VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Badglad

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Barnpool 90 cm djup
« skrivet: augusti 10, 2014, 16:52:52:52  »
Tack för synpunkter.
Ang "barnpoolen" pratar vi investeringsmässigt om en liner-balja för 3-4000:-. Inser självfallet skillnaden i kvalitet och förväntad livslängd jämfört med mer seriösa tillverkare. En helg med minigrävare och padda så är grundjobbet utfört. Trallen runt tar väl ytterligare ett par dagar. Det är liksom inte ett projekt på samma nivå som fullstor pool. Jag ser inte arbetsinsatsen eller investeringen orimlig om man räknar av på 5 år.
Alternativet är naturligtvis att bara låta den stå ovan mark, men det ser ju ärligt talat inte vidare bra ut (personlig åsikt).

Jag förstår argumenten för att gå på fullstor direkt (därav att jag ställde frågan).  Överväger naturligtvis starkt detta men lutar ändå mot att ställa grabbens vattenlek i första rummet under några år.

En annan sak jag funderar på är om man måste anpassa val av luftvärmepump till den mindre storleken, eller om jag kan dimensionera för fullstor pool 4x8 om, låt säga 5 år, och låta en överdimensionerad luftvärmepump gå på sparlåga?

2
Markpooler. / Barnpool 90 cm djup
« skrivet: augusti 09, 2014, 17:17:56:56  »
Rookie!
Plaskar i sommar med 1½-åringen i en liten solvärmd easy-setpool från Jula. Hade egentligen tänkt projektera för fullstor pool 4x8 el 5x10 under hösten, således 1,40 el 1,5 djup. Konstaterade vid besök av goda vänner att deras 5-åring badade med större behållning hos oss med bara 60 cm djup än i fulldjup pool hos gemensamma bekanta.

Börjar då fundera på att gräva ner en enklare rund 4,6 meters pool med 90-djup och använda den temporärt under 5-6 år eller tills dess grabben vuxit i en fulldjup. Även om barnen lär sig simma tidigt torde de ju ha större lekglädje i en pool med begränsat djup. Har redan sandfilterpump som utan problem ska klara tänkt storlek. Tänker mig att komplettera med luftvärmepump då det inte är rimligt att få lika lång solvärmd säsong flera år i rad...

Tar tacksamt emot synpunkter och erfarenheter från poolbyggare med barn. Erfarenheter av att gå på fulldjup direkt?

Har hittat ett alternativ i länken nedan. Andra förslag?
http://swim-fun.dk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=172&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=7&lang=sv

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag