Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - IngvarC

Sidor: [1] 2
1
Byggtrådar / SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock eller vad det nu blir ...
« skrivet: september 19, 2013, 16:37:45:45  »
Ok ska kolla runt lite med fler leverantörer. Nu har mina planer skjutits till våren så det är inte samma panik att bestämma.

2
Byggtrådar / SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« skrivet: september 18, 2013, 17:04:21:21  »
Tack alla för eran input.

Jag har de senaste dagarna försökt att reda ut hur betongen ska levereras och kommit fram till att det blir dyrt av lite olika anledningar. I princip kommer det att gå åt en betongbil till plattan och det är ok. Till väggarna och trappen behövs mer än en betongbil (mer en 5 m3) till en 4*10 om jag räknat rätt. Eftersom jag måste ha en pumpbil varje gång rinner kostnaderna iväg. Finns det någon smart lösning/alternativ till att använda en pumpbil eller känner till om det finns större bilar som klarar mer en 5 m3?

Hur som helst det har gjort att jag börjat fundera på om leca kan vara ett bra alternativ. Har inte hittat några bra instruktioner på hur en 4*10 med leca ska konstrueras med kontraforer och liknande. Jag har funderingar på att i så fall ev. göra invändiga kontraforer som kan fungera som sittyta på de sidor som inte har någon trapp. Jag har läst några byggtrådar för leca konstruktioner men inte hittat någon som ger svar på hur jag ska tänka kring detta. Känns som att det kan vara smart att få en stabilare konstruktion och samtidigt sittytor i polen. Eftersom jag kommer att lägga platssvetsad liner blir inte det någon stor extra kostnad. Det gör också att jag inte behöver putsa väggarna om jag förstått saken rätt.
 

3
Byggtrådar / SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« skrivet: september 08, 2013, 07:38:05:05  »
Precis hårdheten är den stora skillnaden. Genom att dessa block är hårdare undviks tumm och hälavtryck enligt de som säljer dessa block. Har sett att några i forumet har köpt block från tyskland (isostone.de) men jag har inte hittat någon som kan skicka till Sverige. Har ni som köpt därifrån åkt ned och hämtat blocken?

Till saken är den att jag inte badat i en pool med thermoblock så att jag själv kan bedömma risken för häl och tummavtryck. Det kanske är en ickefråga trots allt. <dontkn>

4
Byggtrådar / SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« skrivet: september 07, 2013, 22:55:55:55  »
Hej igen

Senaste dagarna har jag funderat lite på dränering runt poolen och kommit framtill att det kommer behövas en dränkbarpump som pumpar undan vattnet. Har i samband med detta fördjupat mig lite i hur det ordinarie regnvattnet dräneras bort från huset. Inte helt lätt att förstå sig på vad som händer när vattnet lämnar tomtgränsen och går ned i en brunn utan att jag ser vart det tar vägen sedan. Min tanke från början var att vattnet från poolens dränering skulle pumpas in i ordinarie dräneringsröret från huset ut mot just den brunnen. Nu ser jag framför mig ett framtida skräckscenario hur vattnet fastnar i brunnen och rinner tillbaka ned i poolen både från brunnen och huset. Finns det några andra smarta lösningar på att göra av med vattnet från poolens dränering? Hur har ni andra gjort och tänkt kring dräneringen?

En annan fundering som jag har just nu är mellan thermoblock och isolerblock anpassade till poolbyggande likande styroform från poolspecialisterna och styropor från poolkungen. Det jag vet nu är att thermoblocken är billigare, mjukare, byggda för hus, principen för byggnationen är densamma som för de övriga, extra skivor behövs för att undvika märken i poolväggarna. Hur har ni andra resonerat kring detta. Mitt intryck är att ni som byggt med thermoblock är nöjda med det. Vilket i och för sig inte är så konstigt, men skulle ni välja dessa igen? Om det inte vore för priset skulle jag idag inte tvecka på att välja blocken i styroform med en högre hårdhet. Tänker jag fel? Nackdelen är att det inte finns så stora kampanjer för dessa block jämfört med för thermopooler. Vilket gör att budgeten kan rymma t ex en jetswim.  <dontkn>

@awasen har hört att många har bra erfarenheter av saltklorinator. Har själv badat i pooler som har det och gillar det. Just nu tänker jag dock som så att i och med att jag ska gjuta fast bräddavlopp, lampor med mera så vill jag helst göra det i rostfritt vilket inte är komparibelt med satklorinator om jag förstått det rätt. Så därför går saltklorinator bort. Istället vill jag satsa på en minimaster med automatisk dosering av ph och klor. Eventuellt kan jag också lägga till uv rening om jag vill sänka klornivåerna ytterliggare. Intressant det där med toaflottören och påfyllning av vatten. Finns det bilder som beskriver den lösningen mer i detalj?

5
Byggtrådar / SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« skrivet: september 04, 2013, 23:51:20:20  »
He he kan identifiera mig med din punkt fyra MTQ  O0
Jag har varit i den fasen hela sommaren. I kväll fick jag tag på killen som kommer gräva gropen och nu blir byggstart inom 2,5 vecka. Eftersom han hade en lucka då var det bara att boka in. Vips står jag där med lite press på mig att beställa poolpaket.  :D

Tanken med lagundel är att vi ska kunna sitta och ta det lugnt där också. Inte helt otänkbart att det då kan finnas något drickbart i handen. O0 Frågan är om 0,5 m baddjup är för mycket (eller för litet) på den delen? Blocken är i lagom höjd utan att behöva sågas för den höjden. Det var anledningen till att vi landande på den höjden. Barnen växer så det knakar och jag utgår ifrån att de lär sig simma snabbt. Undertiden kommer de att ha en uppblåsbar flytväst så att de även kan nyttja de djupare delarna av poolen. 

@Nutta jag fick tag på Tage i Sjöbo som flera har använt här på forumet och många verkar nöjda med hans arbete. Vi har inte kommit överens om något pris ännu. Intressant det där med Tjälldens lösning. Lite skeptisk till den lilla åtgången av betong till plattan och enbart murbruk i skarvarna. Någon som byggt pool enligt deras koncept här på forumet? Har inte hunnit söka efter det.

   

6
Hej

Imponerande bygge och byggtråd. Jag har hämtat mycket inspiration ifrån din tråd.

Jag ser att du investerat i UV + styrning av klor och Ph med en minimaster. Jag är själv intresserad av samma kombination. Hur är ditt intryck nu när du använt systemet ett tag? Skulle du köpa samma sak igen? Är ute efter ett automatiskt system med så lite kemikalier som möjligt.

Själv är jag lite tveksam till UV rening om det bryter ned kloret som man sedan tillsätter med minimastern eller har jag förstått saken fel?

7
Byggtrådar / Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock eller vad det nu blir ...
« skrivet: september 04, 2013, 14:44:17:17  »
Hej alla poolers!

Nu när planerna på pool tar mer och mer konkreta former känns det naturligt att gå från en hangaround till att starta en egen byggtråd. Verkar som vi alla ska den vägen vandra. ☺

Tankarna kring poolkonstruktion har varit omfattande och jag tror att vi gått igenom och förkastat alla konstruktioner utom Thermopool. Intressant att tankarna började i en classic folkpool med total entreprenad och nu landat i att jag ska vara med och gjuta betong för första gången i mitt liv. Det visade sig att min frus bror har lite erfarenhet av att gjuta och var sugen på att hjälpa till så då vågade jag mig på en Thermopool efter att ha läst runt i alla andra byggtrådar i detta forum. 

Det vi nu har planerat för är en 4*10 meters pool med en egen designad trapp + lagun i thermoblock. Har kommit i kontakt med en som kan lägga platssvetsad liner för mindre dyrt pris. Jag har bifogat en bild med en layout som vi tror på (just nu ☺) och vill gärna få er feedback på den. Tanken är att ha en lagun del 60 cm under poolkanten (50 cm baddjup) som är 1,2 meter djup och sträcker sig längs ena kortsidan alltså 4 meter bred. Från ena hörnet går sedan en trapp som är rak längs långsidan med fyra steg vardera med 30 cm höjd och 1 meter breda trappsteg. Erfarenheterna och kunskaperna kring poolbygge i detta forum är imponerande och tas tacksam emot. De runda cirklarna i trapp och lagun vyn rakt framifrån ska symbolisera inloppen. Ber om ursäkt om bilderna är otydliga men är man powerpoint tekniker så är man...

Alla tankar och tips tas tacksamt emot. 

8
Markpooler. / SV: Snöat in på vit liner ... erfarenheter?
« skrivet: september 01, 2013, 22:21:14:14  »
Tack för alla synpunkter och tips. Känns som att det kan vara värt att satsa på en vit liner eller kombinera med mosaik i botten och vita väggar som du gjort hakansson.

Ni som har vit eller enfärgad liner har ni valt något extra skydd på den? Hörde från en polförsäljare att det går att få en nanobehandlad liner om man vill. Vet inte om det gör så stor skillnad. Någon med erfarenheter av detta? Eller är det bara ett försäljningstrick?

9
Markpooler. / SV: Snöat in på vit liner ... erfarenheter?
« skrivet: augusti 29, 2013, 12:15:06:06  »
Nu har jag har jag kollat upp lite noggrannare hur poolleverantören menade. Enligt honom så kan jag skippa isolering under den gjutna plattan och istället lägga isolering ovanpå den. Vet inte vad det är för isolering han rekommenderar exakt men det är inte samma som man lägger under plattan iallafall. Ovanpå isoleringen läggs sedan skivor av gelcoat innan en matta läggs ovanpå det. Resultaten blir då enligt poolleverantören att inga märken liknande de du je beskriver ovan kommer att synas.

Känns spontant som ett smart sätt att föra det på. Kostar mer i inköp men resulterar i mindre arbetstimmar för mig. Är det någon som gjort på detta sätt?

10
Markpooler. / SV: Snöat in på vit liner ... erfarenheter?
« skrivet: augusti 27, 2013, 22:46:43:43  »
Ok det är inte bara vattenlinjen jag behöver tänka på utan även jämnheten i underlaget. En poolleverantör jag pratade med rekommenderade en gelcoatskiva (?) just för att jämna ut underlaget och undvika hälavtryck om jag förstod saken rätt. Någon som har erfarenhet av detta?

När det gäller vattenlinjen har jag fått för mig att det är främst under vinterstängningen. Antar att det är viktigt att göra rent ordentligt innan vinterstängningen. Hörde också att man kan köpa liner som är nanobehandlad för ytterligare resistens mot smutsen. Någon som har erfarenhet av detta.   

@Je: Poolrobot check! En till pryl att införskaffa O0

Undrar om bygget hinner komma igång i höst? Många val kvar att göra.  :-\

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd