2009, 07:54:38:38  »
Tack för svaren. Kanon. Lecakulor skall jag ta och fundera över. Låter som en smidig lösning.

2
Markpooler. / Isolering PEM slangar
« skrivet: augusti 17, 2009, 08:40:50:50  »
Hej,

Håller på att återställa runt mitt poolbygge. Och funderar på om man skall isolera PEM slangarna. Har hittat lite diskussioner om det, men inget helt definitivt.

Jag har en 9.5 x 5 m pool i betonghålssten (mosaik) och isolering runt om. Jag har ca 20m till inloppen och 30m till brädavloppen.

Uppvärmningen är tänkt att vara solvärme.

Placeringen är Skåne.

Återfyllnaden är gjort för en mindre del av sträckan så skall jag fixa isolering är det ett bra läga för beslut just nu. Framförallt är det den längre sträckan för brädavloppen som ligger öppet.

Vad skall man isolera med i så fall? På vilket djup brukar man lägga PEM slangarna?

3
Markpooler. / SV: Diameter armeringsmatta i platta för murad pool
« skrivet: juli 29, 2008, 08:48:17:17  »
Tack!

Igår fick jag dock information att S80 inte riktigt klarade tryckhållfastheten för pool. S80 klarar 80kPa under kort tid, men under lång tid (vilket det rör sig om för en pool) var det troligen i det klenaste laget. Så nu är man villrådig igen. Enligt poolleverantör använde de numera XPS250, S100 hade man hört förr i tiden teoretiskt skulle hålla.

Mina egna mekanik kunskaper som är iofs är lite rostiga ger i.o.f.s att jag borde hamna på gränsen, och det är helt utan några marginaler och 2% deformation.

Någon som funderat över detta och har några klara besked?

Å andra sidan var det tydligen ovanligt numera att man överhuvudtaget isolerade under för utomhuspooler om inte kunde specifikt krävde det.

4
Markpooler. / Diameter armeringsmatta i platta för murad pool
« skrivet: juli 28, 2008, 11:43:22:22  »
Hej,

Har bara ett par smådelar kvar kring mitt egna bygge och får lite olika besked om storleken på armeringsmattan. Så här i semestertider tänkte jag bara höra med er också, eftersom ni på forumet troligen just har semester och är hemma med era poolbyggen.

Vilka dimensioner har ni som gjutit platta för poolen på armeringsmattan. Det jag fått har varit 6150 d.v.s 6mm med 150mm rutor. Låter det vettigt?

Och 200mm tjock med dubbel armering. Under det 100mm S80 cellplast.

5
Markpooler. / SV: Vad är igentligen problemet med mosaik i poolen?
« skrivet: juni 18, 2008, 20:15:49:49  »
Tack!

Eftersom jag skall ha integrerad spa och lite sittdelar och grundare delar, blir nog liner komplicerat.

Så jag antar att problemet är då rörelser från mark / platta kontra murverket. Eller är det små variationer i marktryck som påverkar väggarna. (eftersom det fungerar med gjutna pooler).

Eftersom jag har "gratis" arbetskraft vad gäller murverket så kommer jag fösöka lite till innan jag ger upp tanken murat + mosaik.

I vilket fall borde väl uppstick från plattan och vertikal armering vara något och murning med betonghållsten. Kanske till och med skalblock som sedan fylls med betong. Gör ju iofs det knivigare att göra plattan om vi skall ha lite friform på poolen.

Jag tackar för infromationen.

6
Markpooler. / Vad är igentligen problemet med mosaik i poolen?
« skrivet: juni 18, 2008, 16:26:58:58  »
Hej,

Hade precis bestämt mig för en 4 x 8 murad pool med spa och klädd med mosaik. Fortfarande får jag dock dubbla budskap vad gäller mosaik och skåne.

En del hävdar att det är inga problem och en del hävdar att det bara är skräp och får göras om varje år, eftersom halva mängden mosaik ligger på botten efter vintern. Nu är det alltid svårt att fråga de i branschen, eftersom de kan ha ekonomiska incitament för att föra fram en viss åsikt.

Så kära forum. Vad är sanningen!?

Vad är det som är problemet med mosaik? Frostsprängningar, för klena konstruktioner, ...
Vad är lösningen? Hur skall det göras? Vilka material?
Hur många av er med mosaik har haft problem med att mosaiken lossnat?

Som ingenjör så tvärvägrar jag att acceptera att ett eventuellt problem med mosaik inte har en teknisk lösning. Det bara måste finnas ett säkert sätt med rätt material.

BR
Lövskog


7
Markpooler. / SV: Leca Vs Betonghålsten
« skrivet: maj 01, 2007, 08:41:30:30  »
Intressant ämne. Går själv i funderingar och min svärfar (som är murare) förordar själv betonghålsten p.g.a hållfastheten. De erfarenheter han har bygger iofs främst på större vattenmagasin till lantrbukare. Vi bygger 8-9m på långsidan och med leca skall man då ha en stödvägg helst, vilket man tydligen inte behöver med betonghålsten. Eftersom vi gör jobbet själva är det extra krånglet ingen faktor. Har också betydligt bättre priser för betånghålsten.

Iofs vet jag inte mycket om murverk, men innehåller inte betånghålsten hålrum? isf måste den ju isolera något?!

Vad jag kunde hitta så var U-värdet på betonghålsten 2.00, men med 50mm isolering 0.50. lättbetong/lättklinker var 1.2, men med isolering 0.45.

Det jag har varit osäker på är just en kompletterande yttre isolering. Tack för tipset.

8
Markpooler. / SV: Leca vs. Betongsten Liner vs. mosaik och vilken platta.
« skrivet: mars 07, 2007, 18:18:02:02  »
Hej,

Tusen tack för tipsen. Jag skall genast kolla vidare.

Den poolen som jag har sett på gatan som man fick byta hela mosaiken på var just byggd av Ahlmans Poolcenter i bjärred. Vad jag forstod på dem så berodde det i det fallet på att man byggde för sen och för kallt.

9
Markpooler. / Leca vs. Betongsten Liner vs. mosaik och vilken platta.
« skrivet: mars 07, 2007, 06:13:46:46  »
Hej,

Har sökt i formuet, men hittar inget riktigt svar på nedanstående. Har också varit i kontakt med flertalet byggare i skåne, men får bara olika svar, vilket driver mig nuts.

bakgrunden är att vi skall bygga ut vårt hus (Kävlinge, Skåne) nu i vår och när vi ändå river upp hela tomten så tänkte vi gräva pool också (4*8). Har dessutom en svärfar som är murare och som har byggt en del vattencisterner och gösselbrunnar ;-)

1) Jag vill ha en pool i mosaik, men får 2 olika besked om detta nere i Skåne. Det ena är "klart du skall använda mosaik, inga problem" och det andra lägret säger "Helt förkasstligt, du får göra om varenda vår". Dessutom har vi på gatan 2 mosaikpooler. Den ena har det inte varit några problem med och den andra har man mycket riktigt fått göra om. Vad är det som gör att mosaiken släpper? Är det bara så eller är det dåligt hantverk/material? Alla problem har en lösning. Förslag?

Eftersom jag skall ha en murad trappa (helst en sluttning ala happy-pool systemet), del med spa och en avsatts så känns en liner besvärlig, men vem vet. Ex-linern som jag sett om, finns den i flera färger?

2) Leca eller cementsten? Min svärfar är van att bygga i cementsten. Han vill minnas att man alldrig bygger väggar i källare och cisterner längre än 6m utan innervägg (alternativt stöd från utsidan) p.g.a jordtrycket. Förvisso har man vatten som mottryck, men man vill kanske tömma poolen någon gång. Han är inne på cementsten. Den är tyngre och långsammare att lägga, men arbetstiden/kostnaden är ingen variabel denna gången. Kommentarer?

3) Vilken uppbyggnad skall man ha på bottenplattan? Isolering? Idag har jag anbud på en modifierad husgrund som är 100mm grus, 100mm cellplast och 100mm platta som är armerad.

4) Hur får man det vattentätt? Vattentät betong i plattan? Putsas med vattentätt material?

5) Några bra rekommendationer på poolbyggare i Skåne trakten för självbyggare där man kan köpa material och få råd. Jag var ute hos poolteknik.nu, men de verkar ha laggt ner.

MVH
Thomas Lövskog

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan