VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - axelexa80

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Spalock
« skrivet: juli 14, 2015, 20:45:39:39  »
Din idé kommer funka Urban. Jag har precis gjort ett liknande lock där stommen består av 10cm cellplast. U-bockad 1.8mm aluminium runt om och sedan 1 mm aluminium som täcker allt istället för kanalplast. Extremt stadigt och helt underhållsfritt. Allt väl förseglat med Tec7. Pop-nitade rostfria gångjärn i mittenskarven samt i bakkant. Skall se om jag kan infoga lite bilder så kan du se.

2
Vatten och kemi / SV: Måste man flocka?
« skrivet: november 15, 2014, 22:33:47:47  »
Tack för ditt svar Erica! Vi belastar inte vår tunna så hårt på vinterhalvåret, men på sommaren badar vi flitigt så då kan det kanske vara läge. Men som sagt så känns det lite overkill att flocka nu när vattnet är OK i övrigt....

3
Vatten och kemi / Måste man flocka?
« skrivet: november 14, 2014, 19:24:25:25  »
Hej! Har en tunna med skimmer, 2kw värmare och sandfilter. Jag kör med aktivt syre och chockar med klor typ var 10 dag och aktivator ungefär var 10:de också. Har ibland fått köra med lite pH+ men annars känns som jag har fint värde på vattnet och det är klart och fint. Nån stans läste jag att sandfiltret inte tar dom finaste partiklarna utan att man måste flocka bort dom. Stämmer det? Jag har iofs flock hemma som jag kunde hälla i skimmern o sen backa ur men behövs det verkligen? Som sagt det känns som att mitt vatten är "friskt" så om jag inte känner hudirritation eller liknande så käns det lite overkill? Eller vad säger ni?
/Axel

4
Vatten och kemi / SV: Aktivt syre, när tillsätta aktivator
« skrivet: september 12, 2014, 18:35:09:09  »
OK, så då tolkar jag det som att man kan tillsätta aktivatorn i samband med chokkloret typ en gång i veckan, o sen det aktiva syret efter varje bad.....?

5
Vatten och kemi / Aktivt syre, när tillsätta aktivator
« skrivet: september 12, 2014, 05:44:51:51  »
Ska gå över o testa med aktivt syre. Blir dock inte klok på när aktvatorn ska tillsättas. I butik tyckte jag han sa att aktivatorn skulle i när man klorchockade ( 1 ggr i vecka ca) Men läste på nätet att en del tillsätter aktivatorn i samband med det aktiva syret direkt efter bad. Vad är rätt?

/Axel

6
Uppvärmning / SV: Konstant temp, eller höja/sänka?
« skrivet: augusti 13, 2014, 21:34:28:28  »
Jag har en tunna på 2300 liter som värms av en 2000w elvärmare. Det ökar ca 0.5 grader/timmen. Jag har isolerat väl med cellplast. Locket är viktigast, där har jag 10cm cellplast. Tycker inte du ska justera tempen så vida du inte har den oisolerad eller möjligen bara har tänkt att bada en gång i månaden. Min värmare  behöver jobba ca 4-5 timmar/dygn för att hålla konstant 38 grader.

7
Vatten och kemi / SV: Var köper man klorpuckar billigast?
« skrivet: juli 29, 2014, 07:17:10:10  »
Vet inte om dom är billigast men jag kan varmt rekommendera www.poolcare.se , har haft kontakt med Christian och han har hjälpt mig med tips och frågor jag haft.

Lycka till!

/Axel

8
Hej! Jag har i år byggt en plattform som står på 4 st plintar till mitt spa (2300 liter) med cc 60 och det funkar utmärkt. Jag hade 28x120 trall så som du även tänkt. Jag valde kraftigare reglar men eftersom du skall lägga dina reglar direkt mot markplattor så kan inte dimentionen spela så stor roll, enligt min mening.

Lycka till!

/axel

9
Uppvärmning / Pump dygnet runt eller ej?
« skrivet: juli 12, 2014, 21:05:06:06  »
Borde postat på badtunneforumet men det är lite dålig fart där, hoppad det är ok. Har en glasfibertunna (2300 liter) som jag isolerat rejält med 100mm cellplast runt om inkl lock. Kommer innan vintern att ha isolerat in även "pumphuset" med rejält med cellplast så att allt ligger inslutet bakom minst 100mm cellplast. Har en värmare på 2kw som just nu står på 35 grader vilket känns mycket behagligt på sommarkvällarna. Nu till min fråga, eftersom jag tänkt ha värme (35 till 38 grader) även på vintern funderar jag lite på elförbrukning. Eftersom värmaren slår av och på automatiskt skulle jag göra det enkelt för mig i låta pumpen gå dygnet runt (250 watts pump med sandfilter). Dock förstår jag ju att stillastående vatten håller värme bättre än cirkulerande vatten, så man kanske annars ska köra i intervaller om tex 4 timmar på 4 timmar av?? Vad tror ni verkar mest ekonomiskt för min tunna?

10
Ovanmarkspooler / SV: Skimmer eller ej?
« skrivet: maj 15, 2014, 21:49:34:34  »
Jag tackar för svar, det känns ju betryggande att pumpen överlever en torrläggning :) Jag får helt enkelt testa o se, i värsta fall kan man ju alltid sätta igen hålet igen med lite ny glasfiber och polyester och tänka om gällande placering av in/utlopp.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan