Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - 58 möh

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Val av pool vid sluttande tomt
« skrivet: september 10, 2017, 18:43:35:35  »
Tack för bra svar!
Är egentligen lite motståndare till träkonstruktion, kan inte riktigt motivera varför men livslängd/underhåll bör vara bättre med betong/thermo.
Vi kommer nog på något sätt använda schaktmassor till att bygga upp vall/avjämning mot pool, kan inte helt se detta på ett okomplicerat sätt med träkonstruktion.

Saltvatten kom mycket från rekommendation av entreprenör och en förklaring om att de flesta väljer detta alternativ. Det var också en fråga kring mindre underhåll om man väljer salt, att slippa klorering, något som vi som emellanåt är lite på distans uppskattade. Jag är mao ingen större motståndare till sötvatten.

Igångsättning var nog mer menat att man eventuellt sänker tempen när man lämnar och höjer när vi åker upp igen. Som jag nämnde kommer vi inte ha energieffektivt pooltak utan mer bara en övertäckning med duk.

Jag skulle vilja undersöka Thermopool och sötvatten, någon koll på bra entreprenör (helåtagande i Helsingborgstrakten)? Hur mycket ca i % kan det skilja i kostnad mellan trä/betong?

2
Markpooler. / Val av pool vid sluttande tomt
« skrivet: september 10, 2017, 10:48:06:06  »
Hej! Till nästa säsong har vi planer på en pool i vårt fritidshus. Vi har tagit in två offerter, en pp pool och en liner med gjuten platta och träkonstruktion.
Vi föredrar saltvattenpool, teknik och underhåll måste vara lättskött. Fördel med igångsättning av pump på distans.
Eftersom vi har sluttande tomt och vill lägga poolen så den får kontakt med havet kommer poolen till stor del vara ovan mark. Ca 50-70 cm nedgrävd.
I övrigt: vi vill inte ha välvt pooltak med tanke på utsikt, vi förstår helt fördelarna men funkar inte i vårt fall. Har i ena offerten fått offert på Walu, platt pooltäckning, automatiserad.
Två små barn i familjen så säkerhet viktigt.
Alla förespråkar sin teknik och behöver därför objektiva synpunkter också med hänsyn till våra speciella förutsättningar med sluttande tomt.
Tack på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd