Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - CalleG

Sidor: [1] 2
1
Pooltäckningar / SV: Antikt poolguardskydd - byta eller renovera?
« skrivet: juni 04, 2011, 22:21:46:46  »
Aha! Vilken bra ide. Det ska jag testa... silikonfett? Någon särskild typ?

Många hål, mycket fett, eller vad? Berätta mer! :)

2
Pooltäckningar / SV: Antikt poolguardskydd - byta eller renovera?
« skrivet: juni 03, 2011, 23:02:32:32  »
Ja den ser ju fin och behändig ut.... men dom pengarna räcker ju i stort sett till att renovera poolguarden hjälpligt.... fast det är väl kört att hitta nån som kan göra det så här års.

3
Pooltäckningar / Antikt poolguardskydd - byta eller renovera?
« skrivet: juni 03, 2011, 20:45:40:40  »
Vår 30 år gamla pool har ett poolguardskydd av okänd ålder, men duken är torr och har dessutom gått sönder (en reva vid en av hållarna). Dessutom är den i akut behov av renovering, den går trögt och hackar och är allmänt seeeeeg.

Jag har försökt prata med PoolGuard och fått offert men efter ett otroligt dåligt bemötande skulle jag helst slippa ha något med dom att göra igen, någonsin. Men en renovering blir helt klart dyr (20000 och uppåt), särskilt som det behövs ny duk.

Så istället kikar jag på folkpools vanliga standardskydd, som skulle kosta 6500kr. Känns som dom duger och även om det är lite jobbigare att hantera så är det förmodligen ändå enklare än det är nu...

Eller varför inte bara använda solfilm? Barnen är stora nog att inte trilla i och vi har staket runt om, även om det inte finns någon grind.

Jag tar tacksamt emot synpunkter och förslag!

Och så en konkret fråga - om man köper Folkpool Standardöverdrag, vad ska man ha för mått? Vår pool är 4,25 x 8,65 yttermått, så jag antar att överdraget ska vara minst så stort?

4
Pooltäckningar / Pool-guard skydd i behov av fullservice
« skrivet: juli 01, 2009, 13:20:58:58  »
Vår poolguard behöver lite översyn (fullservice, den går hackigt och trögt) och dessutom har själva duken pajat, en 20cm reva utmed ena långsidan. Vi är rätt nyinflyttade och har noll koll på poolens historik, grannarna tror poolguardskyddet är ca 7 år men det kan vara äldre, det ser lite torrt ut här och där.

Är det någon som har erfarenhet av pool-guard-skydd och vem man ska anlita? www.poolguard.se ser ju förtroendeingivande ut, eller ska man anlita folkpool (det är en sån pool)? Eller kan man göra det själv?

Själva poolen finns i Trångsund (Stockholm alltså) :)

5
Markpooler. / SV: Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 10, 2008, 22:17:16:16  »
När jag snackade med folkpool sade dom att en ny skimmer kostade ca 2000kr, men att man måste gräva sig ner för att montera bort den. Vid min pool sitter den under en lucka i trädäcket och det är rätt trångt där, så det lät inte så skoj.. men är den någorlunda lätt att "komma runt" så ska det inte vara några problem att byta skimmer helt. Jag lagade den på plats, tömde ut vattnet så det kom under utloppet bara.

Jag kan ju inte garantera att din skimmer är konstruerad som min, eller att jag fattade konstruktionen rätt, men det verkar vara en platt rund "plastbricka" som korgen hänger i, den plastbrickan är separerad från resten av skimmern. Jag tätade inte den särskilt noga men det läcker inget där i min skimmer iaf... hos mig var det tydliga sprickor i plasten som läckte.

Det rann en ganska tunn stråle ur min skimmer, och nivån sjönk en knapp dm på ett par dagar - ett par tusen liter vatten alltså. Det låter som din läcka är lite mindre... det kan inte vara nån rörklämma nånstans som läcker lite? Har du möjlighet så lägg lite vanligt papper runt skimmern och se om det blir fuktigt...

6
Markpooler. / SV: Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 10, 2008, 13:16:06:06  »
Sådär såg min skimmer också ut, fast jag hade lite sprickor på sidorna också :)

Om poolen är 5.5 i diameter så har du en yta på 94kvm, varje cm är då 940 liter vatten... det är rätt mycket, så töm poolen under avloppet och laga snarast, det är ju inte så bra om det rinner ut på fel ställe. Men jag tror inte det läcker vid ringen...

Jag fick en halv ring i handen när jag vickade på den, då blev jag en smula nervös. Men såvitt jag kan förstå så sitter ringen där renskorgen hänger lös, eller är fastlimmad liksom. Resten av skimmern är i ett stycke, tror jag iaf.

Jag hade dessutom sprickor på skimmer-väggen, antagligen frysskador.

Jag gjorde så att jag köpte glasfiberspackel på Classe och rörde ihop en försvarlig klump. Den halva ring som satt lös hade jag tagit bort och slipat runt om noga, sen tvättat ordentligt med thinner och dammsugit upp allt slipdamm. Jag lade ringen på plats och kletade på spackel över sprickorna.. det skulle vara tre mm för att vara vattentätt, så det blev rätt kletigt och det var svårt att komma åt i "skarven" mellan botten och vägg, så att säga.

Min spackelklump stelnade rätt snabbt... och när jag fyllde på vatten igen så var det fortfarande lite läckor. Så jag spacklade även från utsidan. Totalt blev det väl en 3-4 spackelomgångar... inte blev det snyggt men det blev tätt :)

Det var nån dryg vecka sedan och sen dess har det inte läckt en droppe.

Edit: Grundskolematten är snabbt bortglömd verkar det som. Din pool är 16kvm och inte 94. :) Så 1cm motsvarar 160 liter vatten och inget annat...

7
Markpooler. / SV: Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 05, 2008, 10:01:22:22  »
Några omgångar glasfiberspackel senare ser det tätt ut, och snyggt med det gröna mot det vita ;)

Lite knepigt att smeta ut i vinklarna men det gick till slut. Hoppas det håller nu!

8
Markpooler. / SV: Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 04, 2008, 08:53:29:29  »
Aha ja det kanske är det som satt där förut ;)

Det är liksom en spricka runt "mellanvåningen" där korgen sitter. Jag har pillat bort den gamla lagningen där nu, jag följer ditt tips och skaffar lite Marine Epoxy - det lät betryggande.

9
Markpooler. / Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 04, 2008, 08:09:02:02  »
Jag har upptäckt att mitt bräddavlopp har lite små sprickor här och där, det ser ut som det har varit lagat men att det nu börjat släppa lite. Framförallt är det en spricka där det rinner ut en del vatten, inte så jättefarligt ännu men risken är ju att det blir större.

Sprickan är på kanten i höjd med överkanten på renskorgen.

Det är en gammal pool med bräddavlopp i plast. Vad ska jag använda för att laga? Funkar PL400? Clas Ohlson har nåt dom kallar "Formbar termoplast"...

Tips och råd mottages tacksamt ;)

Edit: Kan man tömma poolen under bräddavloppet genom att ha slangen i utsuget även när bräddavloppet är tomt? Jag är lite orolig att den ska glappa och börja suga luft...

10
Uppvärmning / SV: Hur funkar termostaten till solpanelerna?
« skrivet: juni 02, 2008, 21:45:37:37  »
Slocknar lampan när du sänker temperaturinställningen?

Ja det känns som att gul lampa borde indikera funktion (det står "relay on"), tänkte bara kolla så jag inte går hela sommaren och gottar mig åt solpaneler som inte ens är inkopplade :)

Jag har lika svårt för temperatur-ratten i kylskåp, är "max" maximal kyla eller maximal temperatur... ;)

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag